Zaslal: st říjen 25, 2006 2:02 pm Předmět: Jaké hračky pro 4 měsíční mimi k Vánocům?
Ahoj holčiny,
blíží se Vánoce a já začínám přemýšlet nad dárkama. Vůbec nevím, co koupit Andrejce, na Vánoce jí budou 4 měsíce. Je jasný,že to vůbec nebude vnímat, ale...
Nechci jí dávat jen samé praktické věci co potřebuje. Spoustu rachtaček a různých plyšáků máme ještě po Jířovi.
Poraďte něco, co se vám fakt osvědčilo pro takhle malé dítko. Díky moc. _________________
My sme zhruba rovnako starý a u nás fičia : rôzne chrastítka (super je levík od chicco), interaktívna knižka (je obojstranná) - tá je totálny hit, výrazné farebné kúsatka a ľahké hrkálky + samozrejme plyšáky. Všetko striedavo vešiam na gumičku na hrazdičku (obdeň nové a nové hračky) resp. pred ňu predkladám keď "pasie" a malá je celkom spokojná. Ešte sa jej páči korytnačka taylor (www.prales.cz) a holky z diskusie červenec 2006 idú hromadne kupovať na vianoce psíka od fisher price. _________________ Milujem svoje dve :
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 1979 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: st říjen 25, 2006 2:28 pm Předmět:
My měli loni na vánoce 3 měsíce a bylo hlavně oblečení apod. praktické.
Dostala látkovou muchlací panenku, hrkačku, knihu na zapisování o miminku, kačenky do vany, nafukovací válec - ten ale použila až o několik měsíců později.
No a v únoru měla svátek (to byla stará asi jako vy) a dostala kostky látkové Sassy
Ze začátku si hrála s těma zvířátkama uvnitř (šustí, nebo hrkají či pískají, různé materiály), později i s kostkama, pak jsme z kostek začli stavět věže no a do budoucna se na nich může učit, do jakého domečku patří jaké zvířátko.
(momentálně jsme ve stádiu vyndávání a zandávání zvířátek dovnitř)
Myslím, že se využijí dlouho.
No a tak od půl roka jsou super hračky, co blikají a svítí a ještě nejlépe k tomu hrají melodii - to je oblíbené dosud _________________
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 738 Bydliště: Opočno pod Orlickými horami (HK) a na BC Květníček
Zaslal: st říjen 25, 2006 2:53 pm Předmět:
Ahoj, tak ve 4 měsících jsem koupila Míše tohodle koníka od Sassy a hraje si s ním do teďka. Je to její nejoblíbenější hračka, která jí pořád přitahuje!
(Hračka rozvíjí smysly a představivost dítěte. Po zmáčknutí sedla vydává hračka tři různé zvuky, nožky se dají tahat a kopýtka chrastí (každé jinak). _________________ Mišelinky WEBÍK Náš POTKANÍ web
ahoj. tak já jsem zrovna Nikolce koupila kračky od zn.Lamaze, jsou super, jsou z různých materiálů, rozvíjí smysly, šustí, vrní, bzučí...) _________________
Ahojky, chtěla bych obnovit diskuzi. Přesně se nás to týká, malému budou na Vánoce skoro 4 měsíce. Doma máme milion hraček, stotisíc chrastítek.
Chtěla bych, aby mu Ježíšek přinesl něco spíš klukovského, něco co využijeme pro "učení".
Napište mi, prosím, nějaké typy.
Děkuji _________________ Běla 15.3.2007-3.690g,51cm, Květa 21.6.2009-3950g,52cm, Rudolf 31.8.2012-4270g,53cm
Ahojky, chtěla bych obnovit diskuzi. Přesně se nás to týká, malému budou na Vánoce skoro 4 měsíce. Doma máme milion hraček, stotisíc chrastítek.
Chtěla bych, aby mu Ježíšek přinesl něco spíš klukovského, něco co využijeme pro "učení".
S prepacenim ma ako uplne prva napadla prazdna PET flaska s koralkami vovnutri. Na 4-mesacne mimi sa snad ani vacsia investicia neoplati ;)
souris
Pře chvíli jsem objevila zázrak - klubko špagátu s volným koncem. Mladík se vydržel hrát až půl hodiny!!! Normálně u všeho vydrží tak 5-10 minut, u hodně dobrých pecek tak 15 minut.
Jinak bych se dost ráda přiživila na tématu, chtěla jsem podobné založit, ale ne, že bych chtěla něco koupit, ale spíš vymyslet nějaké aktivity. Dítko mi každou chvilku řve, zjistila jsem, že SE NUDÍ, nic jiného. Písničky a říkanky (stále nové), zvuky, ksichty, cvičení, ukazování, hračky, hrazdička, koukání z okna, procházky po bytě i venku už moc nezabírají. Ještě knížky ho stále berou. Vždy ho potěší návštěva, taky když je doma táta, tak je jak vyměněný. Vymýšlím už hovadiny, ale jsem už v koncích. Teď bylo klubko, předtím ležel na zemi, kopal do plavacího kola zavěšeného na stropě, předtím jsem do něho házela papírovou kuličkou. Docela dlouho teď vydržel koukat na reprodukce Miróa, vždy ho pobaví video Jen počkej, u toho mu jdou stříhat nehty . Je vzhůru od půl šesté a mně už jde trefit
Prosím, máte někdo nějaké další tipy? Budu vám moc vděčná.
Abych se jen nepřiživovala, tak dávám i tip na dárek - s tímto se mladý vydrží poměrně dlouho hrát, je to světluška Freddie od Lamaze:
[img]http://i.alz.cz/ImgW.ashx?fd=f3&cd=QBM005b&i=1.jpg[/img]
Naposledy upravil Ratta dne po říjen 22, 2012 12:29 pm, celkově upraveno 1 krát.
Svetlusi Freddieho muzu doporucit, zajima uz druhe dite. :-D
No, ja koupim diteti plinu.
Ratto: Zkousela jsi se schovavat? Jakoze za plinu a delat kuk.
No a pak zvat navstevy, aby se zabavil.
Dumam, co jsem delala s holkou, ale uz si nevzpominam. Jo, bavily ji mnou predvadene pisnicky, treba Okolo Frydku cesticka. _________________ h 16.9. 2010
k 15.9. 2012
Usmívej se! Zítra bude hůř a pozítří možná už ani nebude.
Registrace: 1.9. 2010 Příspěvky: 847 Bydliště: Zlínský kraj
Zaslal: út říjen 23, 2012 10:42 am Předmět:
Přidávám se s prosbou o pomoc. Náš třetí klouček bude mít o Vánocích tři měsíce, něco dostat musí, to by ti mladší nepochopili proč on nic nedostal. Jenže co pro třetího kluka????? Doma máme spoustu hrkávek, aut, kostek apod....Když vás napadne něco i pro tříletého kluka, budu ráda, jsem absolutně bez inspirace. _________________
Ratto: Zkousela jsi se schovavat? Jakoze za plinu a delat kuk.
No a pak zvat navstevy, aby se zabavil.
Dumam, co jsem delala s holkou, ale uz si nevzpominam. Jo, bavily ji mnou predvadene pisnicky, treba Okolo Frydku cesticka.
Okolo Frýdku ne, ale okolo Hradce, Třeboně, Trnavy, Levoči, neďaleko od Trenčína, na Pankráci už bylo. Ukazování na okolo Frydku neznám
Schovávánií za plenku ho nezajímá, jedině, když ji hodín na něho, to se směje, zajímá ho tleskání, stále ho studuje a nechápe, jak to může jít, když přestanu tleskat, pláčem se dožaduje pokračování
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.