Registrace: 16.7. 2007 Příspěvky: 2496 Bydliště: Stare Buky u Trutnova
Zaslal: st červenec 11, 2012 4:55 pm Předmět: mimoděložní těhotenství
Zdravím,
Prosím o radu.Včera mě bylo zjištěné mimoděložní těhotenství v 6TT.Odpoledne jsem byla na revizi a večer šla domů.Mám pořád mírné bolesti,ale už nekrvácím od včerejšího večera.Moje gynekoložka mi řekla že bych měla být týden doma a už v pondělí mohla do práce.Jenže pracuji ve výrobě a denně tahám těžší bedny a materiálem a tak nevím zda by to pro mě v tuhle chvíli bylo vhodné,abych třeba nezačala krvácet.
A ještě mám dotaz ohledně dodržení šestinedělí.Jestli se musí dodržet opravdu jako po porodu,to je i nesexovat Paní doktorka mi doporučila po šestinedělí udělat 3 měsíční pauzu ve snažení o miminko a mezitím bychom měli brát s manželem nějaké vitaminy..no podle mě to je spíš zbytečná investice když jsme oba v pořádku..pročítala jsem i další diskuze ,ale odpovědi na moje otázky nenašla.Tak budu ráda za každou radu ;)
Leni
Zaslal: st červenec 11, 2012 5:19 pm Předmět:
Takhle,ono se to doted´neví co to bylo,protože se to mělo zjistit z dnešní krve a výsledek bude zítra..na ultz nebylo nic vidět..v nemocnici říkali že je podezření na mimoděložní..jsem z toho jelen ještě ted´..
Ježíš, že by zase ti naši dochtoři - nic tam není vidět, tak radši uděláme revizi... Uf. Takhle jsem jim zpod kudly utekla na podzim. Kde to prosím tě proběhlo?
Jinak po revizi by to chtělo skutečně dodržet šestinedělí a počkat určitě na aspoň jednu normální menstruaci, možná dvě, protože jak se tu často píše, "revize" probíhá naslepo, nevíš co ti kde porýpou, event. vajíčko se pak může usadit v nezhojené jizvě a jsou z toho jen problémy.
A teda pokud to byl jaksi "preventivní" zákrok, bylo by to snad na stížnost...
Naposledy upravil Elsa dne st červenec 11, 2012 5:27 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: st červenec 11, 2012 5:27 pm Předmět:
Ne asi tam nebylo něco v pořádku,páč už minulý týden jsem měla HCG 280 a včera 360 a na ultz nebylo nic vidět jak jsem už psala..a ráno jsem slabě špinila a bolelo mě břicho jako při ms..Bylo to v Trutnově..
No jasně, pravděpodobně zamlklé těhotenství, kde v 6. týdnu vůbec není revize potřebná, pokud nejsou nějaké komplikace.
Kdyby bylo fakt mimoděložní, museli by hodně rychle odstranit plod, dřív než někde praskne. A pokud ti "čistili" dělohu, asi to nebylo o mimoděložním. Ale tak třeba se pletu, nevím.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: st červenec 11, 2012 5:31 pm Předmět:
V 6tt 100% diagnostikovat ZT lze jen v případě, že je "něco" (vůbec nezáleží na velikost, nebo srdíčku, to je v tomhle týdnu nepodstatné) v děloze a HCG v krvi klesá, nebo neroste. Pokud v děloze nic není a HCG klesá, nebo neroste, jde pravděpodobně o mimoděložní a pak je nutná laparoskopie.
Stanovení HCG je otázkou dvou hodin, neexistuje, aby byly výsledky až druhý den, kor pokud je podezření na některou z těchto variant a uvažuje se o revizi/laparce.
Pokud HCG nestoupalo, tak jak mělo, nebyl důvod dělat revizi, v tomhle týdnu není kam spěchat
Zaslal: st červenec 11, 2012 5:39 pm Předmět:
Tak a ted´jsem mimo úplně..člověk si říká že doktoři to vědí líp než já,ale ted´jste mě docela rozhodili a nevím co si mám o tom všem myslet..
Jo s výsledkem mě dnes dost zaskočili a to podotýkám že jsem tam byla v 7 ráno na krvi..nejspíš to není tak akutní aby lékařka ty výsledky musela vědět...
V 6tt 100% diagnostikovat ZT lze jen v případě, že je "něco" (vůbec nezáleží na velikost, nebo srdíčku, to je v tomhle týdnu nepodstatné) v děloze a HCG v krvi klesá, nebo neroste. Pokud v děloze nic není a HCG klesá, nebo neroste, jde pravděpodobně o mimoděložní a pak je nutná laparoskopie.
Stanovení HCG je otázkou dvou hodin, neexistuje, aby byly výsledky až druhý den, kor pokud je podezření na některou z těchto variant a uvažuje se o revizi/laparce.
Pokud HCG nestoupalo, tak jak mělo, nebyl důvod dělat revizi, v tomhle týdnu není kam spěchat
Tak teď jsem z toho trochu zmatená - ale asi se shodneme na tom, že revize v 6. týdnu je podivná. Když začnu v 6. týdnu krvácet a následně v děloze "nic není", tak to přece může být časná ztráta, a ne nutně mimoděložní?
A Leni, promiň že do toho jdu tak zhurta, jen mě vždycky naštve, když se dělají nějaké podivné zákroky.
Každopádně ty bys měla být maximálně do 3 měsíců v pořádku, neboj .
Registrace: 29.6. 2009 Příspěvky: 778 Bydliště: Praha
Zaslal: st červenec 11, 2012 5:48 pm Předmět:
Leniii napsal:
Tak a ted´jsem mimo úplně..člověk si říká že doktoři to vědí líp než já,ale ted´jste mě docela rozhodili a nevím co si mám o tom všem myslet..
Jo s výsledkem mě dnes dost zaskočili a to podotýkám že jsem tam byla v 7 ráno na krvi..nejspíš to není tak akutní aby lékařka ty výsledky musela vědět...
Leniii, na tohle bych opravdu nespoléhala.. U mě taky doktoři kolikrát "věděli" a nakonec to bylo úplně, ale úplně jinak.
Držím palce, ať to podruhé vyjde.
(já jsem revizi odmítla v 10tt)
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: st červenec 11, 2012 6:01 pm Předmět:
Elsa napsal:
Amazonka01 napsal:
Tak teď jsem z toho trochu zmatená - ale asi se shodneme na tom, že revize v 6. týdnu je podivná. Když začnu v 6. týdnu krvácet a následně v děloze "nic není", tak to přece může být časná ztráta, a ne nutně mimoděložní?
Určitě, pokud HCG, nestoupá tak, jak má (a je to tak výrazné, jak uvádí zakladatelka) tak těhotenství v pořádku nebude - nejspíš.
Ale v 6tt bych rozhodně nehnala nikoho na revizi (na tu je vždy času dost, až když "to nejde"), a pokud by bylo podezření na MMD, tak je na místě spíš sledování, než akutní revize.
Každopádně bych si vyžádala operační protokol, co tedy byla dg, proč strašili MMD a prováděli "jen" revizi, prostě se kompletně informovala.
Po revizi bych určitě aspoň 14 dní nervala nic těžkého, a šestinedělí se většinou ukončuje první MS. Po ní je už teroreticky možné zkoušet to znova, ale k úplnému vyhojení "podvozku" bych ještě jednu MS počkala.
Kdybys mela mimodelozni, museli by te operovat, tam hrozi protrzeni vejcovodu, napriklad. To by revize jen nestacila. Kazdopadne i tak mi to prijde predcasne, ja jsem pri jednom svem zamlklem tehu mela taky spatne vysledky a muj lekar me radil jen vyckavat, co bude (nebude). Nakonec se to vyresilo samo v 10 tt.
Kdybys mela mimodelozni, museli by te operovat, tam hrozi protrzeni vejcovodu, napriklad. To by revize jen nestacila. Kazdopadne i tak mi to prijde predcasne, ja jsem pri jednom svem zamlklem tehu mela taky spatne vysledky a muj lekar me radil jen vyckavat, co bude (nebude). Nakonec se to vyresilo samo v 10 tt.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.