Zaslal: st prosinec 19, 2007 11:33 am Předmět: Norethisteron - brala jste ho některá??
Ahoj holky,
mám vysoký prolaktin, tudíž anovulaci a tudíž chodím na vyvolávačky.
Bývá mi po nich asi 2 dny zle, než se spustí MS, tak jsem moji Dr. požádala, jestli by mi nepředepsala nějaké tablety, že by účinek hormonů nebyl tak prudký.
Napsala mi Norethisteron, ale udělalo se mi hned zle jen po přečtení příbalového letáku. Hlavně tedy z důvodu, že před užíváním musí být vyloučené těhu. Ok, těhu zatím nejsem, ale snažíme se. A co když se zadaří v době, kdy už budu brát Norethisteron? U miminka to pak má vliv na pohlavní vývoj.
Mám to začít brát za 3 dny, ale vzhledem k nežádoucím účinkům se mi do toho vůbec nechce. Tak přemýšlím, jak to Dr. pak vysvětlím, až zas přijdu na vyvolávačku.
Asi ti moc neporadím,mě ho Dr. psala na zastavení menses, mívala jsem s tím problémy. Brala jsem antikoncepci a ještě před dobráním jsem to dostala no a Dr. mi ho předpisovala. Bývalo mi po něm zle, Norethisteron je opravdu svinstvo.
Až jsem přešla k jinému gynekologovi, tak ten to řešil úplně jinak.
Určitě bych se Dr. zeptala jsetli není jiná možnost
Nemáš za co, moc jsem ti neporadila, jenom jsem ti napsala zkušenosti jaké jsem s tím lékem měla já.
Opravdu se zkus zeptat Dr. na jiné řešení
Přeju Ti hodně štěstí ať se Ti všechno vydaří ;)
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 7922 Bydliště: Bratislava
Zaslal: st prosinec 19, 2007 12:26 pm Předmět:
ja som ho brala ked som potrebovala posunut ms kvoli operacii a tiez na zastavenie dlhej ms.
nemam zvyseny prolaktin ale miesto vyvolavaciek som dostala duphaston/utrogestan v dobe ked sme sa snazili o babo.
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 7922 Bydliště: Bratislava
Zaslal: st prosinec 19, 2007 1:21 pm Předmět:
nemala som ovu. mala som nizky progesteron.
ale mne sa zda ze na vysoku hladinu prolaktinu sa najprv pouzivaju lieky ako pri zastaveni laktacie. a nepovedala ti dr k tomu nic? kolko cyklov to mas brat a dalsi postup? lebo len tak to brat aby bola ms a neriesit celkovy problem asi nema vyznam.
Dancul - leky na snižení prolaktinu beru už tři měsíce, ale nic moc zlepšení. A na endokrinologii mi jen doktorka řekla, že přece nemůžu mít všechno hned a že někdo nemá MS třeba rok ...
No kdysi dávno jsem ho jednou brala na odsun MS a už nikdy více .
Navíc - vážně nesmíš otěhotnět během jeho braní, takže v konečném výsledku neřeší tvůj problém - když chceš otěhotnět Zkusila bych se s dr. dohodnout na něčem jiném, máš právo se vyjádřit k léčbě. Hodně štěstí.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 5583 Bydliště: Praha
Zaslal: st prosinec 19, 2007 3:26 pm Předmět:
ahoj, právě ho beru taky na úpravu cyklu. Mám to na 3 měsíce a 2 mám naštěstí už za sebou. Beru vždy od 16 do 25 DC.
Snažení jsme odsunuli - pro jistotu!!!
Musim říct, že oba dva měsíce, co jsem to brala, jsem měla cyklus přesně 29 dní a doufám, že to tak bude i po vysazení.
Být tebou, brala bych ho!! Držim palce, aby zabral
Brala jsem, abych nedostala MS v termínu laparky. Žádné vedlejší účinky jsem nesledovala. Jen pak MS byla hodně bolestivá, jen těžko říct, jestli kvůli laparce, nebo tomuhle léku.
Ahojky, tak já ho dostala, když se nedostavila MS na její vyvolání, samozřejmě po UZV a odběru krve kvůli vyloučení těhotenství, že. Brala jsem ho týden a měla přijít MS Ta se však ani po dalších dvou týdnech nedostavila, takže jsem opět šupajdila k Dr., zase krev a UZV a výsledek? 8. týden těhotenství a výsledek vidíš dole _________________
Zaslal: st prosinec 19, 2007 11:09 pm Předmět: odpověd
s tímhle přípravkem neporadím, jen ti chci říct, že jestli si myslíš, že nutnou podmínkou otěhotnění je menstruace, tak to je omyl, nemusíš mít menstuaci a ovulace proběhně...já taky nedostávala skoro nikdy spontánně menses...tak jsem si myslela, že nastartovat ovulaci bude po navíc spoustě let užívání antiko problém, ale nebyl - druhý měsíc se zadařilo.
Na provokačce jsem taky byla, dokonce jsem vybrala jednu dávku /asi pět tablet v tom měsíci/ přípravku na podporu ovulace /název si nepamatuju/ a druhý měsíc jsem byla těhotná.
Myslím, že tablety tak rychle ani zabrat nemohly, prostě jen chci říct, že absence menstruace neznamená, že nebude těhotenství, je to hodně individuální. Taky se dopručuje jako "nakopnutí těla" chvíli brát antiko, pak vysadit a hned se snažit. U každého zabere něco jiného.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.