Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Sebedestruktivní...
· 2 Sebedestruktivní...
· 3 Sebedestruktivní...
· 4 Sebedestruktivní...
· 5 Sebedestruktivní...
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 kdo to seděl u soudu??
· 2 Obaly na sešity
· 3 Kynutý koláč - efektní motání
· 4 Prirodni pripravky v domacnosti
· 5 Kurz rodopisu s hlídáním dětí
· 6 Slavná a úspěšná... Claricia :-)
· 7 Boule na krku dítěte, prosím o radu, akutní
· 8 genitální opar - přenos
· 9 Zánět močových cest c/a svědění.
· 10 Diskusní večer: "Nerušit! Rodím" - Zúčastnil se ně

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 kdo to seděl u soudu??
·  2 Kurz rodopisu s hlídáním dětí
·  3 Nechápu...
·  4 BC DĚTSKÝ DEN NA HRADĚ HNĚVÍN - aneb Missorka zešílela :-)
·  5 CO VÁM TU NEFUNGUJE A CO POTŘEBUJETE
·  6 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  7 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  8 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  9 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  10 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

nástup po neplaceném volnu

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 6:55 pm    Předmět: nástup po neplaceném volnu Citovat

Ahoj holky,

měla jsem v práci rok neplaceného volna 4. rok rodičáku. Blíží se konec a musím se rozhodnout, co dál. Obávám se, že bych časově tu práci s dětmi už nezvládla, navíc se mi rýsuje i něco jinýho.

Nevíte, jak je to s výpovědí? Dá se ukončit dohodou k datu, co měl být nástup, nebo musí běžet výpovědní lhůta?
Nevíte, jestli by šlo nastoupit s 3měsíční zkušebkou, nebo když jsem měla dobu neurčitou, automaticky mám neurčito?
Případně na co si dát pozor a tak..neumím v tom chodit a čeká mne schůzka...

Díky

PS. kod nervy....všeříkající...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ajlili
Treperenda
Treperenda

Registrace: 27.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 7:09 pm    Předmět: Citovat

Nevim, ale je na tom tvem miste nejaky zastup za materskou? Ta bude stestim bez sebe Veselý

Fotky naší rodinky: http://ajlili.rajce.idnes.cz/
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Eterka
Krafařka
Krafařka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 6:37 am    Předmět: Citovat

Ukončení prac. poměru dohodou ke dni, na jakém se dohodnete - neběží žádná výpovědní lhůta, podepíšete papíry a jdeš domů. Měla by sis připravit papír - žádost o ukončení pracovního poměru dohodou ke dni ...., nemusíš tam rozepisovat žádné důvody, zaměstnavatel pak vyhotoví dohodu. Dohoda může být k jakémukoliv datu - třeba k zítřejšímu, jsi na neplaceném volnu, tj. nerovná se ochranné lhůtě. Nárok na odstupné není.
Má-li za tebe zaměstnavatel náhradu, a je-li s ní spokojen, jistě nebude žádný problém.

Výpověď ze strany zaměstnance (tj. tebe), dvouměsíční výpovědní lhůta, běží od 1. dne následujícího měsíce po doručení výpovědi druhé straně - tj. podáš-li výpověď dnes, běží výpovědní lhůta od 1.8. Ve výpovědi nemusíš uvádět důvod proč chceš ukončit pracovní poměr. Nárok na odstupné není. V průběhu výpovědní doby jsi povinna pro zaměstnavatele pracovat.

Jak píšeš - nastoupit s tříměsíční zkušební lhůtou - nerozumím dotazu. Pokud myslíš návrat k původnímu zaměstnavateli, tak tam nastupuješ na místo dle pracovní smlouvy (nemusí se rovnat místu původnímu), za podmínek, uvedených ve smlouvě, zkušební doba znovu neběží, pokud byl pp na dobu neurčitou, je to tak stále.

Měnit pracovní smlouvu u tvého stávajícího zaměstnavatele tak, abys znovu měla tříměsíční zkušební dobu, nevím jestli lze, v praxi by se to asi řešilo dohodou o změně sjednaných pracovních podmínek, ale nevím, jestli to něčemu neodporuje. Ve zkušební době samozřejmě můžeš skončit během několika dnů.

V novém zaměstnání pak platí nové podmínky - tj. i nová zkušební lhůta.

Snad jsem trošku poradila. Et
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Gedžitka
ZRNKA tým
ZRNKA tým

Registrace: 17.6. 2008

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 7:25 am    Předmět: Citovat

Eterko, můžu mít dotaz?

Týká se to kamarádky, trochu tápeme - po ukončení rodičáku jí zaměstnavatel nabízí buď výpověď pro nadbytečnost nebo neplacené volno do konce roku s tím, že se pak uvidí. Kdyby jí pak propustil pro nadbytečnost, nebude mít nárok na odstupné?

Díky a omlouvám se zakladatelce, že jsem se přifařila.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Eterka
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 7:36 am    Předmět: Citovat

Gedžitko, já jsem v oblasti pracovního práva laik, ale pokusím se odpovědět, když tak mě někdo opraví.

Pokud se zaměstnanec stane pro zaměstnavatele nadbytečným, pracovní poměr lze ukončit buď dohodou s minimálně tříměsíčním odstupným nebo výpovědí ze strany zaměstnavatele - běží dvouměsíční výpovědní lhůta plus nárok na minim. tříměsíční odstupné. V praxi se to řeší i tak, že zaměstnavatel uzavře se zaměstnancem dohodu o ukončení prac. poměru, dá odstupné pět platů a výpovědní době se tak vyhnou (tzv. zvýšené odstupné za výpovědní dobu).

V případě, že dá zaměstnavatel neplacené volno - asi by to muselo být formou vzájemné dohody k určitému datu. Po návratu z neplaceného volna podle mě nastane stejná výchozí situace jako nyní - zaměstnanec buď je nadbytečný (viz ukončení pp výše) nebo se situace změní (zaměstnavatel má pro kamarádku práci) a prac. poměr bude normálně pokračovat.
Chápu to tak, že zaměstnavatel hraje o čas.

Et
Gedžitka
ZRNKA tým
ZRNKA tým

Registrace: 17.6. 2008

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 9:06 am    Předmět: Citovat

Díky moc!

Zaměstnavatel podle mě hraje hlavně o to, že k poslednímu prosinci končí platná kolektivní smlouva a o novou se budou handrkovat zase půl roku. Platy navíc k odstupnému, které se teď podle kolektivky vyplácí, by kamarádka pak dostat nemusela...
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 9:23 am    Předmět: Citovat

Eterko,
moc děkuji, takhle jsem si to nějak myslela, že to všechno je, díky za to, že jsi mi to potvrdila.

Zakl.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Eterka
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 10:34 am    Předmět: Citovat

Gedžitko s kolektivní smlouvou zkušenost vůbec nemám... Et
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: