Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 PLenčin páteční trapas
· 2 PLenčin páteční trapas
· 3 PLenčin páteční trapas
· 4 PLenčin páteční trapas
· 5 PLenčin páteční trapas
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Stara verze Skype
· 2 První česká paterčata
· 3 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
· 4 Jak opravdu zlikvidovat vši?
· 5 Likvidace černiska
· 6 Změna příjmení - soudně
· 7 Shanim kucharku...
· 8 Lily Lolo - hromádka Brno
· 9 stará hračka: malá televize s obrázky českých hradů
· 10 Šikana ve škole pro postižené

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  2 Likvidace černiska
·  3 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  4 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  5 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  6 Ame radí - pátrá - informuje
·  7 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
·  8 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
·  9 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  10 Stara verze Skype
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jak má správně vypadat uvolněný p.ndík?
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 9:36 pm    Předmět: Jak má správně vypadat uvolněný p.ndík? Citovat

Mám dvouleťáka, nepřetahuju, ještě cca před půl rokem, kdy jsem to zkoušela, bylo vše ok. Včera zkusím přetáhnout, čumím na to a ono nic. Jakože jsem cosi srolovala, ale neměla jsem pocit, že koukám na holý žalud. Jenže dál už to nejde posunout a připadne mi, že bylo vidět ústí močové trubice.

Manžel tvrdí, že to vypadá na nějaké srůsty, já si nejsem jistá. Syn mě dolů už nechce pustit, takže nemám možnost ho pořádně prozkoumat. Poraďte - jak má vypadat správně uvolněná předkožka? Obnaží se celý růžový žalud a vypadá to jako u dospěláka?

Sorry na naturalistický popis, ale google v tomto bodě nespolupracuje. Díky.

I.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Kobylkalucni
Krafařka
Krafařka

Registrace: 30.10. 2008

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 9:50 pm    Předmět: Citovat

Jestli čůrá v pohodě, tak mu na pindíka nešahej, můžeš nadělat víc škody než užitku. Ono se to samo poddá, u někoho dřív, u někoho později, dvouleťák má ještě fůůůůru času.
Novajda
Kecka
Kecka

Registrace: 16.6. 2009

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 10:16 pm    Předmět: Citovat

Inko budu za VYVRHELA, ale napíšu to...já stahuju synovi pindíka pravidelně při každým koupání. Prvně měl předkožku přichycenou jakoby u kožene žaludu, opatrně jsem přetahovala dál a dnes mu není ani rok a krásně mu jde přetáhnout.
Jestli se to má nebo nemá, ať si to dělá každej podle citu. Já se prostě nemohla smířit s tím, že nevím jak to tam má a navíc představa, že to bude mít přirostlý a pak ho to bude bole pro mě byla šílená...přece i u holek se musí rozlepovat malé stydké pysky...ale asi jsem fakt jiná... Stydlín MUDra mi za to nenadávala ani nechválila, jen hlavně ať ho to nebolí...a to ho evidentně nebolí. Je takovej malej bolestínek a řve hned jak se mu něco nelíbí. Vychechtaný
Nicméně k tvému dotazu...po stažení předkožky má syn žalud jako dospělák.

E-liska
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 16.2. 2009

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 10:22 pm    Předmět: Citovat

Novajda napsal:
...přece i u holek se musí rozlepovat malé stydké pysky...

co prosím? V rozpacích
A to jako co chceš kde rozlepovat, normálně jsou snad od narození od sebe V rozpacích (nebo mám dceru nenormálního exota ;) )

omlouvám se zakladatelce za OT, s původním dotazem zkušenost nemám Stydlín
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Novajda
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 10:41 pm    Předmět: Citovat

E-liska napsal:
Novajda napsal:

co prosím? V rozpacích
A to jako co chceš kde rozlepovat, normálně jsou snad od narození od sebe V rozpacích (nebo mám dceru nenormálního exota ;) )

Ty jsi nebyla poučena v porodnici a u pediatra?! V rozpacích
Tak si počti...
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=42777

http://www.levret.cz/publikace/casopisy/mb/2003-1/?pdf=164

OMLOUVÁM se zakladatelce...o pindíkovi to opravu není. V rozpacích
Sally
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 10:44 pm    Předmět: Citovat

nic nepřetahuju, nerozlepuju, děti jsou v pohodě. Ročák má času fůru, jeslti tam nemá humusy, nenafukuje se mu pindík při čůrání atd., tak nesahat.

Chápu, že některé holčičky mají srůsty, ale to neznamená, že se VŠEM musí něco rozlepovat. Tak jako určité malé procento kluků má problémy s pindíkem, ale to neznamená, že se musí všem od narození přetahovat...
E-liska
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 16.2. 2009

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 11:02 pm    Předmět: Citovat

Novajda napsal:
E-liska napsal:
Novajda napsal:

co prosím? V rozpacích

Tak si počti...

O srůstech stydkých pysků samozřejmě vím, ale to je patologický stav, to normálně holčičky od narození nemaj, u zdravých holčiček teda nechápu, co rozlepovat (když za normálních okolností není nic nikde přilepené ani srostlé).
Kdežto chlapečci za normálních okolností mají tu předkožku prostě přilepenou (i když individuálně jak dlouho, nakolik atd.) - a tam je otázka přístupu, jestli uvolňovat a přetahovat, nebo ne.
K dotazu zakladatelky - domnívám se, že aby mohly ze zdravého stavu (jak jsi popsala před půl rokem bylo určitě vše ok) vzniknout srůsty, muselo by se přihodit v mezičase něco podstatného, o čem bys věděla - nějaký zánět, poranění, prostě něco co by syna rozhodně bolelo a ozval by se, nebo by měl alespoň pinďu zarudlého...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Novajda
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 11:24 pm    Předmět: Citovat

E-liska napsal:
Novajda napsal:
E-liska napsal:
Novajda napsal:

co prosím? V rozpacích

Tak si počti...

O srůstech stydkých pysků samozřejmě vím, ale to je patologický stav, to normálně holčičky od narození nemaj, u zdravých holčiček teda nechápu, co rozlepovat (když za normálních okolností není nic nikde přilepené ani srostlé).

Nemáš pravdu!! Může k tomu dojít, ikdyž se holčička narodí bez srůstů. Podívej se do jakékoliv literatury nebo se zeptaj pediatra. ;)

Nicméně dotaz zakladatelky zněl...zda-li žalud po přetažení předkožky vypadá jako žalud dospělého...za mě ANO VYPADÁ NAPROSTO STEJNĚ!!
Jarkab1
Howgh
Howgh

Registrace: 27.8. 2007

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 8:45 am    Předmět: Citovat

inko

patřím taky k těm, kdo přetahuje, protože náš dr to tak řekl - a po zkušenost u staršího s tím i souhlasím
nepřetahuju nijak drasticky - v žádném případě to nesmí bolet, ale tak, aby se kůžička napnula, jemně omyjeme ( cca od roku a půl si to kluci myli za asistence sami, právě, aby je to nebolelo )
vidět ze začátku není celý žalud, ale nenápadně se to odlepuje, v sedmi letech to mladší má už skoro celé přetažené

k důvodu, proč přetahujeme a kontrolujeme - stalo se nám, že po 14 dnech u babičky - neoplachovali - se synovi pod tím přilepeným udělala maz, který ztvrdnul, po chvilce to bylo velké cca jako nehet od mého malíku, takže docela dost
dr sice politoval, leč radši to přetáhl trochu silou, pak jsme poctivě vymývali - šetrně, samy se odlepovaly drobečky mazu
nedovedu si představit, jak strašně muselo bolet to přetažení Smutný ale prostě moc, ale v tu chvíli pořád lepší, než nějaká infekce
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 9:46 am    Předmět: Citovat

Pindíkový manuál

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=109076

Posedlost pindíky je v ČR unikátní Hustej
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 9:50 am    Předmět: Citovat

Llevelyn napsal:
Pindíkový manuál

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=109076

Posedlost pindíky je v ČR unikátní Hustej

To víš, rozbalování balíčků... to tajemno, co je asi uvnitř Stydlín

Tuším v latinské Americe holčičky umývají od narození prstama až do hlubiny, proč to nezavést i tu? Vychechtaný
Lasicka
Howgh
Howgh

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 1:08 pm    Předmět: Citovat

Mám 3 kluky, přetahujeme velice laxně, spíš nepřetahujeme. Dva mají pindíky o.k., nejstarší nepřetáhne zcela - za mě - nedá se to moc ovlivnit přetahováním. A ano, i dětský pindík vypadá jako dospělý Veselý
Mariee
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 3.1. 2007

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 6:00 pm    Předmět: Citovat

je to trochu OT co chtěla zakladatelka, ale navázal abych na NOvajdu...

my máme tento problém, slepování pysků.... jsem z toho šílená. jinak vše od narození ok, cca v půl roce jsem si toho všimla poprvé..doktorka to uchošťourem jakoby oddělila a mázla mastí. prý je to hodně z papírových plen, že je prý přirozenější vlhčí prostředí.. nevím co je na tom pravdy..
byť si na to dávám pozor, tak prostě jednou za čas přilepené jsou. nevím proč, nevím jak, ale jsou...
takže byhc radila pindíky přetahovat (nechápu proč je inko inko a proč vynechá i u pindíka, proboha co na tom je:-)) a pipinky kontrolovat či pysky projíždět čtverečkem. u nás kontrola a klasické mytí, utírání a namazání vedlo ke slepení...no stejně o tom jednou tu diskusi založím Mrk

ad přetahování - já neevím co mudra to názor..mě selský rozum praví,trochu stáhnout a opláchnout..nějako se mi ekluje, že neopláchnu staženého pindíka...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 6:04 pm    Předmět: Citovat

Inko nehodlá popisovat synovo přirození do detailů jako neinko. A inko vytečkovává, aby sem zbytečně nebrousili pedofilové a nehonili si u podobných diskusí p.áka. Je to tak těžko pochopitelné?

Za odkazy a rady moc děkuju. Zkusím prostudovat manuál a popřemýšlet.

Zakladatelka
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 6:11 pm    Předmět: Citovat

Mariee napsal:
je to trochu OT co chtěla zakladatelka, ale navázal abych na NOvajdu...

my máme tento problém, slepování pysků.... jsem z toho šílená. jinak vše od narození ok, cca v půl roce jsem si toho všimla poprvé..doktorka to uchošťourem jakoby oddělila a mázla mastí. prý je to hodně z papírových plen, že je prý přirozenější vlhčí prostředí.. nevím co je na tom pravdy..
byť si na to dávám pozor, tak prostě jednou za čas přilepené jsou. nevím proč, nevím jak, ale jsou...
takže byhc radila pindíky přetahovat (nechápu proč je inko inko a proč vynechá i u pindíka, proboha co na tom je:-)) a pipinky kontrolovat či pysky projíždět čtverečkem. u nás kontrola a klasické mytí, utírání a namazání vedlo ke slepení...no stejně o tom jednou tu diskusi založím Mrk

ad přetahování - já neevím co mudra to názor..mě selský rozum praví,trochu stáhnout a opláchnout..nějako se mi ekluje, že neopláchnu staženého pindíka...

Naše stará doktorka (jakože ta, co měla na starosti ještě nás) radila mýt speciálně tyhle oblasti výhradně vodou, žádné mýdlo, žádné zbytečné dloubání, promazávání "zakrytých" oblastí apod. Jen prostě kontrolovat... jsou to proboha sliznice, to není normální kůže jako ta vystavená okolí.

Já nevím, mi to přijde jako mýt si preventivně oko zevnitř.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: