Zaslal: st prosinec 26, 2007 8:11 pm Předmět: ROZPEČENÝ HERMELÍN S JABLKY (FOTO)*
Ingredience:
(platí pro dvě osoby)
1 hermelín
10 dkg nivy (můžeme nahradit druhým hermelínem nebo jiným sýrem)
2 jablka
ledový salát
brusinky
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
Postup:
Do misek nakrájíme jablka (bez jádřinců a slupky - můžeme i hrušky), na ně položíme nakrájený hermelín a nivu. Můžeme dát zapékat do mikrovlnné trouby nebo do trouby tak, aby jablka změkla a sýr se po nich jemně roztekl.
V další misce smícháme tři lžíce brusinek se dvěmi lžícemi citronové šťávy a lžící olivového oleje.
Na talířky poklademe nakrájený ledový salát.
Rozpečený sýr s jablky opatrně velkou lžící přeneseme na salát a zalijeme brusinkovou zálivkou:)
PS: Je to neuvěřitelně dobrý, dnes jsem dělala prvně, dřív jsme dělali jen rozpečený sýr - nechala jsem se inspirovat výbornou knížkou J. Zatloukalové Kuchařka pro dceru.
Diny _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
Diny, ty me zabijis postupne temi super mnam recepty... a ja si myslela ze jako neco shodim ted pres svatky, ty babo jedna!!!
No to jo, az na ten hermelin ja tedy nemusim jist maso ale na jakychkoliv syrech jsem zavisla
Naposledy upravil Sipkova dne čt prosinec 27, 2007 7:58 am, celkově upraveno 1 krát.
Registrace: 20.6. 2007 Příspěvky: 1634 Bydliště: Praha
Zaslal: čt prosinec 27, 2007 12:04 pm Předmět:
Diny nebojíš se jíst v těhu hermelín a nivu?
Mám na to děsnou chuť, ale myslela jsem si, že tyto dobroty jsou v těhotenství zapovězeny? _________________
Registrace: 3.10. 2006 Příspěvky: 545 Bydliště: Praha Modřany
Zaslal: pá prosinec 28, 2007 1:36 pm Předmět:
Diny, díky za další zajímavý recept, taky dík za ty bramboráky, na ty se chystám. Tohle jsem dělala dnes, bylo to prima .
Lucko, já hermelín a nivu miluju, v každém těhu jsem to jedla. Naštěstí to snad nemá následky, zatím teda nic nepozoruju. Ale máš pravdu, ideální těhu (no ono ani netěhu) potravina to teda určitě není. Málokdo zvládá žít úplně zdravě. _________________
Diny nebojíš se jíst v těhu hermelín a nivu?
Mám na to děsnou chuť, ale myslela jsem si, že tyto dobroty jsou v těhotenství zapovězeny?
Lucko, nebojím. Možná se nedoporučují kvůli tuším lysterii (ani nevím , jak se to píše), ale čekám čtvrté miminko a nikdy se mi kvůli konzumaci plísňových sýrů nic nestalo ani nikomu v okolí...to bych se asi musela bát všeho...
Holky, tenhle recept určo vyzkoušejte, chutná to opravdu úžasně.
Akorát toho hermelínu mi stačil 1 větší trohúhelník a místo Nivy jsem dala eidam, protože jsem ji doma neměla
No ale fakt mňam a normálně jsem se toho najedla. Nejlepší je to za tepla!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.