Registrace: 7.10. 2006 Příspěvky: 1456 Bydliště: za hory za doly...
Zaslal: po červenec 16, 2012 1:43 pm Předmět: kempování - s bezlepkovou a bezmléčnou dietou a tak vůbe :-)
ahoj holky, asi jsem nezvolila správné zařazení, tak mě prosím kdyžtak správně přesuňte, ať nedělám bordel
jedeme příští pondělí na 4 noci pod stan do Safarikempu v ZOO Dvůr Králové. Zjistila jsem si tak nějak, jak to tam funguje. Stan budeme mít s elektřinou. Povezeme plotýnku, 2 hrnce 4 hluboké a 4 mělké talíře.
A teď... dcera má bezlepkovou dietu a já bezlepkovou a krátce i bezmléčnou. UÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, se mě dneska trochu zmocnila panika jak to zvládnem.
Zjistila jsem si, že kousek od náměstí je Billa a na náměstí je i Bioprodejna,takže nakoupíme jídlo tam. Budem ale bez ledničky. Oběd u mě asi bude vždy spočívat v nějakém salátu - pokud někam pojedeme. Jinak bych uvařila na plotýnce.
Jak se vy připravujete na kempování? Chci samozřejmě aby to byla dovča, pohoda a co nejmíň stresu a taky abychom za jídlo nedali majlant.
A pokud se ozve nějaká bezlepkačka a bezmlíkařka, jak to dala, budu moc ráda za veškeré typy...
Nemám žádné extra rady, ale jestli Ti pomůže info o dalších obchodech ve Dvoře, tak tam je ještě Tesco, Kaufland a Penny... ale nevím, jaké mají bezlepkové potraviny... Ty asi víš, jestli se tam dá sehnat něco pro Vás.
Registrace: 30.1. 2007 Příspěvky: 1318 Bydliště: Praha
Zaslal: po červenec 16, 2012 2:08 pm Předmět:
narazila jsem náhodou.... moc neporadím, ale třeba nápad....
pokud jde vařit (nebo sehnat předvařenu rýži co se jen zaleje vroucí vodou) rizoto (mražená zelenina s rýží a kouskem kuřecího), rýže s konzervičkou tuňáka... rýže na sladko s vanilkovým cukrem a ovocem. Kukuřičné křupky (mé děti milují) ... co třeba konzerva fazolí, kukuřice...... šťouchané brambory s kyselým zelím.....
- kukučičná kaše s ovocem ?
- rýžové vločky s oříšky a hrozinkami... s medem ?
- bramborová kaše (s vodou) a konzerva hrášku nebo kukuřice... červené řepy...
- kuskus se zeleninou (nebo sušenými rajčaty)
jestli jsem moc OT omlouvám se
Naposledy upravil Kala dne po červenec 16, 2012 2:37 pm, celkově upraveno 4 krát.
A máš možnost půjčit si od nějakého známého autoledničku? Ta se dá buď na přímo nebo s měničem (podle typu autoledničky) zapojit i na 220V. Tak by jsi mohla pořešit lednici. Kdyby jsi nikoho neměla a stála by jsi o to, písni mi, dám ti kontakt na firmu, která je půjčuje. _________________ I ZA MRAKY POŘÁD SVÍTÍ SLUNÍČKO
Tomášek 9/2010, Martínek 5/2007
Verunka 7/2013?
Přes Palubu - SLEVA pro BC
- 10% DĚTSKÉ BOBY, SÁŇKY, ... zn. Alpen Gaudi
Ahoj, s dietou ti bohuzel neporadim. Jezdime nicmene do kempu casto a snazime se varit jednoducha jidla. Lepenici - brambory se zelim, rozstouchane dohromady a posypane opecenou sunkou, uvarene testoviny s nakrajenou cerstvou zeleninou a na kosticky nakrajenym eidamem. Nebo nejakou dobrou omackou na testoviny z konzervy. Ryzi s nejakou zeleninou a opet treba sunkou nebo bez. Instatni kase - ruzne - psenicne, jahlove, co mame nakoupeno. Polivky, jen zeleninove treba, pokud mame, nebo i z pytliku, ale bez pridanych latek. Treba ti to pomuze, pokud si to upravis podle diety.
My byli teď 10 dní na dovče, kde jsme si sami vařili, manžel má bezlepkovou. Nakoupila jsem hotový jídla ve skleničkách na www.hotovky.cz a vařila už jen přílohy. Lituju, že jsme ty stránky neobjevila už mnohem dřív... Mají i bezlepkovou řadu a je z čeho vybírat. Mlíko teda neřešíme, ale na každý skleničce je složení i na tom jejich e-shopu. Bylo to dobrý, čekala jsem, že to bude horší, na to že je to "konzerva" ;) . Jak doma dělaný. Skleničky přežily v pohodě i děsný vedra, byli jsme ten první týden v červenci, v autě asi 60 stupňů.... Píšou, že je to jedna porce, ale my se z jedný skleničky najedli 2+ pětiletý dítě. Ale my jíme dost málo, pro 2 je to ale úplně v pohodě. A hlavně je to bez práce, vaření na dovče mě vůbec nebaví a tohle bylo prima ;)
Ježiš snad to není nepovolená reklama mi teď napadlo, jak to tu vychvaluju... Nemám s nima jinak nic společnýho ;)
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 7921 Bydliště: Bratislava
Zaslal: po červenec 16, 2012 2:43 pm Předmět:
mlieko som si zobrala kozie v prasku od asp. bala som sa chuti ale dala som do toho granko a je to dobre. rano som chleby natierala roznymi zeleninovymi natierkami bud s dm alebo bioshopu, lekvar. u vas teda chleba nie. inak polenta je vhodna aj na slano so zeleninou ci ako priloha k masu. ak mate moznost ohna tak si spravte maso, zeleninu, zemiaky v alobale. alebo rybu. pripadne bezlepkove cestoviny so zeleninovou/masovou omackou (s dm su dobre).
inak najblizsiu dobu nema byt tak teplo a ak drzis potraviny pri zemi v tieni tak to tych par dni preziju. pripadne vykop jamu a naukladaj tam... nebrala by som sebou ale ziadne margariny ci ine veci ktore su citlive na teplotu.
Mám doma taky jednoho dietáře a letošní dovču jsem řešila pomocí hotových jídel z http://eshop.expressmenu.cz/. Byl to prima nápad, protože všchny hotovky byly dobré a z 1 - 2 skleniček jsme se najedli celá rodina (2 + 2 děti). Hotovky jsem občas něčím "nastavila", proto nám někdy stačila i ta jedna, jinak by to samo bylo málo.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.