Ahoj holky,
máte někdo doma krb na biolíh (krb bez komínu)? Podle netu žádný splodiny, žádný zápach. Zalíbil se mi nástěnný, ale neznám nikoho, kdo by mi řekl praktický zkušenosti.
Máte před ním na podlaze nějaký plech? Nebo není třeba (nejsou jiskry)? Jak vypadá ten plamen - je to opravdu "teplo domova"?
A tak vůbec, co vás k tomu napadne...
Já vždycky chtěla krb, ale bydlím v paneláku. A teď jsem objevila tenhle "zázrak", tak pátrám po zkušenostech.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 3280 Bydliště: Francie
Zaslal: čt červenec 19, 2012 8:07 pm Předmět:
Mame ho doma uz nekolik let. Zapach skoro zadny ( jenom pri zapaleni).
Mame ho poveseny na zdi. Mame k tomu jenom ochranne sklo. Takovy obdelnik, neni to po cele plose.
V zime si zapalujem ,,krb,, skoro kazdy vecer, teplota v mistnosti stoupne az o 5 stupnu.
Jiskry zadne nejsou a plamen je jiny nez ze dreva, ale staci _________________ Denisa 17/06/1999
Gabriel 08/08/2006
Balthazar 23/12/2011
Jezdíme do bytu, kde je. Ani v zimě ho moc nevyužijem - v malé místnosti je hned horko. Jako pěkné to je ale doporučuji do větších místností, panelákové obýváky jsou hned přetopené.
A můžete alespoň přibližně napsat rozměr místnosti a velikost krbu? Už jsem na něj také koukala, že by se mi líbilo si v zimě přitopit, ale zdálo se mi, že by to přitopení vyšlo dost draho..
Zaslal: pá červenec 20, 2012 12:53 pm Předmět:
Cena: my topime elektrikou. Od te doby, co mame krb, platime pulku, toho co jsme platili predtim.
Bioethanol nas vyjde lacineji, nez tu pulku, co jsme usetrili. Ale uz vime, kde ho kupovat. Ceny jsou totiz ruzne. Typ presne nevim.
Pohledam vecer a hodim odkaz.
My mame obyvak a kuchyn dohromady, asi najakych 30 m2 ? Nevim to presne. A jak jsem psala, teplota vyleze o 5 stupnu vice.
Krb je velky 70/70/21 (asi, odhadem....jsem lina jit pro metr _________________ Denisa 17/06/1999
Gabriel 08/08/2006
Balthazar 23/12/2011
Zaslal: pá červenec 20, 2012 1:01 pm Předmět:
Jo a na velikosti krbu moc nezalezi. To spis na te nadobce, ktera je vevnitr, ktera se plni tim bioethanolem. Ale vetsina krbu tu nadobku ma stejnou. _________________ Denisa 17/06/1999
Gabriel 08/08/2006
Balthazar 23/12/2011
Pokud jde cenu, tak plyn vyjde levneji.
My jsme meli pred nekolika lety rozbity kotel. Nesel pres zimu 3 mesice. Mame velky barak, tenkrat jeste nezaizolovany. Krby jsme poridila dva, kazdy vytopil 2 mistnosti, ve zbytku se bud netopilo vubec nebo castecne primotopy. Za den jsme bez problemu vypalili 5 litru biolihu v kazdem krbu. A to se s nim netopilo v noci.
Jeste me napada, ze misto biolihu kupujeme v Makru jinou tekutiny v 5 litrovych kyblicich. Jen nevim, jak se jmenuje a zrovna ji nemame doma.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.