Zaslal: čt červenec 12, 2012 12:50 pm Předmět: Dřevostavby na klíč Lignia, dům Lignia142
Ahoj,
tak jsme se rozhodli o postavení dřevostavby
A tak jsem se chtěla zeptat na zkušenosti s firmou Lignia??? Moc se nám líbí jejich domy a jejich cenová nabídka domů.
Máme předběžně vybraný typ domku Lignia142. Je tu někdo, kdo už má od nich postavený dům? A někdo, kdo už má přímo tento typ domu postavený?
Dále jsem se chtěla zeptat, zda cena na klíč, je cena opravdu konečná? Pokud ne, co je nutno ještě k ceně připočítat?
Nějaké další postřehy na co si dát pozor?
Moc děkuji za vaše odpovědi
mame od Lignie postaveny dum, je to teda dvojdum, takze s konkretnim modelem zkusenost nemam, ale co se Lignie tyka, musim rict, ze zatim spokojenost, jak se smlouvou, dali nam takovy polotovar, ktery jsme nechali nasim pravnikem a hypotecni bankou doladit tak, aby nam vyhovovalo. prostoupili i na male zadrzne. Takze z teto stany velka spokojenost. Co se kvality tyka, tak jsme meli svuj stavebni dozor, kamarad, ktery to dela 20 let, rikal, ze na to, ze to je na klic, tak velmi dobra kvalita. Samozdrjme nejake drobnosti jsme reklamovali, ale tomu se asi nevyhnes nikde, dulezite je, ze je vyresili k nasi spokojenosti. Takze za nas doporuceni maji.
Kdyz to srovanam treba s Canabou, se ktrou jsme take jednali, ... .. tak to je fakt neporovnatelne,
Jeste bych rekla, ze obecne je dobre nebrat uplne novy model domu, kde neni jeste vychtano je lepsi model, ktery uz firma stavi dele, i se treba zeptat, kolik jich uz postavili.
M. _________________
Někdy mám pocit, že planeta Země je psychiatrická léčebna pro obyvatele vesmíru.
Ahoj,
stavíme dřevostavbu s jinou firmou.
K ceně na klíč si musíš připočítat cenu základové desky/sklepa + projekt tohoto + ceny za různá povolení, vyjádření,...+ přípojky A případné nadstandardní vybavení (např. v ceně je dlažba za 200,- a ty chceš lepší, to samé dveře, barevná okna, vybavení koupelen,... nebo to, že nechci tapety ale přešpachtlovat... my jsme si celkem navymýšleli, takže se cena navýšila asi o 10%) A připočítej si kuchyni, světla, nábytek,...
Klidně se ptej, u nás už to vypadá nadějně, že se za měsíc stěhujeme
Naposledy upravil Pajis dne čt červenec 12, 2012 1:19 pm, celkově upraveno 1 krát.
Add cena:
tak musite pocitat, s pripojkama, zakladovou deskou, nejake terenni upravy, zamereni od geodetu a tak... je toho celkem dost
- co nase domu tyka, mela Lignia celkem solidni standart, moc jsem toho nemenili, snad jen trosku vnitrni dispozici (chtela jsem spajzku) a pak jsem nad ramec stnd. davali okna s trojsklem a pak kdybych se mohla rozhodnout dala bych pokud by to bylo jen trochu mozne podlahovku vsude, nejen do koupelny a obyvaku, ale minimalne bych ji dala na WC a do detskeho pokoje.
Holky, toto vse je mi je jasne, ze musim pripocitat
Vim, ze Lignia nedela zakladove desky, samozrejme vim, ze terenni upravy a pod. si musim pripocitat, jen me zajimalo, jestli treba neco duleziteho z te ceny na klic neni hotovo, co bych musela pripocist.
Mischkad, mate u domu aji terasu? Zajimalo by me, jestli tady u toho typu Lignia142 je uz terasa v cene?
A jeste se zeptam, za jak dlouho jste od zacatku stavby bydleli?
Dekujiiii
Add cena:
tak musite pocitat, s pripojkama, zakladovou deskou, nejake terenni upravy, zamereni od geodetu a tak... je toho celkem dost
- co nase domu tyka, mela Lignia celkem solidni standart, moc jsem toho nemenili, snad jen trosku vnitrni dispozici (chtela jsem spajzku) a pak jsem nad ramec stnd. davali okna s trojsklem a pak kdybych se mohla rozhodnout dala bych pokud by to bylo jen trochu mozne podlahovku vsude, nejen do koupelny a obyvaku, ale minimalne bych ji dala na WC a do detskeho pokoje.
Kdybys mela otazky, ptej se.
M.
Podlahovkou myslis podlahove vytapeni? Oni to nedavaji do celeho baraku?
Nevim jak u ktereho baraku, u toho naseho to bylo ve standartu pouze v obyvaku a koupelne, jinak jsou primotopy.
..tak koukam na jejich stranky a je to tak...
6. Topení je elektrické – standardně je v domech LIGNIA instalováno topení podlahové (topné kabely) v obývacím pokoji, kuchyni a koupelně. Ostatní místnosti domu jsou osazeny topnými nástěnnými konvektory.
Jako terasu maji na vykrese, ale ve standartech o ni nic nepisou, takze se jich budete muset zeptat, ale rekla bycjh ze v cene nebude.
Bydleli jsme rychle, zacali v lete delat a v zacatkem listopadu jsme se stehovali.
add topeni... primotopy to vytopi, ale jak rikam, treba do decaku, pokud nepocitas s koberecem bych podlahovku dala.
Topeni obecne elektrikou neni levne, ale to ani plynem, ale ty domy maji fakt celkem slusne izolace, takze to nebylo tak hrozne. Platili jsme zalohy 3000 na elektrinu a doplaceli jsem asi 560,-- kc ale je pravda, ze zima byla letos mirna.
Jeste je treba si dobre rozmyslet kam co budes chtit pripadne povesit na zdi, protoze tam se musi dat ako u vsech derovstaveb vystuhy Neni to jako normalni zed rozhodnes se ze nekam neco povesis a je to.. tak to nejde. My takle zapomeli na to, ze v koupelne budeme chtit na umyvadlo povesit zrcadlovou skrinku... a mame smolika.. mame tam jen zrdcadlo a skrinku jsme museli resit jinak. nAstesit u umyvadla nas to napadlo, tak tam vystuhy dali.
Jeste je treba si dobre rozmyslet kam co budes chtit pripadne povesit na zdi, protoze tam se musi dat ako u vsech derovstaveb vystuhy Neni to jako normalni zed rozhodnes se ze nekam neco povesis a je to.. tak to nejde. My takle zapomeli na to, ze v koupelne budeme chtit na umyvadlo povesit zrcadlovou skrinku... a mame smolika.. mame tam jen zrdcadlo a skrinku jsme museli resit jinak. nAstesit u umyvadla nas to napadlo, tak tam vystuhy dali.
Takze to chteji vedet predem, kde co bude vyset?
A jaky je za to priplatek za ty vystuhy?
Tak toto by me opravdu nenapadlo
A jeste nevis prosim, jaka je cena priplatku treba te podlahovky do dalsiho pokoje?
My jsme ji prave chtely do celeho baraku
Naposledy upravil Nicolle dne čt červenec 12, 2012 2:04 pm, celkově upraveno 1 krát.
Co mi taky prislo fajn, ze treba maji jako standart dlazdice v cene 350kc / m2 a to co je navic tak dipacis jen rozdil, ne jako u nekterych direm, ze maji jako stnd. nejakej hnus a kdyz ho neches tak ti odectou par korun... Tad proste jdes a vis, ze kdyz si vebres dlazbu za 500,. tak ze doplatis za m2 150 kc.. kdys se vejdes do limitu, tak mas co jsi chtela ve stnd.
Maji i hezky vyber podlah a dveri a zarubni, tam jsem se stnd. v pohode vystacila..
to chteji vedet predem, kde co bude vyset?
A jaky je za to priplatek za ty vystuhy?
Tak toto by me opravdu nenapadlo
A jeste nevis prosim, jaka je cena priplatku treba te podlahovky do dalsiho pokoje?
My jsme ji prave chtely do celeho baraku.
Jinak to mas pravdu s tim stand. vybavenim. To je super, ze platis jen ten rozdil. To me taky prekvapilo
Takze to chteji vedet predem, kde co bude vyset? :-D
A jaky je za to priplatek za ty vystuhy? :-D
Tak toto by me opravdu nenapadlo :-D
My jsme ji prave chtely do celeho baraku
..tak kam chces povesit obrazek vedet nemusi ale treba skrinky od kuchynske linky, televize, police na knihy a cokoliv nad tusim 15 kg. Neplatili jsem za to nic, ale my toho moc nechteli, kuchyne je ve standartu,
Ta podlahovka byla dost draha, tusim 2000 kc za m2 .. ale presne si to nepamatuju.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.