ISS - gratuluju
NEJENN - no mi navštěvujeme každou soutěž v tom myšáku na první fotce sedí totiž můj manžel tak tady budu možná ještě fotkami z rallye zásobovat, až zjistím jak na to.. všera jsem odhalila, že auta jdou pěkně tou sekvencí fotek, tak na příštích závodech musím pořádně vyzkoušet _________________
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 3461 Bydliště: Jablonné v Podještědí
Zaslal: po květen 19, 2008 9:10 am Předmět:
Lucko měla jsem představu objektiv na Makro. A lepší blesk. Ale právě nevím jak hledat když na ten můj D40 by měl mít ten motorek v objektivu... A někdo jste psal že už dělá takový objektivy i Sigma tak taky jestli nemáte náhodou odkaz na shop.
Silemo já jsem s tím objektivem 50-200 naprosto spokojená, vůbec si neumím přestavit že bych ho neměla... Ale Makro mi s ním moc fotit nejde... nedá se tak přiblížit blízko. Tak moc nerozumím že by měl být na makro dobrý 70-300
takže je taky potřeba si určit pár bodů
1) jaký objektiv už s tím foťákem máš?
2) hodláš se fotografií živit? Nebo zůstáváš náročný amatér (někdo to tu kdysi nazval krásným termínem profiamatér)
3) chceš pevné sklo, které má prostě jednu ohniskovou vzdálenost a nemáš možnost zoomu, ale zas to není kompromis, takže bývá obvykle dražší nebo chceš kompromis - zoom objektiv - tedy s větší možností rozsahu.
4) Chceš originál nikor nebo ti stačí neoriginální ale velice kvalitní a levnější Sigma.
A ještě jak široká je ta řeka?
A teď tip. Měla jsem kolegu, který hodně fotografoval a dobře (právě ten mě k fotografování přivedl). A hodně fotil třeba motýly nebo ptáky v letu. Měl tenhle objektiv od Sigmy pro Minoltu
http://www.digipark.cz/sigma-70-300-40-56-dg-macro-sony
Tak jsem ti to SONRISO našla, toto psala NORREEN, já jsem v tomhle směru nic moc rádce..tenkrát chtěla tuším JARKA objektiv, kterým by vyfotila přes řeku kolibříkovi pytlík takže spíš teleobjektiv, Norreen myslím psala, že je docela univerzální..co NORREEN kecám hodně? od Sugmy je odkaz tady: http://www.sigma-foto.cz/sigma-katalog/70-300-mm-f4-0-5-6-apo-dg-macro/
ahojte,
vitezum patri velka gratulace nadherny fotky.
Dekuji za chvalu mych fotek, Kaccio, jen kdybys vedela na jakem to bylo venkove az budu mit cas,t ak vlozim fotku, kterou jsem taky delala ten den
holky potrebovala bych radu, mame ve skole nafotit deti na tabuli cti - proste nejlepsi prospech apod. a ja bych potrebovala nejaky napad, jak to udelat, aby to bylo zajimave, jde spis o fotky. takze kdyby vas neco napadlo, budu rada..... :
Gratuluji výhercům hlavně prvni ISS, fotky byly nááádhernýýýý těžko vybrat. Kodo tu měl problém že prší, že nebudou fotky , šup na zapršené kytičky a makro jedééé
no jasně, po dešti fotky makro super po obědě na to jdu a těch šneků vylejzlejch, hihi
a mamina mi prej na zahradě ulovila nějakou velkou larvu, tak ji tam mám schovanou než dorazím s foťákem, dobrý ne ? _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.