Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Lítáte ve snu?
· 2 Alibaba a 40 loupežníků teď na CT2 - horor??
· 3 slintanie po vytrhnuti osmiciek
· 4 Přenos černého kašle od školáka
· 5 Krůty - listopad, prosinec
· 6 Odličovač make-upu
· 7 Endometrióza a operace
· 8 rychlý dotaz- Jak dostat kočárek z Ostravy do Prahy
· 9 trapný gynekologický problém
· 10 Pedagogický asistent - co je třeba při vyřizování?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Sbírka externích odkazů (samodomo kosmetika)
·  2 Sama s dětmi
·  3 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
·  4 Lítáte ve snu?
·  5 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  6 Lítáte ve snu?
·  7 Lítáte ve snu?
·  8 Krůty - listopad, prosinec
·  9 Úvahy o živote
·  10 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Karbenátky bez strouhanky?
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Maso hovězí, vepřové, skopové, náhradní, vnitřnosti
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nanka
Krafařka
Krafařka

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 6:44 pm    Předmět: Karbenátky bez strouhanky? Citovat

Chtěla bych vyrobit karbenátky, ještě jsem je nikdy nedělala, plánuju to takhle:

* mletý maso
* cibule
* vajíčko
* pepř
* sůl
* nějaké zelené koření (možná i mořskou řasu do toho dám)

Bude to takhle stačit? Nerozpadne se to? Můžu ty karboše obalit v hladké mouce? Bude to k jídlu?

Ještě mám ve spíži bio zeleninové karbenátky Alnatury, obsahuje to přes 50% špaldy, možná to obalím v tom..

Nanka

[img]http://lb4f.lilypie.com/RUsep2.png[/img]

[img]http://lb1f.lilypie.com/3BvPp2.png[/img]

Matějův kompliment: "Ty jsi taková pekná - jako muflon."
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Iwa
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 6:57 pm    Předmět: Citovat

Ještě dávám česnek a majoránku pro ochucení. A namočenou vymačkanou housku, aby držely pohromadě, ale snad to bude držet i bez ní, když je tam vajíčko.
Obaluju jen ve strouhance, v mouce by to myslím taky šlo, čevabčo se v ní obaluje.....
Mamka dělá z tohoto mletýho masa kuličky, nechá je ovařit ve vodě (pár vteřin) a pak je dá dopéct do trouby - k rajský je to ňamka, ale chutnají mi i samotný, nejsou tak mastný jako smažený.

Slintám.

Iwa

[/url]

[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Hanele
Drbna
Drbna

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 7:19 pm    Předmět: Citovat

dala bych tam tu špaldu - nebo jestli máš nějakou krupici, nebo ten rozmočený rohlík... chce to tam prostě dostat trošku mouky, aby se ti dobře dělaly a nerozpadaly.... nebo to jde i bez toho - nejsem z těch, co by doma měly pokaždé strouhanku /řízky nedělám/ ale pak musíš udělat karbanátky úplně malinkaté - spíš jako kuličky z ikea (tzn tak 2,5 - 3 cm v průměru), obalené v nějaké mouce - navíc je nemusíš tak dlouho a ve velkém množství tuku smažit, jsou rychlé a maso je v celém karbanátku dobře šťavnaté....

Hanele
Drbna
Drbna

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 7:19 pm    Předmět: Citovat

a česnek a majoránku dávám taky - a hoooooooooooooooooooooooooodně!!!!!!!!
nebo zase - to máš asi ty na mysli mooooc petrželky - ale opravdu skoro stejné množství jako masa Veselý
anebo místo toho na kostičky nakrájenou papriku nebo pórek
jo a mamka ještě tu cibuli dovnitř vždycky trošku osmahne.....ale mě se s tím nikdy nechce piplat a navíc mám ráda, když tam je cítit

Misenka
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 7:27 pm    Předmět: Citovat

ahojky

tak já dovnitř strouhanku nedávám, ani housku ani neobaluji v hladké mouce, jen maso, vajíčko, cibule, česnek, slunečnicové semínka (jsou tam vynikající) spoustu koření, mám hmotu, namočím ruce do vody a dělám placky a hned smažím a je to ňamka. tak hurá na to ;)
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 8:09 pm    Předmět: Citovat

Já mám tip na naprostou lahůdku, ale nesmíme tomu doma říkat karbenátky Veselý

Fór je v tom, že je to ze zadního hovězího, které je výborné, ale někomu je líto ho pomlít.

Namele se zadní hovězí rovnou s cibulí, osolí, opepří. Nic víc.

Vytvaruješ "karbenátky" a dáváš na pánev. Je to šťavnaté a naprosto výborné, v létě si to děláme na grilu.

Theo

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lila
Metříkový guru :-)

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 8:43 pm    Předmět: madárské karbanátky nebo sekaná Citovat

Karbanátky dle mé ma´darské maminky, velmi voňavé a chutné, chlapi si moc pochvalují:

1/2kg hovězího a 1/2kg vepřového masa
palička česneku!
2 rohlíky rozmočené v mléce (asi 2dcl)
2 vajíčka
mletá červená paprika
sůl
pepř

Rohlíky namočím v mléce a umelu v mixéru, pomelu maso, a smíchám se vším ostatním.

pokud dělám karbanátky, tak ty obalím ve strouhance, když sekanou, tak tu potřu bílkem z vajec (získá dobrou kůrčičku(.
Peču sekanou bez přikrytí, na plechu s vodou, asi 2 cm, ta se odpaří, občas dolévám, a když je to hotové, voda je pryč.

Lila
Nanka
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt říjen 11, 2007 8:47 pm    Předmět: Citovat

Díky za rady. Už jsme po večeři. Jako švédské kuličky - home made - to bylo i původně myšleno, měli jsme i tu omáčku (mimochodem, je plná éček). Vzhledem k tomu, že kuličky i karboše se liší jen velikostí a mně šlo o tu hmotu, ptala jsem se na ty větší útvary, protože to každý ví, o čem je řeč.

Na první pokus to nedopadlo nejhůř, ale příště to bude lepší. 1) Prášek na omáčku se mi nerozpouštěl, a než jsem to rozmixovala, chytly se mi trochu kuličky. V rozpacích 2) Kvůli 100ml se mi nechtělo rozdělávat půllitrovou smetanu (zítra ráno odjíždíme pryč), tak jsem tam dala mlíko, a ještě o něco víc, takže omáčka byla teklavá. Ale jinak dobrý.

Nanka

[img]http://lb4f.lilypie.com/RUsep2.png[/img]

[img]http://lb1f.lilypie.com/3BvPp2.png[/img]

Matějův kompliment: "Ty jsi taková pekná - jako muflon."
Mysak
Pískle

Registrace: 27.2. 2007

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2007 4:10 am    Předmět: Citovat

Davam misto strouhanky vzdycky ovesne vlocky a je to vyborne!!!!
Ulrika
Krafařka
Krafařka

Registrace: 9.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2007 8:43 am    Předmět: Citovat

Nanko,

pokud Tě to ještě zajímá, můžu sem dát recept na kuličky vč omáčky od mé švédské kamarádky. Docela často je děláme. Ale chutnají trochu jinak než ty v IKEA. Navíc i ve Švédsku to dělá každá rodina jinak, asi jako u nás bramborový salát. Nicméně u nás to má úspěch i u návštěv.

Ulrika
Anyzka
Krafařka
Krafařka

Registrace: 8.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2007 9:46 am    Předmět: Citovat

Sice nejsem Nanka Vychechtaný , Ale Ulriko, prosím hoď sem ten recept! Mńam, mňam.., už se těším (oblzujícísesmajlík ;) (.
Díky, Anýzka
Pett
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: út září 02, 2008 3:50 pm    Předmět: Citovat

Holky ja davama do mleteho masa a to uplne do vseho,kulicky,sasliky nebo sekana kukuricnou polentu misto mouky nebo strouhanky a fakt doporuciji je to takove stavnate a jeste mam odzkousene tam nalit 1-2 dcl vody do toho masa,ona je sekacka potom takova stavnata a nevysusena.
Pecu ji na pecicim papire i sasliky nebo karbenatky nebo kulicky je to jedno,vsechen hnus jde pryc a nemusim drhnout pekace,tos tak,konec okenka

Scrappicnic
http://scrappicnic.blogspot.com/

Oakie
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 13.12. 2009

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2010 11:03 am    Předmět: Karbanátky / sekaná Citovat

Děláme z mletého univerzální hmotu stejnou pro karbanátky i sekanou. Na 1kg mletého (mix vepřového a hovězího) dáváme 3 vajíčka, trochu soli, hooodně majoránky, česneku podle chuti.

Do mrazáku dáváme sekanou již upečenou a karbanátky syrové - čerstvě vyndané z mrazáku stačí dát na 2x 8 min na pánev (pomalu) a jsou jak z čerstvého. Pokud je ve školce k obědu něco "úžasného" a doma nic navařeného, je to výborná flexibilní rychlovka ...

Pozn. jednou mi manželka dávala číst rádoby vtipný (feministický) článek jak muž doma dělal sekanou podle partnerčina návodu s nevalným úspěchem. Rekonstrukcí po čase partnerka objevila problém - muž nesundával papír pod mletým, v návodu totiž nebyla tato informace! Chyba byla samozřejmě v návodu! Takže sundávat papír! Vychechtaný

Naposledy upravil Oakie dne pá říjen 29, 2010 1:10 pm, celkově upraveno 2 krát.
Katerina
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2010 11:18 am    Předmět: Citovat

Ahoj.
Já dávám ovesné vločky - klidně tak polovinu množství masa. Ale je lepší, pokud je maso směs vepřového a hovězího, jenom z hovězího je to pak suchý.
A taky dávám zázvor a rozmarýn - moc dobrý.
V létě na grilování ustříhnu větvičky rozmarýnu, částečně odrhnu a maso obalím okolo větvičky - vypadá to trochu jako špízy, je to hezký a chutná to skvěle.
Směs už v ničem neobaluju (mouka, strouhanka), rovnou smažím.

Katka
Sonja
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 29.9. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2010 2:08 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

drží i bez strouhanky, též nedávám. Peču je v troubě nasucho, oni si trochu tuku pustí a pak podlévám vodou, žádný zbytečný tuk navíc ;)

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Maso hovězí, vepřové, skopové, náhradní, vnitřnosti Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: