Kluk přišel ze školky s tím, že se mu líbí stavebnice geomag. Protože bude mít narozky, tak jsem se po ní trochu porozhlédla, nicméně z ceny mě v obchodě málem vomejvali tak jsem na internetu hledala alternativu.
Máte s nimi zkušenosti? Takhle pohledem mi přijdou nastejno, prodejci (výrobci) samozřejmě tvrdí, že zrovna jejich stavebnice je kvalitnější než ostatní levnější napodobeniny, máte s nimi zkušenost? Jsou obě dobré? Nebudou se klukovi bořit stavby, protože to magnety neudrží? Případně nemáte zkušenost s něčím dobrým a ještě levnějším?
A ještě v levnějším Profi-magu jsou část dílků výplně, ve dražším Euromagu je víc tyčinek a kuliček - mají ty výplně smysl? Já jsem si vzala od PM vzala vzoreček, ale bylo tam málo tyčinek na to abych posoudila, jestli výplně v pohodě drží a nevypadávají, na mne to moc důvěryhocně nepůsobí, ale já s tou stavebnicí nemám žádnou zkušenost.
Jo, a jsou všechny tyhle stavebnice vzájemně kompatibilní? Podle popisů mi přišlo, že by mohly být, nicméně Geomag i Euromag jsem dílky v ruce nikdy neměla, tak s PM neporovnám.
Znám z toho co píšeš jen Geomag, už nějakou dobu jsem ho obhlížela v obchodech a cena mě vždy odradila. Až nedávno jsem ho viděla v Levných knihách, velkou krabici za 199,-, tak jsem nakoupila a děti jsou nadšené všechny, hned jsem musela dokupovat. I muž mě pochválil, protože děti lezou v šest ráno z postele a hned si jdou hrát a my můžem ještě chvíli pospat... _________________ Adka + Viktorka 4/10/2005, Ondra a Štěpán 9/10/2008
Tak nakonec jsem s klukem probrala, co přesně by si přál a za stavebnici jsem nechala víc, než jsem si představovala... no, ale zas je pravda, že je to moje blbost, protože já se rozšoupla s množstvím tyček, když už platím poštovné, tak ať se to vyplatí. Nekoupila jsem žádnou sadu, ale 200 svítivých tyček + 200 kuliček neomag a k tomu 120 výplní profi-mag. Obě stavebnice o sobě tvrdí, že jsou kompatabilní s geomagem, tak jsem si říkala, že tedy nebude problém je spojit dohromady... a pozor, byl. Profi-mag má tyčinky o něco užší (nebo snad neomag o něco širší, nevím, s geomagem nemám porovnání), takže ve výsledku čtvercové a pětiúhelníkové výplně jsou do vzorce příliš malé a propadávají. Kluk chtěl původně čtverce, tak měl smůlu, ale po vyzoušení na prodejně jsme koupili kosočtverce a trojúhelníky, které pasovaly dobře.
Kluk nepočítá s tím, že bude mít tak velkou sadu, tak jsem na něj zvědavá, až dárek dostane Ale co jsem měla vyndaných pár tyčinek a kuliček, které jsem brala na prodejnu k vyzkoušení výplní, tak i s nimi se vyblbnul dost ;) Celkově mě ta sranda přišla na něco málo přes šestnást stovek (i s poštovným)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.