Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Vanilkové lusky

Krůty

Plnotučné kakao

Domácí hovězí

Poslední komentáře  
· 1 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 2 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 3 Barcelonské cíle
· 4 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 5 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (23.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

VÝCHOVNÁ BEZRADNA

Poslední diskuse
· 1 Moje krize
· 2 dobrá základní škola v Praze
· 3 Reklamace
· 4 Novinka - antikoncepce ZOELY
· 5 Úklid po povodni
· 6 Prasklé sklo u Iphone :-/
· 7 Kulatý stůl o porodnictví - tento pátek
· 8 Sháním knihu - W. D. Wattles
· 9 Co by bylo pro holčičku nejschůdnější řešení?
· 10 Jak se chovat s neočkovaným prckem

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

Vitamíny pro nastávající matky Elasti Q

500.- na nákup biooblečení Maxomorra

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 BC "Bedýnky"
·  2 BC "Bedýnky"
·  3 Jak se chovat s neočkovaným prckem
·  4 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  5 On-line poradna všeobecného praktického lékaře pro dospěle
·  6 Nošení a záda
·  7 Nechápu...
·  8 Moje krize
·  9 Nechápu...
·  10 4 x tehotna = 1 dite aneb holky po potratu/tech
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Dětské oddělení Motol

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 12, 2012 10:44 am    Předmět: Dětské oddělení Motol Citovat

Ahojky,

nepracuje náhodou někdo z Vás v nemocnici Motol, nebo Thomayerce na dětském oddělení, nebo nemáte tam některá známé? Nebo kterákoliv dobrá nemocnice v republice. Krom severní Moravy. Potřebovala bych radu. Šéfová by tam chtěla převézt na vyšetření své 3měsíční mimčo. Ve zdejší nemocnici se malý zhoršuje, nikdo neví čím to je a zatím se to ani nijak neřeší. Malý nepřibírá, v nemocnici chytil rotaviry a začíná mít krev ve stolici a taky ji zvracet. Budu moc vděčná za kontakt, nebo pomoc.

Kvůli šéfce inko S...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 12, 2012 12:45 pm    Předmět: Citovat

ja teda nepracuji ani v jedne ale rozhodně bych volila Motol, Thomayerka není špatná, ale co si nevykříčíš to nemáš(teda moje zkušenost), Motol přece jen je více zaměřen na děti, co se tyče vybavení atd.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mroe
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 21.11. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 12, 2012 5:43 pm    Předmět: Citovat

Na detskou chirurgii bych jela klidne do Thomayerky. Ale co se tyka detske kliniky, volila bych Motol.
Zname tam nemam.
Gejby
Krafařka
Krafařka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 12, 2012 6:50 pm    Předmět: Citovat

Myslím, že známé netřeba. Zavolejte do Motola, zda dítko přijmou a vydupejte si převoz. ( pokud je převoz možný )...možná i stávající nemocnice bude ráda. Nicméně pokud by si v nemocnici nevěděli rady, nejspíše by sami odeslali.

PS: dětská nemocnice je pak také v Praze Ke Karlovu

držím pěsti
Marťas
Kecka
Kecka

Registrace: 17.1. 2007

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 1:17 pm    Předmět: Citovat

Máme čerstvou zkušenost s Thomayerovou nemocnicí, dětské odd. Dcera teda ponejvíce ležela na JIRP - a tam péče perfektní i přístup k nám. Konzultovali její stav i s jinými odborníky než jsou u nich, fakt profesionální přístup. Na normálním dětském oddělení jsem byla chvíli sama, pak i s dcerou, i tam jsem byla spokojená.

Takže doporučuji, známé též nemáme.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 7:58 pm    Předmět: Citovat

Moc vám holky děkuji... Ona už do Motola psala e-meail, ale bez reakce. Začínají být zoufalí, protože v září musí malý na operaci se srdíčkem a do toho přišlo tohle. Má 3 měsíce a 3 a půl kila, krmí ho sondou.... Tak jsem doufala, že tady najdu někoho, kdo by uměl pomoci... Takže ještě jednou díky moc srdicko
Efča
Howgh
Howgh

Registrace: 13.11. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 8:46 pm    Předmět: Citovat

my jsme postupovali takto - ale nebylo to z důvodu, že by se nám nelíbila léčba, ale spíše z rodinných důvodů.

na internetu jsem zjistila, kam by zhruba tak měl být syn v Motole zařazen, na jaké oddělení a ke komu. Kamarádka z Prahy se tam vydala a na dotyčnou paní docentku čekala, ale nedočkala se - bylo jí řečeno, že bude stačit zavolat. Manžel paní docentce, která vede kojenecké oddělení a zároveň je odborník přes naši nemoc, zavolal, vysvětlil jí stručně situace - onemocnění jednoho našeho syna, to, že druhého syna nám hlídá moje matka v Praze blízko Motola a že chceme převoz z tohoto důvodu. Paní docentka byla velice milá, ale vysvětlila manželovi, že to musí jít přes naší nemocnici v Brně, že oni musí zavolat jí a vyžádat si překlad. Hned druhý den jsme si zavolali v Brně našeho ošetřujícího lékaře, vysvětlili jsme mu, že se nám komplikuje hlídání druhého syna, že jsem syna již 2 týdny neviděla a z toho důvodu žádáme převoz. Nebyl to absolutně problém, všichni v Brně vyšli vstříc, vytelefonovali z Prahou překlad, zajistili sanitku, jeli jsme rychlou, v Praze syna ochotně přijali a teď jsme tam již skoro tři týdny.

Problém je, že jsou prázdniny, v Motole jsou spojená porůznu dětská oddělení a například kojenecké, kam by asi ono dítko patřilo, je spojené s nefrologií a s dialýzou. Mají velký problém s lůžky, tak je otázka, jak se dohodnou.
Efča
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 8:48 pm    Předmět: Re: Dětské oddělení Motol Citovat

a jak dlouho to miminko už v nemocnici je?
Ono nemysli si, že se v Motole najednou stane zázrak. Když syna přeložili, tak všechno dost trvalo, než ho začali léčit oni. Přečíst chorobopisy atd... Lékeaři mají na vše času dost, vše chce svůj čas - a z velké části mají pravdu... všechno chce trpělivost, různá vyšetření trvají různě dlouho... to jen my rodiče chceme všechno hned Veselý

Nám se syn dokonce po dvou týdnech v Motole dostal do stejného stavu, jako když jsme s ním šli do nemocnice v Brně.

Motol není všemocný. A postupy jsou velmi často stejné.
Zafu
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 10.8. 2007

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 8:58 pm    Předmět: Citovat

Efčo, zdravím Veselý a souhlasím, Motol není všemocný a po pravdě, už ho mám víc než dost a teď naopak domlouváme konzultaci na Karlově, snad to k něčemu povede.

Ale chápu maminku, že chce jinam, když dítěti nepomůžou. Já bych ale snad i volila Karlov.
Ale Inko, píšeš, že má jít na operaci srdíčka, tak to musí do Motola, ne?Proč známá nezavolá na kardio, neřekne, že je na tom malý bídně a že chtějí převoz?To bych taky zkusila a pak jak píše Efča, zavolat si rovnou na oddělení.
Lencik
Krafařka
Krafařka

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 9:22 pm    Předmět: Citovat

Inko - dcera byla v březnu v Motole na operaci srdíčka (bylo jí 5m), tak pokud budeš mít dotaz klidně písni, jinak známé tam nemám.

Ad Karlov - já jsem zase na něj neslyšela moc dobré reference, asi je to případ od případu, člověk od člověka
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 10:00 pm    Předmět: Citovat

V nemocnici jsou něco přes dva týdny, ale prý je s ním všechno v pořádku, krom toho srdíčka (což prý není vážná vada ale operovat se musí), je prý v pořádku. Jenom prostě nechce jíst, tím pádem má ve třech měsících 3 a půl kila a nic se neřeší, už se žádné vyšetření nedělají, jen má sondu na výživu. Teď do toho rotaviry, krev ve stolici a taky ji zvrací. Takže se postupně zhoršuje, ale protože je infekční, nechávají ho být. Takže ono je to takové tonoucí se stébla chytá...
Efča
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 10:10 pm    Předmět: Citovat

Zafu napsal:
Efčo, zdravím Veselý a souhlasím, Motol není všemocný a po pravdě, už ho mám víc než dost a teď naopak domlouváme konzultaci na Karlově, snad to k něčemu povede.

Ale chápu maminku, že chce jinam, když dítěti nepomůžou. Já bych ale snad i volila Karlov.
Ale Inko, píšeš, že má jít na operaci srdíčka, tak to musí do Motola, ne?Proč známá nezavolá na kardio, neřekne, že je na tom malý bídně a že chtějí převoz?To bych taky zkusila a pak jak píše Efča, zavolat si rovnou na oddělení.

tak to holt je, když někde nepomohou dítěti, tak člověk pak zkouší jiné možnosti - upřímně, my jsme rádi, že jsme se dostali na nefrologii z Brna do Motola, protože motolská nefrologie je v ČR prostě nej nej nej... ale nemusí to platit pro jiná onemocnění.

Nedivím se ti, že ve vaší situaci zkoušíte jiné možnosti....
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: