Já polštář neměla, kojila jsem vsedě, vleže mi to nešlo a mám tak dlouhý prsa, že jsem ho fakt nepotřebovala. Ale jestli máš prsa menší, tak by ti to mohlo pomoct, abys měla mimčo výš (viděla jsem u příbuzné).
mě koupila polštář mám, nechtěla jsem ho.. ke konci těhu se s nim dobře spalo, nějak jsem ho asi neuměla používat, tak ho má pes v pelechu:)
mě se nejlíp kojilo v tureckym sedu, nebo v pololehu s pokrčenýma kolenama..ale třeba je někdo kdo má pozitivní zkušenost.. ono vůbec těch zbytečných investic:) _________________
Registrace: 16.5. 2011 Příspěvky: 2223 Bydliště: Praha
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:13 pm Předmět:
Tenhle jsme měly k dispozici v porodnici a je fakt dobrý. Já mám nějaký levnější s polystyrénovými kuličkami a není to ono, ale taky se to dá. Koupila mi ho babička, je to příjemné, pohodlné, ale určitě se bez toho dá obejít, sama bych za to asi ty peníze nedala. Když jsme někde na cestách, podkládám si mimino normálním polštářem složeným na půl, potom už je dítko větší a "dosáhne" i bez podložení. Ještě taky počítej s tím, že to je dost velký krám. Mě se tu polštář pořád válí a někde překáží.
Registrace: 12.12. 2009 Příspěvky: 220 Bydliště: BE
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:14 pm Předmět:
tak já mám a jsem spokojená. V těhotenství jsem s ním spala. A pak používala na kojení. Je pravda, že hodně pomohlo, když mi to v porodnici ukázali. Jinak jsem ho měla nějako obmotaný, ale nebylo to ono. Často jsem ale ještě doplňovala dalším polštářem za záda. A to mám prsa velký, taky si můžu mimino víceméně položit v tureckém sedu, ale s tím polštářem to bylo perfektní. Mimino leželo na polštáři, já ho jen přidržovala, aby se neodkulil, ale nemusela jsem ho držet. mae
Registrace: 23.2. 2008 Příspěvky: 1662 Bydliště: Praha 10
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:16 pm Předmět:
Kojici polstar mam - vyborny na spani nejen v tehotenstvi, ale me pomaha i pri kojeni v kresle, ze se jim oblozim. Ovsem cena z odkazu je priserna, da se koupit za mene nez tretinu..
Kdyby byl opravdu KOJÍCÍ, čapnu a nepustím ;)
Jinak, kojicí polštář vlastním, ale líp se mi stejně kojí v sedě, nejlépe v mém křesle, s nohou přes nohu a obyčejným polštářem pod kojencem. U mě to zbytečná investice byla...
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21768 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:22 pm Předmět:
Petulka82 napsal:
Kdyby byl opravdu KOJÍCÍ, čapnu a nepustím ;)
Jinak, kojicí polštář vlastním, ale líp se mi stejně kojí v sedě, nejlépe v mém křesle, s nohou přes nohu a obyčejným polštářem pod kojencem. U mě to zbytečná investice byla...
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12811 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:24 pm Předmět:
Kojicí polštář jsem užila přesně jak je ten obrázek k polohování dítěte, ke kojení, na spaní a používám doteď ( nejmaldšímu je 5 let) na čtení v posteli a na různý podkládání a polohování se.
Registrace: 7.3. 2011 Příspěvky: 184 Bydliště: Ne, do Prahy já nikdy(!) nepůjdu...
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:26 pm Předmět:
Ahoj Nikolo,
já na kojící polštář nedám dopustit. V těhotenství jsem ho neměla, protože jsem si nebyla jistá, že se mi za něj chce utrácet, ale pak mi ho manžel koupil, když jsem ještě byla v porodnici a zjistila, že ho potřebuju. V porodnici si totiž sestry s kojením moc hlavu nelámaly a kojící polštáře nepoužívaly, takže mě (ne)naučily kojit v naprosto příšerné poloze, která mě nakonec dovedla až na rehabilitaci s příšernými bolestmi zad. Tak jsem si v zoufalství (mj. i s ragádami a záněty prsu) zavolala porodní asistentku (placenou ze zdravotního pojištění - http://www.anahita.cz/ ;) ) a ta mě naučila, jak s polštářem zacházet a jak kojit - byl to pro mě malý zázrak.
Mám doma polštář s těmi polystyrenovými kuličkami (protože jsem manželovi kladla na srdce, ať koupí pokud možno nejlevnější, protože mi do porodnice snášel hromady nových věcí ) a druhej polštář jsem pak koupila přes Aukro snad za 50,- Kč - ten má taky kuličky, ale jsou menší, měkčí, a ten polštář je celkově naducanější - ten jsem si velmi oblíbila. Při kojení si ho člověk dá za záda, pohodlně se do něj opře, a před sebe si dá jeden z těch volných konců - podle toho, z kterého prsu se bude kojit. Na něj se pak položí mimčo a je to super. Zpočátku jsem malého kojila cca 40 minut, takže jsem byla moc ráda, že si sám leží na polštáři, cucá a já si můžu v klidu číst...
Kojici polstar je super. Vyuzila jsem za tehotna na pohodlne spani. Na kojeni v porodnici a chvilku doma. Rychle jsme ale s obema presli na kojeni vleze, pak skoncil pri kojeni u me pod hlavou (taky dobry). Pouzivala jsem ho i jako ohrazeni prostoru pro mimino (spime vsichni v jedne postely, vcetne starsiho ditete kterymu je fuk koho zalehne). Ted kdyz uz jsou oba "velci", perou se o nej, je to jejich nejoblibenejsi valeci polstar.
Ale klidne se bez nej da obejit. Zalezi jen na tobe a rozpoctu.
Ten cos vybrala je teda pekne drahej a na fotkach vypada mekkej. Me vyhovujou poradne nacpany tvrdy, dosypavala jsem si jeste jeden velkej pytel kulicek. Mekky mi prijdou ze to uz muzu mit normalni polstar.
Registrace: 10.6. 2011 Příspěvky: 1307 Bydliště: severní Čechy
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:38 pm Předmět:
Ja ho dostala od mamy pri prvnim tehotenstvi. Ke konci se mi s nim vyborne spalo a pak jsem ho par tydnu pouzivala u kojeni. U druheho tehu uz se mi nevesel do postele, protoze tam s nami spal i prvorozeny. Na kojeni jsem si na nej ani nevzpomnela. A ted, u treti, jsi mi pripomnela, ze ho vlastne jeste nekde mam.
Ale, Llev, to je vyborny napad na to polohovani pri cteni. Az na nej nekdy narazim, tak vim, na co ho budu dal vyuzivat.
Registrace: 24.9. 2006 Příspěvky: 1105 Bydliště: jižní Morava
Zaslal: pá červenec 20, 2012 9:48 pm Předmět:
Kojící polštář mám a já ho tedy využívala u všech 3 dětí. Jak ke konci těhu, aby se mi lépe spalo, tak pak při kojení, nebo když jsem mimi nechala na posteli tak jsem to dala kolem něj aby se neskutálel z postele na zem, když pak začali sedět tak jsem to pro jistotu dávala za ně, protože se stalo že občas "hodili" záda tak spadli do měkkýho.... za mě je to tedy super věc a rozhodně ne vyhození peněz.
Já si kojící polštář nemůžu vynachválit - hlavně kvůli mým zádům - při kojení v křesle se krásně zapřu - na samotné podložení mimina by se dal použít i jiný polštář - vpředu, pokud mimino leží ze zadu (fotbalista), tak bez kojícího polštáře asi nic moc.
Registrace: 7.3. 2011 Příspěvky: 184 Bydliště: Ne, do Prahy já nikdy(!) nepůjdu...
Zaslal: pá červenec 20, 2012 10:23 pm Předmět:
Datlik napsal:
Já si kojící polštář nemůžu vynachválit - hlavně kvůli mým zádům - při kojení v křesle se krásně zapřu - na samotné podložení mimina by se dal použít i jiný polštář - vpředu, pokud mimino leží ze zadu (fotbalista), tak bez kojícího polštáře asi nic moc.
Přesně tak, v tom tkvěl můj problém - po císaři neměli v porodnici chuť mi vysvětlovat jakoukoliv jinou polohu než fotbalistu, a toho jsem prostě se zády nedala, ať jsem si kolem sebe poskládala polštářů, kolik jsem chtěla...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.