Doporučuji lego. Duplo a i clasic, navic jsou vsechny velikosti kompatibilni. A je to fakt kvalitka, co s tim syn dela, kdyby to nebylo kvalitni, tak uz to davno prasklo. Cena je sice velka, ale muze se prikupovat jednotlive casti k ruznym prilezitostem i podle toho, jak bude prcka bavit.
Ahoj,
tak já taky řešila, co koupit našemu tříleťákovi k vánocům. Po dlouhém přemýšlení a hledání na netu jsem se rozhodla pro Lego Duplo. Koupila jsem tu Stavbu, byla zrovna v akci za 1600,- Kč (slevněna z 2000,-Kč.) Je to pro děti 2-5 let. Lego jsem pro děti vždycky chtěla, ale vždy nakonec rozhodla cena a já koupila nějaké ty levnější napodobeniny. Máme kostky Žako, malý si s tím docela vyhraje, ale je pravda, že nic moc se z toho nepostaví, nedrží moc dobře na sobě. Pak máme ještě domeček od Chevy, je pro děti od 6 let, ale leží v regále nepovšimnut. Dcera (7 let) si s ní hraje jen, když je u toho manžel a může jí pomoct. Je to dost složité a hlavně jednotlivé dílky jdou od sebe těžko oddělat.
Ty stavebnice v odkazu vypadají dobře, myslím, že by mohly být i pro mladší děti než 4-5 let. Nejlepší bude, když je omrkneš někde v kamenném obchodě.
Já jsem zvědavá na reakci na Lego, co jsem četla, tak všichni si jej chválí a hlavně si s ním děti dost vyhrají, i když budou starší. A to rozhodlo.
Přeji ti úspěšnou ruku při výběru!
Katka + 2
Registrace: 3.10. 2006 Příspěvky: 709 Bydliště: Praha Modřany
Zaslal: čt listopad 22, 2007 4:43 pm Předmět:
Ahoj,
doporučuju lego auta 4891 nebo něco takovýho. My máme spoustu dupla, sadu klasického malého lega, hráli si s tím, ale tak nějak normálně. Ale pak dostali tuhle sadu aut a ta naše kluky naprosto nadchla a tráví u toho oba dlouhé hodiny (už čtvrtý týden ) i když je to až od šesti let ;) . Nejstarší to umí i všechno postavit podle návodu, ale většinou si stavějí něco sami podle fantazie. A to ROTO mě taky zaujalo, máme ho už koupené k vánocům, jsem zvědavá jak se bude líbit.
Eva _________________
Registrace: 3.10. 2006 Příspěvky: 709 Bydliště: Praha Modřany
Zaslal: čt listopad 22, 2007 4:47 pm Předmět:
Teď jsem si všimla, že Adámkovi jsou teprve dva. Jestli to je pro něj, tak asi spíš to duplo, ale jestli to je pro víc než tříleté dítě, tak bych se fakt hraček od 4, 5 ani od 6-ti let nebála ;) .
Eva
Fakt mám zkušenost, že nemá cenu investovat do ničeho jinýho, než je Lego. Pro míň než třílěťáka duplo, od tří vejš i City nebo Creator ;) _________________
Ahoj.
Přidávám se k Lego maniakům. Ročnímu Radimovi jsme koupili Quatro (naprosto nelituju, HAnka už si s ním hraje od 9 měsíců, rozebírání jí jde perfektně). Od 2 let kupujeme Radimovi Duplo, máme několik řad a letos dostane i Hanka (byť roční , ale zvířátka ji berou už teď).
Je to sice větší investice, ale fakt si s tím vyhrají i starší ( i rodiče) a je velmi, velmi variabilní.
Pro začátek určitě základní kostky a nějaký tematický doplněk (zvířátka, auta...).
My máme od dvou let Žako kostky, velmi podobné jako lego, jenom asi o polovinu levnější. Už máme 500 kostek a stále je to nejvíc používaná hračka. I po roce a půl hraní. Dají se také dokupovat různé další a další kombinace.
Hlásí se další Lego maniak! Máme Lego duplo,hlavní velký balík bude pod stromečkem.Máme zvířátka,Dinosaury,panáčky a hlavně to chce hodně kostek různých velikostí!Měli jsme Žako,ale to jsem dala pryč,nejde to vůbec srovnat.Vážně stojí za to do Lega investovat.Nakupuju na MMB,tam jsou super ceny!
Pajča :o) _________________
Registrace: 6.10. 2006 Příspěvky: 15 Bydliště: Brno
Zaslal: čt listopad 22, 2007 10:11 pm Předmět:
Díky všem za odpovědi. Vypadá to, že nakonec asi vsadíme na osvědčenou kvalitu a půjdeme do lega, i když ta cena . U té chevy a rota se mě líbí to, že se z toho dá poskládat téměř jakékoliv autíčko.
Mám tedy na vás lego-maniaky ;) ještě jeden dotaz. Existuje nějaká sada zaměřená na autíčka (ne jenom jeden druh, např. hasičské), ale aby se z jedné sady dalo poskládat více druhů, třeba traktor, náklaďák atd. Malý je totiž autíčko-maniak a mám pocit, že pokud z toho nepůjde postavit alespoň pidi auto, nebude mít úspěch ani lego.
Mmch, ta stavebnice by měla být pro Ádu, teď už téměř tříletého (špatný metřík ).
Ještě jednou díky, Tery _________________
Ahoj,
tak u nás jednoznačně vede Lego. Taky už mám ve skříni schovanou Stavbu . Starší dcerka dostala duplo na první narozeniny, asi tak do 1,5 roku jsem jí pomáhala, ale pak už mě vůbec nepotřebovala a hlavně ani nechtěla. Staví všechno možné, co by mě ani nepadalo, že půjde postavit. Mladší si s tím už taky hraje, akorát má problém ty kostky na sebe dost přitlačit, staví hlavně komínky (tak 2-3 kostky zatím) a nebo dává kostky na podložku.
Já myslím, že je fajn, že se má jednat o dárek, který nějak dítko rozvíjí a hlavně dá se dále k němu dokupovat. Bo víme všichni, jak je těžké, když máme něco krásného postaveného a chceme stavět dále a jediná cesta je to původní zbourat, bo není kostek.
Teri - no já myslím, že je třeba asi koupit větší sadu, aby tam bylo více kostek a mohlo se stavět různě. My máme popeláře, ale tam nejdou oddělat kolečka. U té Stavby (drahé jak sviň, i když teď ve vánoční akci za 1599) je více autíček - spíš pracovních - a dá se už dost kombinovat a vymýšlet.
Já se tak těším, až to prcci rozbalí, to si budu hrát s nima. _________________
Registrace: 11.11. 2006 Příspěvky: 626 Bydliště: Slovensko, Žiar nad Hronom
Zaslal: čt červen 24, 2010 3:59 pm Předmět:
Holky, nemáte tip na stavebnici, ze které by se dal postavit třeba traktor, bagr, auto, ale bylo by to pro čtyřletého méně zručného kluka? Lego creator nepřipadá v úvahu.
Včera jsem vyštrachala v bazaru skládacího traktora od BRIA, má to hezké středně velké dřevěné kostičky, které se dají jednoduše spojit a vznikne z toho asi 15 cm velký traktor. Syn je nadšený, protože to zvládne spojovat sám a hned mi v přiloženém katalogu ukázal, co by chtěl za auta dál. Jenže je to z roku 1996, takže na internetu jsem hledala marně. No a potřebujeme cvičit motoriku a tohle ho fakt zaujalo, protože za chvíli viděl sám výsledek.
Co jsem koukala, ještě celkem rozumná mi přišla Cheva pro děti od 3 let, ale neorientuji se v jejích produktech, co je od tří a co od šesti, navíc mi těch dílků na jeden stroj přijde hodně, takže nevím, jestli by u toho vydržel. Máte nějaké zkušenosti?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.