Zaslal: čt červenec 19, 2012 1:27 pm Předmět: rodiče náctiletých
Mám návrh - přejmenovat diskusní téma Pubertu měli zakázat na jiný neutrální nebo raději pozitivně - optimistický název. Už jen ten název podle mého názoru svědčí o nedostatku pochopení a respektu k mladým lidem. Dneska je v módě pozitivní rodičovství, jehož výsledkem je upřímná komunikace v rodině - a tedy milý, ochotný a zodpovědný teenager. Já takové děti mám a ten název puberťák mě uráží. Nikdy bych tak o svých dětech nemluvila.
Dneska je v módě pozitivní rodičovství, jehož výsledkem je upřímná komunikace v rodině - a tedy milý, ochotný a zodpovědný teenager. Já takové děti mám a ten název puberťák mě uráží. Nikdy bych tak o svých dětech nemluvila.
O termínu puberťák (jaký je faktický rozdíl mezi puberťák a teenager(který si o svých dětech použila)???) můžeme polemizovat, ale nikdo z nás jím není, takže je to celkem jedno, jaký my k němu máme vztah.
Maximálně, pokud se ti nelíbí, tak navrhuji, abys ho jednoduše nadále nepoužívala.
Upřimně - co si o puberťácích myslí jejich matky je pro mě krajně nepodstatné. Spíš by mě zaujala diskuse s pubescentem na téma, co si on(a) myslí o svých rodičích
Ale jen tak dál s pozitivním rodičovstvým a gratuluji k milým, ochotným a zodpovědným dětem!
Mám návrh - přejmenovat diskusní téma Pubertu měli zakázat na jiný neutrální nebo raději pozitivně - optimistický název. Už jen ten název podle mého názoru svědčí o nedostatku pochopení a respektu k mladým lidem. Dneska je v módě pozitivní rodičovství, jehož výsledkem je upřímná komunikace v rodině - a tedy milý, ochotný a zodpovědný teenager. Já takové děti mám a ten název puberťák mě uráží. Nikdy bych tak o svých dětech nemluvila.
ježíš, tady jsou sprostý ženský, že "dcera mě sere", to je horší než ta puberta
můj syn bude náctiletý za půl roku a psycholožka v PPP jeho nasírací chování označila za prepubertální.
Mám ráda česká označení a jsem zase alergická na "teenagera"
Registrace: 16.5. 2011 Příspěvky: 2223 Bydliště: Praha
Zaslal: čt červenec 19, 2012 2:08 pm Předmět:
Jo tak tady dělám chybu... Jestli je tak snadné se stát sluníčkovou maminečkou, tak do toho jdu. Moje děti maj ještě do puberty daleko a už teď nejsem pozitivní. Jak dosáhnu upřímné komunikace, když nebudu nazývat věci pravými jmény?
Jinak, školy nemám, ale nebývalo slušností, když někam přijdu nová, pozdravit, představit se, než začnu navrhovat přestavbu kuchyně?
Naposledy upravil Katchen dne čt červenec 19, 2012 2:11 pm, celkově upraveno 1 krát.
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21768 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: čt červenec 19, 2012 2:09 pm Předmět:
Katchen napsal:
Jo tak tady dělám chybu... Jestli je tak snadné se stát sluníčkovou maminečkou, tak do toho jdu. Moje děti maj ještě do puberty daleko a už teď nejsem pozitivní.
Jinak, školy nemám, ale nebývalo slušností, když někam přijdu nová, pozdravit, představit se, než začnu navrhovat přestavbu kuchyně?
Jo tak tady dělám chybu... Jestli je tak snadné se stát sluníčkovou maminečkou, tak do toho jdu. Moje děti maj ještě do puberty daleko a už teď nejsem pozitivní.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.