Otázka je co v tobě budí tyhle pocity, že se zblázníš. Jaký je původce toho stresu, tlaku, napětí a pak s tím pracovat. Tohle je to nejserioznější řešení. Ale dost často funguje, vykecat se a odpočinout si.
Otázka je co v tobě budí tyhle pocity, že se zblázníš. Jaký je původce toho stresu, tlaku, napětí a pak s tím pracovat. Tohle je to nejserioznější řešení. Ale dost často funguje, vykecat se a odpočinout si.
Vykecat se nemám moc komu, a když se vykecám, stejně to nepomáhá. Skutečnosti způsobující moje téměř zbláznění/zhroucení se změnit nedají. Můžu změnit pouze postoj, což se mi ani při nejlepší vůli a snaze zatím nedaří.
Zaslal: čt červenec 12, 2012 9:02 pm Předmět: Re: Co děláte, abyste se nezbláznily?
Claricia napsal:
Inkognito napsal:
Poraďte, co vám funguje. Zkusím všechno, protože mám fakt namále!
Lifruju děti k babičce a muž v té samé době jezdí pryč. Funguje spolehlivě, a to pro nás oba.
Hm, mít tak takovou babičku, to by bylo bájo. Naše babičky si děti vezmou na noc málokdy, a když už, je to většinou tak, že jim je odvezeme po odpoledním spaní a jedeme si pro ně druhej den dopoledne. Nebo si je vezmou ráno a večer si pro ně jedeme a to taky jednou za uherskej rok.
Už nám z toho s mužem slušně cvaká, protože když chceme něco udělat, jeden hlídá a spolu jsme aktivně málokdy.
Stalo se mi jednou za 4 roky, že jsem byla dvě noci bez dětí a jenom sama, to bylo neskutečný...
Takže s napětím čtu vaše rady, diskuze mi jde akorát do rány
Včera, včera jsem se opila. Zafungovalo. Ale to dnešní ráno... Myslím, že si to hned tak nezopakuju. Ráda si počtu jiná alternativní řešení.
Ano, klasika... Dřív jsem mohla tři dny chlastat a jeden den střízlivět...
Dneska jeden den chlastám a tři dny se z toho vzpamatovávám...
asi tak, no Už se mi to pár let nepřihodilo a byla jsem ráno prostě krapet nemile překvapená.
Linko, já prostě šílím z přetížení hlukem a požadavky, které se mi sem tam na mateřské dovolené tak nějak prostě přihodí. Netuším, co s tím, děti prostě občas řvou a víceméně průběžně furt něco potřebují...
INko, dost často si zátěž na sebe klademe samy touhou být dokonalé matky. Pokud nefunguje blízká rodina, co takhle nějaká kamarádka s dětmi? Jedou dva dny u vás, jednou u nich. Mě to párkrát pomohlo, protože už jen jiné složení smečky omezilo řvounění. Já jsem na hluk dost citlivá, obzvláště dětský - tam u nás nejede vlak a bohužel holky mají smůlu, že řvát mohou jen venku a mimo můj dosah - tam jsou pravidla tvrdě nastavena. V nejhorším jsou uzavřeny v pokoji a já o dvoje dveře dál.
Taky jsem si našla pravidelně víkend pro sebe - jako vzdělávací. Na oplátku si to vybíral i manžel.
V neposlední řadě pomohl čas. S tím jak dítka rostou, jsou méně a méně náročná na moji péči.
Včera, včera jsem se opila. Zafungovalo. Ale to dnešní ráno... Myslím, že si to hned tak nezopakuju. Ráda si počtu jiná alternativní řešení.
Ano, klasika... Dřív jsem mohla tři dny chlastat a jeden den střízlivět...
Dneska jeden den chlastám a tři dny se z toho vzpamatovávám...
asi tak, no Už se mi to pár let nepřihodilo a byla jsem ráno prostě krapet nemile překvapená.
Opilé inko
Od poledních mnoha mnoha deci vína (proč jen po čtvrté deci se všechny další zdají tak snadné, lehké a dobré a jsem se fakt zařekla, že už mi není dvacet a že už nepiju, říct, že jsem byla ráno jen nemile překvapená by byl eufemismus jako Brno. Tělo už je zkrátka opotřebované. Alkohol nefunguje, navíc spánkový deficit doháním dva týdny.
Nejlepší je chvilka klidu, myslím, že když nejde delší volno, tak aspoň procházka, kniha, film, kamarádka, cokoli bez dětí. Baby kavárna rozhodně NE! A nejlíp i bez cizích dětí, podle mě. Jen s dospělými.
A taky mi pomáhá přeedstava, jaké to bude, až půjdu do práce. To si sakra té RD vážím a děkuju za ni (ale funguje jen v době duševního jakžtakž klidu).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.