Zaslal: čt červenec 12, 2012 6:12 pm Předmět: Pigmentové skvrny a černé vousy na bradě
Ahoj,
moc se omlouvám za inko, ale za toto se dost stydím. S tím, že mám pleť plnou pupínků jsem se už pomalu smířila, je mi 36 let...asi jsem ještě ve vývinu
Vím, že asi nebudu sama, ale hodně mě trápí na mém obličeji dvě věci.
Naskákaly mi na čele, spáncích a na tvářích velké pigmentové skvrny. Čelo mám z poloviny flekaté a přechází mi ty skvrny až na spánky Mám to asi rok, antikocepci neužívám, jaterní testy jsou v pořádku. Každý den si mažu obličej krémem proti skvrnám do Eucerinu a krémem, který má v sobě ještě SPF 20. Bez této maskovací ochrany fakt neopouštím byt.
A můj druhý problém je, že mi na bradě rostou fakt černé fousy, trhám je stále dokola pinzetou a fakt mě to štve. Před rokem jsem s tím chodila i na odstanění pomocí IPL, byla jsem asi na 10 aplikacích, jedna ta aplikace stála cca 800,-Kč, ale ty povory mi tam rostou pořád
Jestli máte někdo podobný problém a podařilo se Vám toho zbavit, budu moc ráda za nejakou radu.
Díky moc Inko V.
Pod nosem si chloupky holím dámským minidepilátorem a tři potvory na bradě co5 dní zastříhávám nůžkami. Když je vytrhnu, udělají se mi v tom místě hnisavé boláky. Ony se sice mezi tím akne ztratí. Na žádném zákroku jsem nebyla. Chloupky mne štvou, ale když si připustím, že bych se v příštím životě mohla narodit jako chlap, beru to jako přípravku na budoucnost.
G.
Inko Zakladatelko,
me taky IPL nepomohlo, byla jsem stejne jako ty asi 10x. To po cem mam pocit, ze je dlouhodobe lepsi a roste to tenci je depilace cukrovou pastou. Nevím čím to je, ale je to tak. Každopádně, to že bych se toho zbavila jednou pro vždy nevím.. třeba ještě něc vymyslí
S chloupky na rtu i na brade bojuju uz 20 silenych let - depilace voskem, obas pinzetou a je to cim dal horsi... Jsem z toho opravdu nestastna, taky hledam spolehlivou metodu... Resim to skoro denne, bez toho nemuzu vyjit z domu... Nejsou to zadne tri chloupky, ale desitky... Hruza.
Jakoukoli spolehlivou radu beru...
S chloupky na rtu i na brade bojuju uz 20 silenych let - depilace voskem, obas pinzetou a je to cim dal horsi... Jsem z toho opravdu nestastna, taky hledam spolehlivou metodu... Resim to skoro denne, bez toho nemuzu vyjit z domu... Nejsou to zadne tri chloupky, ale desitky... Hruza.
Jakoukoli spolehlivou radu beru...
Inko M.
Zkus tu cukrovoou pastu, chloupky se pri ni vytrhavaji po smeru rustu ne proti, takze se netrhaji a jednou za 4 tydny by ti to mohlo stacit. ak teda taky po te cukrove paste rostou tenci... je to metoda osvedcena veky, takze to funguje. A tím ze se nepretrhnou, tak ani nezarustaji.
Ahoj, já mám úplně stejný problém s obojím . Už na začátku léta vypadám jak hyena, mám nečistou pleť se sklonem k akné a jakékoliv sebemenší zarýpnutí, stroupek, nebo jen vyčištění mi hned způsobuje hlubokou pigmentaci. Peeling nepomáhá, mám citlivou pleť, nemůžu se příliš brousit. Dermatoložka mi moc neporadila, chtěla jsem laser, ale ona mi odmítla tento zákrok udělat s důvodem té pigmentace (že by to mohlo být ještě horší a všude). Mažu se 40SPF každé ráno a děsím se dovolené, nenávidím fotky z dovolené, kde nemůžu použít ani makeup, protože mi jakýkoliv emulgátor ihned reaguje se sluncem a vyvolá doslova obličej posetý neštovičkami (mallorca nebo tropical-acne se tomu říká). Od podzimu od jara obličej bělím, jenže už mám z toho depigmentaci - tváře poseté bílými flíčky (a v létě pak vedle nich ty tmavé, no fakt hyena). Takže s bělícími krémy opatrně. Chce se to vyhnout jakémukoliv poranění kůže během léta, nic nemačkat.
Chloupky na bradě - mám asi 4-5, tvrdé jak fousy, nejsou ani tak tmavé (jsem blond), jako tvrdé , musím na ně brát snad co 3 dny pinzetu, nenávidím už 1mm, pořád přes to přejíždím prstem a deptá mě ten hrot vousu, pak ho pinzetou přetrhnu a šílím zase. Občas bradu přejedu epilátorem, ale ty mrchy stejně neslábnou.
Zajímavé je, že v těhotenství jsem měla pleť jako samet a bez fleků.
... nevím, jestli mluvíme o tom stejném, ale já měla na bličeji pigmentové skvrny, které vystupovaly nad kůži jako polštářky a z nich rostly takové velmi, velmi silné černé chlupy.
Trápilo mne to natolik, že mi tenkrát ještě ani ne manžel zaplatil vypálení laserem - jedno ložisko za 500,- Kč (rok 2000). Paní mi to vypálila a tak jí při odchodu říkám, že doufám, že mi ty chlupy již neporostou a ona mne vrátila zpět na lůžko, že prý mi tedy vytáhne ty cibulky od těch chlupů - jsem měla pocit, že mi pinzetou provrtává bradu až do zátylku, ale od té doby chlupy fakt nerostou - ani jeden jediný!
Tady inko V - zakladatelka
Milá inka moc Vám všem děkuji za milé odpovědi.
Mám dotaz na inko, co psala o té depilaci cukrovou pastou. To si děláš doma sama, tu hmotu..nebo chodíš ke kosmetičce? Jestli sama, tak by mne moc zajímalo, jak se to dělá. Napiš mi prosím něco o této metodě.
Inko- pes hyenovitý tys mě fakt rozesmála. Někdy si tak taky připadám
Přesně mám to tak i s těmi chloupky na bradě, pořád si přejíždím prstem po bradě a hledám další tvrdé adepty na vytrhnutí Jaký máš krém na vybělení kůže, mě něco jednou předepsala lékařka na kožním a žádný efekt to na obličeji neudělalo.
Inko M- přesně jak píšeš, kdybych měla třeba pár chloupků, tak to snad ani neřeším, ale já mám takové dvě ložiska a z každého raší spousta černých vousů, no asi se ze mě stává chlap
Nejdříve jsem si myslela, že je to nějaká hormonální nerovnováha, nebo třeba přechod...ale cyklus šlape jak hodinky. Tak nevím.
Klidně pište dál, já budu moc ráda.
Inko V.
Mám dotaz na inko, co psala o té depilaci cukrovou pastou. To si děláš doma sama, tu hmotu..nebo chodíš ke kosmetičce? Jestli sama, tak by mne moc zajímalo, jak se to dělá. Napiš mi prosím něco o této metodě.
Inko V.
Ahoj, ne nedelam, chodim ke kosmeticce, ale kdysi davno jeste za sociku si pamatuju, ze to delavala sousedky mamince nejaka kamaradka, ta se to naucila nekde v orintu a ta si tu pastu delala sama, takze mozna na netu najdes recept, ale jde urcite i o grif, moje depilatorka rika, ze uz to dokaze i se zvykackou )
Na netu urcite najdes i spoustu recenzi na tuhle metodu, ja chodim uz 3 roky, tak jedou za 4-5 tydnu, nechavam si nohy, trisla podpazdi a musim rict ze ty chloupky jsou fakt tenci a rostou pomaleji. I takove ty fakt cerne stetiny jsou polovicni )
Tady je treba popsano. http://www.sweet-epil.cz/depilace/pro-ni
Nevim, jestli to nekdy vymizi uplne, ale kazdopadne z toho co jsem vyzkousela je to ta nejlepsi metoda, takze tak.
Tu nečistou pleť je potřeba čistit vnitřně - zkuste nějakou vnitřní detoxikaci - bylinky, zelený ječmen, bylinné extrakty - koupíte určitě něco v lékárně a podle doporučení užívat /obvykle aspoň 3 měsíce, možná i déle...
Obvykle stačí pročistit orgány zažívání a vylučování a výsledky jsou parádní.
Na bělení pigmentových skvrn jsem používala krém, obsahující u nás nepovolenou látku hydrochinon. Jmenuje se Tritospot a koupíš ho v Egyptě za cca 2 až 5 dolarů. Takže kdyby tam někdo známý jel (nebo ty), nech si jej koupit. Nesmí se mazat jinam, než na flek, pouze vatovou tyčinkou ohraničeně na ten flíček, namazat jen na noc tak 3-4 dny po sobě a pak dát pár dní pauzu, kůže se v tom místě olupuje, je mírně podrážděná, po aplikaci může chvilku i štípat, první dny je flek výraznější a červenější. Bělení pouze od podzimu do jara !! Po cca dvou týdnech je již vidět efekt, fleky se rozpadají na menší a světlají.
Ještě jsem používala "ÜNT" bělící sérum (jen prozářil pleť, nebělil), různá séra na bělení od EL a HR, žádný efekt. Slyšela jsem chválu na Neostratu a Iklen (nezkoušela jsem). U mě pomohl jen ten hydrochinon . Ale jakmile nastane léto, mám fleky zas.
Mimochodem zelený ječmen piju už půl roku. Nějaký valný efekt na pleti nepozoruji. Ale piju dál, dělá mi dobře na zažívání.
Pes hyenovitý
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.