Zaslal: út červenec 10, 2012 7:14 pm Předmět: SOS - horečka v 8. týdnu a "nic mi není"
Zdravím a prosím o případné nápady nebo zkušenosti.
Vím že o horečce v těhotenství se tu psalo mnohokrát a sama jsem při prvním i druhém prodělala virózu, to by nebyl problém. Ale tentokrát bych měla být v 8. týdnu po dvou ZT a v značně pokročilém věku, k dr. jdu ve čtvrtek, teď má dovolenou. A od neděle večera zimnice, pak horečka až k 38,5, jinak mi není vůbec nic, jen únava, pořád bych spala. Žádná rýma, kašel, močové cesty, krk, nic nebolí. V pondělí mi praktička nabrala CRP - pod 8, že se mi to prý už nevrátí. V poledne byla horečka zpět, překlepala jsem v práci, dneska už ležím doma, dopoledne jakž takž, teď už to zase leze k 38 - nechápu.
Do Motola se mi proklatě nechce, pokud má být nějaký problém s těhu, radši bych to slyšela od své doktorky než od toho poloruského experta, co jsem na něj narazila se svými ZT, tak jestli znovu k praktičce, nebo to nechat na ten čtvrtek.. Resp. jsem tam volala (do Motola) hned v neděli a řekli mi, že si mám vzít paralen... Nevím, zmatená, unavená, otrávená. Máte prosím nějaký nápad?
Naposledy upravil Elsa dne út červenec 10, 2012 7:56 pm, celkově upraveno 1 krát.
Registrace: 26.8. 2009 Příspěvky: 495 Bydliště: Praha
Zaslal: út červenec 10, 2012 7:47 pm Předmět:
Asi moc neporadím, jsem ve 12.tt a o víkendu na horách jsem se přehřála, dostala průjem... a do večera jsem měla střídavě zimnici a horkost. Teploměr jsem s sebou neměla, takže nevím jak to bylo s teplotou.
Určitě bych ležela v posteli a jediné co mě napadá, kde dostat radu... jednou mi bylo tak špatně od menstruace, že manžel volal 112... - sice nepřijeli a nic moc neporadili, ale určitě tam je fundovaný doktor, který musí rozhodnout, nakolik je stav závažný aby tam poslal sanitku, tak snad by mohl aspoň poradit
Za mě, pokud nemáš moc vysokou horečku, prý do 39 stačí se potit i bez prášku, tak bych zůstala v posteli a když to bude pokračovat, vyraž k doktorce.
Může to být cokoliv. U mě se takto v 7. týdnu projevila toxoplazmóza, bohužel jsem nešla k doktorovi, teploty jsem měla přes víkend. Zkus si nechat udělat test pokud máš možnost. Přeju ať je vše v pořádku a je to jen běžná viróza.
Může to být cokoliv. U mě se takto v 7. týdnu projevila toxoplazmóza, bohužel jsem nešla k doktorovi, teploty jsem měla přes víkend. Zkus si nechat udělat test pokud máš možnost.
Tak asi zrovna tímhle jsem se strašit nechtěla , ale při toxoplazmóze mají být nateklé uzliny, to taky nemám...
Martinko, na záchranku to fakt nevidím, to už bych spíš zkoušela ten Motol, ale nevím.. Stejně se tam sama nedohrabu...
Jasně, díky, a to jsi měla teplotu a nic, nebo ještě něco k tomu?
Miss, díky, taky si myslím, že s tím nic nenadělám, když mi v pondělí řekla doktorka praktická, že není co léčit.. Jen by mě fakt zajímalo, jestli může být ta teplota "jen tak", nebo co to má znamenat...
Jasně, díky, a to jsi měla teplotu a nic, nebo ještě něco k tomu?
Miss, díky, taky si myslím, že s tím nic nenadělám, když mi v pondělí řekla doktorka praktická, že není co léčit.. Jen by mě fakt zajímalo, jestli může být ta teplota "jen tak", nebo co to má znamenat...
Zaslal: út červenec 10, 2012 10:20 pm Předmět: Re: SOS - horečka v 8. týdnu a "nic mi není"
Elsa napsal:
Zdravím a prosím o případné nápady nebo zkušenosti.
Vím že o horečce v těhotenství se tu psalo mnohokrát a sama jsem při prvním i druhém prodělala virózu, to by nebyl problém. Ale tentokrát bych měla být v 8. týdnu po dvou ZT a v značně pokročilém věku, k dr. jdu ve čtvrtek, teď má dovolenou. A od neděle večera zimnice, pak horečka až k 38,5, jinak mi není vůbec nic, jen únava, pořád bych spala. Žádná rýma, kašel, močové cesty, krk, nic nebolí. V pondělí mi praktička nabrala CRP - pod 8, že se mi to prý už nevrátí. V poledne byla horečka zpět, překlepala jsem v práci, dneska už ležím doma, dopoledne jakž takž, teď už to zase leze k 38 - nechápu.
Můžeme zkusit najít homeo.
Je ta únava větší v určitých částech těla?
Jak jsi na tom s potřebou pít? (Nemyslím, co říká rozum, ale jestli máš žízeň nebo ne, na jakou teplotu pití, kolik toho vypiješ, jak často máš potřebu pít.)
Měla ta nemoc velmi náhlý nástup nebo se rozvíjela pomalu?
(Akorát já zítra nebudu na netu. Písnu ti do SZ mail.)
Zaslal: st červenec 11, 2012 10:51 am Předmět: Re: SOS - horečka v 8. týdnu a "nic mi není"
Jankap napsal:
Můžeme zkusit najít homeo.
Je ta únava větší v určitých částech těla?
Jak jsi na tom s potřebou pít? (Nemyslím, co říká rozum, ale jestli máš žízeň nebo ne, na jakou teplotu pití, kolik toho vypiješ, jak často máš potřebu pít.)
Měla ta nemoc velmi náhlý nástup nebo se rozvíjela pomalu?
(Akorát já zítra nebudu na netu. Písnu ti do SZ mail.)
Jo, díky, ale asi bych to momentálně "neléčila" ani přes homeo, vlastně jsem si ujasnila, že mám prostě ležet a nechat tomu volný průběh. Nakonec aspoň o půl stupně mi ta teplota už slezla, tj. včera k těm 38 nedošplhala, a teď se uvidí, co na to mimi, dneska byl nějaký podivný nahnědlý hlen, tak možná je zas už vyřešeno .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.