tento recept mám ze Slovenska a používám tedy červené fazole z konzervy,ale pro ostatní - není problém si předem namočit červené fazole předem.Je to tak na pět litrů polévky.
Na oleji nebo sádle opečeme větší cibuli, zaprášíme moukou , kterou osmahneme a zaprášíme červenou paprikou sladkou a zalejeme vlažnou vodou a rozmíchám metlou, osolíme, popř. přidáme bujon a přivedeme k varu a vhodíme na kostky nakrájené brambory.
Uvaříme brambory a před změknutím tam dáme celou palici česneku - opravdu,já ji tam dávám celou - takovou tu normálně velkou.
Pak přidáme fazole z konzervy aby se ohřály, jinak už jsou krásně měkké + pepř a třeba nakrájenou pažitku nebo petržel a manža tam musí mít osmahnutou klobásu na kolečka:-)
No dávám to jako hlavní chod, protože polévka je hodně sytá a když se k tomu přidá čerstvý chlebíček...hmmmm mňam...
No tak si tu slintám na klávesnici tak jdu rychle něco uvařit:-)))
Jen mi tam hapruje to množství. Já jsem z jedné střední cibule, větší brambory, 1 plechovky fazolí a zbylé nožičky párku udělala 1,5 litru..
Česnek používám granulovaný.
Zítra ji jdu dělat, podobnou jsme jedli v restauraci a slintali jsme blahem!! Akorát tam nebyli brambory, ale těmi se nic nezkazí! Díky za recept! Zkusím tam přidat nakrájenou papriku a trošku ostrého kečupu _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.