Zaslal: st červenec 11, 2012 12:07 pm Předmět: Skořicová šťáva
Ahoj,
naši kluci se na dovolené zamilovali do skořicové š´távy, je to sirup, složení vlastně jen voda, cukr a pak zřejmě skořicový extrakt - výtažek...no vařím kde co, meduňkové, bezové, rybízové pití atd...ze všech bylin, tady ale nějak nevím, jak bych to doma mohla připravit,hledám na netu, marně...pokud byste měl někdo tip, ti moji dva darebáci by měli radost, máme jen malou lahvičku, bylo to dost drahé a už mají půlku vypitou, ředí se to vodou cca díl sirupu a 6 dílů vody...
Ahoj,
naši kluci se na dovolené zamilovali do skořicové š´távy, je to sirup, složení vlastně jen voda, cukr a pak zřejmě skořicový extrakt - výtažek...no vařím kde co, meduňkové, bezové, rybízové pití atd...ze všech bylin, tady ale nějak nevím, jak bych to doma mohla připravit,hledám na netu, marně...pokud byste měl někdo tip, ti moji dva darebáci by měli radost, máme jen malou lahvičku, bylo to dost drahé a už mají půlku vypitou, ředí se to vodou cca díl sirupu a 6 dílů vody...
Jůůů, na skořici mi ujíždí celá domácnost, jen konzumovat ji jako sirup mě nenapadlo.
Nešlo by třeba udělat vývar z celé skořice případně nechat nějak louhovat jako když se dělá třeba bezová šťáva?
ach jo, všechno anglicky....našla by se dobrá duše, co by mi napsala, příp, jak dlouho tu celou skořici máčet či vařit ? a v jakém poměru ?
Oni tam maj v zásadě dva typy, jeden je s moukou a je spíš hustej jako na palačinky a lívance (musí být děsně dobrej) a druhej je spíš do vody...
Do vody:
2 díly cukru, 1 díl vody. Před varem vhodit skořici, nechat luhovat do vychladnutí. Skořici odstranit, slít, plnit do lahví, uchovat v lednici (prý vydrží až 1 měsíc).
Registrace: 28.9. 2006 Příspěvky: 5044 Bydliště: Všude dobře, tak co doma?......
Zaslal: st červenec 11, 2012 1:08 pm Předmět:
Skořici mám ráda, moc ráda. Ale mám ji spojenou se studenými zimními dny. Má totiž silné prohřívací účinky, takže do těchto veder je v podstatě nevhodná. Možná to nevíte, dětem by se neměla dávat vůbec a údajně je rakovinotvorná. _________________ http://picasaweb.google.com/Sojsinka
...... na FB "Sojsinka tašky"
Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
Skořici mám ráda, moc ráda. Ale mám ji spojenou se studenými zimními dny. Má totiž silné prohřívací účinky, takže do těchto veder je v podstatě nevhodná. Možná to nevíte, dětem by se neměla dávat vůbec a údajně je rakovinotvorná.
Taky se omlouvám za OT: on už by pak člověk nesměl jíst a pít v podstatě nic, pokud by dal na všechny ty informace, co je rakovinotvorné, plné pesticidů, a já nevím ještě jaké. Určitě se nic nemá přehánět, takže bych dětem ten sirup nedávala denně po dlouhou dobu, ale jinak bych jim ho klidně dopřála. Ale s těmi prohřívacími účinky máš pravdu, je to stejné, jako se zázvorem - v létě je to poněkud kontraproduktivní.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.