Zaslal: po září 25, 2006 8:20 am Předmět: Eko-diskuze
Ahoj mamky ekoložky,
i dkyž nejsem úplně vzorná, snažím se žít ekologicky........
No a pokud tu jsou maminky, které se snaží podobně, budu ráda za vaše rady, nápady, příspěvky.
Zrovna řeším případ , že sliz na praní se mi nahrudkovatí - může to být tím, že je bez přístupu vzduchu - uzavřen?
Díky za zkušenost.
Bubu _________________
taky jsme ekologická rodina - tedy také se snažíme. ale člověče, co myslíš tím slizem na praní? vůbec nevím, o čem je řeč. 8O
no my kromě klasického třídění odpadu používáme ekologické čistící prostředky včetně pracího programu. no a máme popolinky místo jednorázovek. a pár dalších drobností.
já zase řeším to, že ačkoliv prací program používám už hodně dlouho, tak ho pořád neumím opravdu efektivně namíchat.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 46 Bydliště: Praha 3
Zaslal: po září 25, 2006 9:38 am Předmět:
Ahoj holky,
skvělý článek o slizu najdete tady. Je k němu i diskuse se spoustou nápadů a zlepšováků
K tomu hrudkovatění - myslím, že je to normální, mně se to dělá taky, když si nedám tu práci a nerozmíchám úplně do hladka. Na praní to podle mě vliv nemá.
Místo aviváže taky používám M od Missivy. _________________ Lola
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 3033 Bydliště: pod Svatou Horou
Zaslal: po září 25, 2006 9:52 am Předmět:
Lolo
Ahoj ráda tě "vidím"
Ad plenky
Já byla bavlněnkama nadšená, ale Matýsek mě vyvedl z omylu - naprosto se mu nelíbí že mu omezují pohyb, když doteď byl zvyklý na jednorázovky. Takže nandám bavlněnku (ImseVimse) a začne řev a přestane se hýbat.
Tak zkouším občas na noc ... třeba si zvykne.
U druhého to pojede od začátku ... _________________ Eve + Matyáš
Zaslal: po září 25, 2006 11:19 am Předmět:
Ahioj Eve .
To teda docela zírám, že Matýsek protestuje v takhle raném věku 8O , s Agátou jsme začaly popolinkovat v půl roce a měla jsem pocit, že si toho ani nevšimla . Každé dítě je holt jiné, co naděláš. To naše zase docela dlouho ječelo v šátku, než ho vzalo na milost. _________________ Lola
Zaslal: po září 25, 2006 11:33 am Předmět:
Lolo
Já zírala taky... I proto, že jsem toho nakoupila docela dost naráz ... vůbec mě nenapadlo, že by mohl protestovat.
Takže mám krásný kalhotky s pejskem Dudym na zadečku a jsou mi na prd. Ale jsou až tak na půlroční dítko tak si třeba zvykne ..
Hele, pokud jste začli v půl roce, může to být tím, že to dítě je silnější (svalově) a ty plínky ho už tak neomezujou. Já si myslím že později si také zvykně, právě proto, že ty plínky prostě "přepere" ... _________________ Eve + Matyáš
Čau holky,
to jsem ráda, že se nás tu pár sešlo .
Sliz - hrudkovatěl mi vždycky, ale tentokrát jsem si dala opravdu velkou práci a rozmíchala jsem ho TOTÁLNĚ dohladka, takže jsem se těšila, jak se mi bude pěkně nalííííívat........a prd! Pokud se to děje všem, dobrá, zatřepu s tím vším propříště jako vždycky a bude 8) .
Aviváž jsem používala od Ecoveru, ale prostě to prádlo nevonělo (nijak nebo hned než uschlo, vyčichlo), takže jsem na ni zanevřela a vrátila se ke klasické. Asi ještě zkusím od Missivy, ale moc už tomu nevěřím. Manža je velkej sportovec, každej den mi tu vyklopí kupu propocených věcí a to ty Ekoaviváže absolutně nezvládaly . Prostě i po vyprávní byly věci cítit potem a to nejde, aby jsme smrděli jen proto, že mamka je spokojená, že používá ekoaviváž. Tak tak.
No a jinak třídíme odpad, snažíme se nezatěžovat živ. prostředí a kupovat věci, které jsou třeba v recykl. obalech........atd.
Vvik - ano do bubnu :P - sliz mi pere stejně jako ostatní prášky s výjimkou některých skvrn, holt občas něco předeperu. Většinou jde ale o ovoce, se kterým měly problémy i přechozí prášky. _________________
Zaslal: po září 25, 2006 12:33 pm Předmět:
Bubu
Máchadlo od Missivy je super! Peru v něm i manželovi montérky z práce (a to je nějakej hnus!) a voní dobře
Teď jsem zrovna pověsila prádlo a už voní celej byt. Vyzkoušej, uvidíš. _________________ Eve + Matyáš
Zaslal: po září 25, 2006 12:39 pm Předmět:
Eve, to mě nenapadlo. Uvidíme, až budu mít někdy druhý dítě, jak to s ním bude . Hele, když máš takovou úžasnou výbavičku, tak ti asi nezbyde, než ty látkovky dítěti "láskyplně vnutit" (termín Petry Sovový, kterej se mi hrozně zamlouvá)
Budu, jestli čekáš velkou vůni, tak si tu Missivu ani nekupuj. Já to máchadlo dávám, protože je po něm prádlo měkčí. Kvůli vůni ne. Pokud je prádlo cítit potem, asi bych to řešila spíš namáčením (pokud to pomůže). _________________ Lola
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 2001 Bydliště: Praha 7
Zaslal: po září 25, 2006 2:05 pm Předmět:
Ahoj holky, no to jsem zvědavá, jak budu stíhat tolik ekodiskuzí
Co se týče hrudek ve slizu - poprvé jich tam byla spousta, tak jsem ty hrudky dala do hrnce s vodou, uvedla do varu a ony se rozpustily. Příště se mi osvědčilo strouhat mýdlo spíš na hrubo, když se nastrouhá najemno, tak se ty kousíčky zase spojí.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.