Zaslal: so červenec 14, 2012 11:58 pm Předmět: Co vkládáme dětem do úst
Nedávno mě během jednoho hektického dne pes tak vytočil, že jsem ho vykázala něžným slůvkem "VYPADNI". Uběhlo pár dní a můj skoro tříletý syn na mě uprostřed přeplněné samošky zařval "Já tlačím kočár, vypadni" Rudá až na zadku jsem mu za pohledů nakupujících vysvětlila, že to je ošklivé slovo a říkat se nemá, a už vůbec ne mamince atd atd....Dnes mě zas překvapil větou "Mami dej mi pokoj" (kapky do nosu) což fakt nevím, kde vzal, protože to doma neříkáme. Sprostá slova jsme doma úspěšně stáhli mimo doslech potomků, ale takové drobnosti mě třeba vůbec nenapadly, že taky bude sbírat a parafrázovat. No zatím pořád dokola vysvětluju, např. "miláčku, posranej se neříká, to se babička spletla, chtěla říct pokakanej" (díky, babi )
Tak by mě zajímalo, čím vás děti potopily na veřejnosti, abych si nepřipadala out
Moje dve nevinatka si klidne vyrvavali na celou ulici jedno velmi sproste slovo (asi snadno uhodnete jake). Ne ze bysme je to doma ucili, ale proste si cetli pohadku o čápech, a tak museli vyrvat do sveta, ze maji nova oblibena zvirata. Bohuzel rychle a neustale za sebou. Pohorsenych pohledu bylo hodne.
mají na to zvláštní čuch moje zatím nemluví ale až bude..
včera na hřišti nějaká maminka telefonovala a říká tomu volajícímu tak to je v prdeli, nijak nedůrazně.. její dítko asi 2 minuty křičelo v prdeli, v prdeli, v prdeli..následovali soucitné pohledy ostatních rodičů. _________________
U 3,5letýho dost často slyšíme např.at mě ten debil neotravuje a vypadne-to slyší od 12letých bráchů.Předevčírem jsme byli ve městě a když jsme šly po přechodu tak začal rozhovor kdes mě mami našla?Nebo jsi mě koupila?Pán co šel vedle nás tak zpomalil a evidentně se bavil ale to jsou takové situace pro zasmání.Ale asi před 2lety mě tehdy 10letí synové vyrazili dech když mi u oběda dali hádanku jaký je rozdíl mezi cihlou a lesem?A jejich odpověď byla cihla je tvrdá a v lese se m??á já jen vykulila oči a kluci že jim to říkala jedna spolužačka ze soc.slabší rodiny kde mají asi 11dětí od 5-25let.Kluci se hihnaly bylo vidět že vědí že to je něco co by neměly říkat ale význam nevěděly.No pěkně jsem se u vysvětlování zapotila.
Bydlíme na vesnici takže tu zdravíme každého a 3,5leták občas zdraví stylem:dobrý den bába leze komínem.
Staršího to nějak minulo, ale mladší bude oříšek.
Zatím mluví tak, že ostatní potřebují můj překlad - doma sprostě nemluvíme, nicméně Pidel má, bohužel, ode mě
A taky se dost ozývá "táta debil" - jenže to chce právě ten překlad, znamená to totiž "táto, kde jsi byl". Tchyňce dost dlouho trvalo, než pochopila, že svému otci, dědovi, strejdovi a vůbec všem mužského pohlaví v okolí nenadává, ale jen se ptá, kde byli.. ale pak se jí ulevilo
Hmmm, já jednou vyjížděla autem, asi hodinu poté co odjel muž, dojedu k bráně, brána zavřená (a fakt ji nemáme na dálkáč). Takže mi ujelo cosi o magorech... A bum, hned večer mu to vyslepičily i s komentářem... Dávám si fakt už bacha.
Když Rézi vyšiluje, tak jí říkám - nechovej se jako debil.
Takže:
návštěva rizikové poradny s Toníčkem. Rozárka dostala před návštěvou přednášku, že se tam nebude chovat jako debil a pak jí koupím v automatu vodu.
Ano stalo se, co se stát muselo - při odchodu mi Rézi říká: maminko, jsi ráda, že jsem se celou dobu nechovala jako debil?
Jinak kupodivu sprostá slova nepoužívá - sama se tomu divím, protože já teda ano a dost často
U nás zatím ještě na veřejnosti žádný komentář neproběhl, ale minule mě dostala dcera (3r) u našich na zahradě. Dávala mi na prstu pár drobků a prý "maminko na, zkus jaký mám dobrý koláč", tak jí na to říkám že ne, děkuji, měla jsem svůj, ať si ho klidně zbaští, že nechci. A ona na to "tak si chuchni!". Takže už se fakt těším jak to bude gradovat...
Není to sprostý a už jsem to tu někde psala. Jela jsem s Matějem (to mu byly tak 3 roky) metrem a vedle nás stál urostlý černoch (asi student ?). Mates se na něj dlouze díval a pak velmi nahlas řekl : "Mami, to je černoušek, viď ? Asi brzo umře, když má hlad. "
Asi se mu zafixovalo moje povídání o hladových afrických dětech u jeho nimráníse v jídle.
´Nech mě bejt mami a jdi pryč!´ - vždy na veřejnosti, čili možná nechápe souvislosti, ale emotivní náboj rozhodně ano. Dlužno říct, že u toho dělá takové obličeje, že je jeasné, že se předvádí - ta mladší...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.