Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 PLenčin páteční trapas
· 2 PLenčin páteční trapas
· 3 PLenčin páteční trapas
· 4 PLenčin páteční trapas
· 5 PLenčin páteční trapas
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Likvidace černiska
· 2 Změna příjmení - soudně
· 3 Shanim kucharku...
· 4 Lily Lolo - hromádka Brno
· 5 stará hračka: malá televize s obrázky českých hradů
· 6 Šikana ve škole pro postižené
· 7 Potřebuji poradit
· 8 kdo to seděl u soudu??
· 9 Obaly na sešity
· 10 Kynutý koláč - efektní motání

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Shanim kucharku...
·  2 Shanim kucharku...
·  3 Shanim kucharku...
·  4 Shanim kucharku...
·  5 Nechápu...
·  6 Likvidace černiska
·  7 Nechápu...
·  8 Shanim kucharku...
·  9 Shanim kucharku...
·  10 CO VÁS (nejen) DNESKA POTĚŠILO? :-)
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Biobavlna v řetězcích
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Svrchní oblečení
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Larisa
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 17.1. 2012

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 7:42 am    Předmět: Biobavlna v řetězcích Citovat

Snažím se upřednostňovat oblečení z biobavlny, co mě ale zaráží, je cenový rozdíl. V C&A koupíte dětské tričko z biobavlny za 80,-. Když to srovnám třeba s Frugi, je to šílený nepoměr. Teď mají hodně biobavlnu i pro dospělé například v Tchibu a zase tak levné. Nechápu to. Vidíte někdo do toho systému? Není to od těch řetězců klamání spotřebitele? Nebo jsou díky své velikosti schopni tu cenu opravdu takhle stlačit...díky.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 7:46 am    Předmět: Citovat

No, po pravdě marže za nadstandardní/zbytné výrobky bývá v řádech stovek procent, takže bych položila otázku spíš jinak Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Larisa
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 7:57 am    Předmět: Citovat

Myslíš, že to mají tak předražené? Já teda raději nakupuju v menších obchodech, ale jestli dám za dětské tričko, které bude stejně během jedné sezóny na hadry, 80,- nebo 600,-, to už mi stojí za zvážení V rozpacích
Veruskak
Treperenda
Treperenda

Registrace: 10.12. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 8:20 am    Předmět: Citovat

Geh, dovážím sem oblečení z biobavlny, vlny, hedvábí. Ano, není to milionobjem z Číny, jen to přímo od výrobce z Němec, který má ty náklady na všechno větší a nehrne to v takovém objemu. Ale ta marže na tom teda rozhodně takováhle není, to tě můžu ujistit. Týjo, jak já bych si jí takovouhle přála Vychechtaný
Já osobně si myslím, že to je opravdu tím, že zajistí výrobu obrovského množství přímo v Číně (nebo Indii nebo Pákistánu co já vím) + jsou jediným článkem v obchodním řetězci tzn. neživí se tím klasicky výrobce + distributor v jednotlivých zemích + malí obchodníci.
Sloník
Krafařka
Krafařka

Registrace: 2.1. 2007

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 8:24 am    Předmět: Citovat

Podle mě je taky rozdíl v tom, jestli ta biobavlna je a nebo není fair trade. Zrovna to Frugi podporuje místní lidi nejen fér cenou za práci ale taky podporou pro místní školu. A taky z mé zkušenosti je tam rozdíl v kvalitě zpracování, Frugi trika s klidem schovávám na třetí dítě, o tričku z CA to říct nemůžu, to je po jednom dítku na vyhození.

Osobně teda Frugi nakupuju ve výprodeji rovnou z Anglie, ceny jsou pak poloviční, za 600 bych triko nekoupila ani omylem, vloni v létě jsem Frugi kupovala za 250 Kč za dvojbalení triček. letos ještě čekám na druhé kolo výprodeje, že bude zase levnější.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Larisa
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 8:29 am    Předmět: Citovat

Sloník napsal:
Podle mě je taky rozdíl v tom, jestli ta biobavlna je a nebo není fair trade. Zrovna to Frugi podporuje místní lidi nejen fér cenou za práci ale taky podporou pro místní školu. A taky z mé zkušenosti je tam rozdíl v kvalitě zpracování, Frugi trika s klidem schovávám na třetí dítě, o tričku z CA to říct nemůžu, to je po jednom dítku na vyhození.

Osobně teda Frugi nakupuju ve výprodeji rovnou z Anglie, ceny jsou pak poloviční, za 600 bych triko nekoupila ani omylem, vloni v létě jsem Frugi kupovala za 250 Kč za dvojbalení triček. letos ještě čekám na druhé kolo výprodeje, že bude zase levnější.

Je pravda, že zrovna Frugi oproti C&A drží lépe tvar, ale ve výsledku padnou teda obě ;) . Jestli je ale možné dát takovouhle slevu ve výprodeji, tak to nahrává tomu, co psala Gehenna.
Chápu, že malovýrobce v Evropě má vyšší náklady než velké firmy, co šijí v Asii a platí tamním šičkám směšné částky. Ale i tak, i s ohledem na dopravu přes půl světa, mi to prostě přijde velký rozdíl. V rozpacích
Lavande
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 27.5. 2011

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 8:42 am    Předmět: Citovat

Sloník napsal:

To je takova internetova klasika, ze veci z CA se brzo nici, ale ja se jich teda musim zastat, mam dost bodycek odtamtud, bio i nebiobavlnu, drzi mi na treti dite vyborne a to je mezitim mela kamaradka na sve dva kluky, takze aktualne jedou pate dite a krome narustajiciho poctu fleku a krapet sepranych barev jsou teda ok.
Jinak k tematu. Rekla bych, ze to je Cinou a velkoobjemem.
Sloník
Krafařka
Krafařka

Registrace: 2.1. 2007

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 8:55 am    Předmět: Citovat

Lavande,
ale to není internetová klasika. Pro sebe v CA nakupuju bez problémů, ale bodyčka na děti mi teda nikdy nevydržely, už je tam nekupuju. Nedrží po vyprání tvar, hrozně brzo se dělají dírky v místech kolem patentů.

Lariso,
ano, v Anglii jsou slevy, kdy oblečení koupíš za 50% původních cen naprosto běžnou záležitostí. A jsou to slevy opravdové, ne jako v některých obchodech u nás, kdy na visačku nalepí označení 50 % sleva a ve skutečnosti je sleva 10%. Takže počítám, že marže je někde okolo těch 50%. Vezmu-li v potaz, že z té marže obchodník ještě platí svoje náklady(nájem, elektřinu, mzdy prodavaček) = nejde mu to rovnou celé do kapsy jako zisk, mi to nepřijde přemrštěné. A cena dopravy přes půl světa není tak obrovská, jak si většina lidí myslí, to tu cenu neovlivňuje zase tolik, v tom ten rozdíl není.
Bobisek
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 27.11. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 11:47 am    Předmět: Citovat

je také důležité jakou kvalitu vlákna biobavlny výrobce zvolí. Nemyslím onu kvalitu BIO ,ale kvalitu vlákna jako takového. Bio i nebio bavlna má spoustu tzv. odpadních krátkých vláken, která by se dříve na zpracování vůvec nepoužila. Vlákno vhodné pro skaní na přízi muselo mít určitou délku, aby samotná příze neobsahovala tolik konců a nezavdávala příčinu k onomu známemu žmolkování. Třením příze totiž samozřejmě k uvolňování těch konců dochází, ty potom z příze čumí a následně se ožmolkují. Což je moje zkušenost s cenově dostupnými věcmi z biobavlny. Výrobce prostě zvolí horší kvalitu vlákna, a stejně se pořád může ohánět kvalitou bio a slušnou cenou.
Barci
Treperenda
Treperenda

Registrace: 19.11. 2008

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 1:27 pm    Předmět: Citovat

a taky je rozdíl v poměru bio a nebio bavlny, protože to co je označeno jako bio nemusí být 100% z biobavlny. je tam povoleno nějaké procento nebio a kolik to už fakt nevím, ale bylo to v desítkách procent...
takže já bych to viděla na kombinaci všech zde napsaných....
Berana
Pískle

Registrace: 1.2. 2013

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 10:33 pm    Předmět: biobavlna v řetězcích Citovat

Při posuzování, zda se skutečně jedná o biobavlnu a v jakém procentuálním složení je zastoupena je důležitý certifikát. Textilních certifikátů je však spousta a negarantují stejný podíl biobavlny. Rozpětí minimálního požadovaného množství biobavlny se pohybuje od 5 - 95 %! Spolehlivým certifikátem je např. GOTS (Global Organic Textile Standard). Zajímavý článek najdete na adrese http://www.amwa.cz/clanky/pruvodce-biotextilnimi-certifikaty

Bohužel z toho plyne, že řetězcové zboží může obsahovat pouze malé množství biobavlny, nebo může na její existenci pouze upozorňovat, pouhé označení organic coton apod., nic nezaručuje. Proto ty nízké ceny...

Certifikované bio bavlněné oblečení vyrobené v ČR koupíte např. v internetovém obchodě - reklama smazaná adminem
Mys_mys
Howgh
Howgh

Registrace: 8.2. 2012

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2013 12:13 am    Předmět: Citovat

Ach jo, zase reklama Marný...
Swetlex
Krafařka
Krafařka

Registrace: 31.8. 2007

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2013 12:55 am    Předmět: Re: biobavlna v řetězcích Citovat

Berana napsal:
Při posuzování, zda se skutečně jedná o biobavlnu a v jakém procentuálním složení je zastoupena je důležitý certifikát. Textilních certifikátů je však spousta a negarantují stejný podíl biobavlny. Rozpětí minimálního požadovaného množství biobavlny se pohybuje od 5 - 95 %! Spolehlivým certifikátem je např. GOTS (Global Organic Textile Standard). Zajímavý článek najdete na adrese http://www.amwa.cz/clanky/pruvodce-biotextilnimi-certifikaty

Bohužel z toho plyne, že řetězcové zboží může obsahovat pouze malé množství biobavlny, nebo může na její existenci pouze upozorňovat, pouhé označení organic coton apod., nic nezaručuje. Proto ty nízké ceny...

Certifikované bio bavlněné oblečení vyrobené v ČR koupíte např. v internetovém obchodě

Zdravím. Ale toto. Doporučuji si přečíst pravidla diskuze a nedělat si reklamu za každou cenu.....špatnej začátek na baby-cafe. Tytyty ;)
Pajina
Drbna
Drbna

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2013 9:42 am    Předmět: Citovat

Ahoj,

co jsem četla, tak třeba C&A (nepletu-li se, možná to bylo H&M) mělo aféru s tím, že jejich údajná bio-bavlna bio-bavlnou nebyla a na ty rostliny se normálně používaly pesticidy. Navíc se taky jedná o kvalitu produkce..
Samozřejmě marže do toho mohou promluvit, to je další naprosto neprůhledná věc.

Ode to My Family

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
and you'll be there
Berana
Pískle

Registrace: 1.2. 2013

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2013 9:28 pm    Předmět: Citovat

Tak pardon. Pravidla se mi tedy nepodařilo najít... Ale mohlo mě to napadnout. Už nebudu experimentovat...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Svrchní oblečení Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: