já sice ještě nejsem učitelka v pravým slova smyslu...teprve jsem dostudovala a zatím nikde nenastoupila. A ještě nějaký ten pátek to nehrozí. Ale třeba mi tahle diskuse alespoň pomůže v rozhodování, jestli (až to bude aktuální) se vrhnout do školství nebo jít jiným směrem ;) .
Jana _________________
[img]http://lb4m.lilypie.com/WMOip1.png[/img]
Moc díky za diskusi, po některých psoledních zkušenostech s učitelkama, které jsem si tady přečetla, mám velkou potřebu svoji profesi nějak obhájit. _________________
Missorko, ty jsi učila na střední, jestli se nemýlím? To bych si netroufla....hlavně teda proto, že vypadám mladší než 90% středoškoláků...asi by si mě vychutnali ;) .
A je fakt, že některé diskuse tady berou dech. Včera jsem si mohla halvu ukroutit nad úžasnou paní učitelkou a jejím testem oblíbenosti . Fakt děs. _________________
Učila jsem na střední, na gymplu - angličtinu. Jelikož to je předmět, který děti dost abví a dá se v něm skvěle blbnout, tak to bylo prostě super! Strašně ráda an to vzpomínám... (Zejména v situacích, kdy si ne a ne vybavit jednoduché anglické slovíčko, grrrrr!)
tak já jsem tady taky teď učím na VŠ a než jsem s tím začala, 14 let jsem doučovala matematiku. _________________ Vydražte si některou z našich BusyBags sad. Podpoříte některý z projektů Zrnek, nebo jeho provoz.
Ja taky nejsem uca v pravym slova smyslu neb nemam vysokou , ale na uceni anglictiny ji nepotrebuju, teda reditel by rad, abych ji mela, ale coz, neni kde to vystudovat
to jsem rada, ze tu nejsem sama
stejne jako missorka mam pocit, ze je treba ucitelsky povolani krapitek obhajit, aby si vsichni nemysleli, ze se jako ucitele maji jako prasata v zite
Krásné ráno!
Také se řadím do vašich (našich) řad.Před mateřskou jsem učila na ZŠ velmi oblíbený předmět - matematiku (vystudovanou s kombinací občanská výchova). _________________
Registrace: 20.4. 2007 Příspěvky: 4048 Bydliště: na té našé Hané só tam bochte slané :)
Zaslal: pá září 21, 2007 8:45 am Předmět:
Ahoooj Vo co, že mám tu NEJoblíbenější aprobaci - češtinářka (ale trochu se to vykompenzuje mým druhým oborem - který jsem teda učila nejdéle - angličtinou) _________________
Ahoooj Vo co, že mám tu NEJoblíbenější aprobaci - češtinářka (ale trochu se to vykompenzuje mým druhým oborem - který jsem teda učila nejdéle - angličtinou)
Evko,
já jsem si myslela, že NEJoblíbenější aprobace je zrovna ta moje... MATEMATIKA + FYZIKA ;) .
V. _________________ Anna, 7.5.2006, 22.45, 2960 g, 49 cm
Vojtěch, 16.12.2008, 4.20, 3140 g, 48 cm
a berete i spec. pedagogy-vychovatele etopedy? Já jsem zatím také bez praxe, ale pokud se zdaří dát dítko do školky, budu si hledat něco na 4h denně. Ale vím, že z našeho oboru běžně lidi učí v MŠ i ZŠ.
Přidávám se do klubu!!! Taky mám kombinaci A-Č, učila jsem teď pár let na VŠ, momentálně se chystám k rozdvojení, takže "odpočívám" Ale jinak jsem klasický magor, někdo má předporodní sny, já od začátku zaří řeším ve snech chodby osvícené zářivkami, lino vytřené lyzolem a nové zasedací pořádky studentů stýská se mi _________________
Ahoooj Vo co, že mám tu NEJoblíbenější aprobaci - češtinářka (ale trochu se to vykompenzuje mým druhým oborem - který jsem teda učila nejdéle - angličtinou)
Evko,
já jsem si myslela, že NEJoblíbenější aprobace je zrovna ta moje... MATEMATIKA + FYZIKA ;) .
Helčo, taky jsem speciální pedagog - se specializací surdopedie, logopedie a pracovní výchova . Zatím se mazlím s čerstvým diplomem, takže mám za sebou jen praxe v rámci studia (a něco málo dobrovolného navíc + doučování češtiny). _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.