Zaslal: po červenec 09, 2012 4:56 pm Předmět: Nějaký nápad na výborný předkrm?
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit jaký předkrm udělat na rodinnou oslavu?
nechci nic takového obyčejného jako třeba plněná vajíčka, šunkové rolky nebo zapečené tousty. Spíš nějaký nový nápad?
mozzarela a rajčata, nakrájet na plátky, osolit, posypat bazalkou a polejt balsamikovým octem a olivovým olejem... třeba... (ale jeslti jsi ve fázi plněných vajíček a rolek, tak je tohle asi moc "jednoduché" - já jsem ale zastáncem toho, že jídlo by se mělo připravovat přibližně stejně dlouho, jako trvá jeho konzumace )
Co třeba zabalit sušenou šunku do kousků žlutého melounu.
Nebo:
Žampionovo-mrkvový závin (lépe dělat den předem a krájet vychlazené):
Osmahnout cibulku, přidat na kousky nakrájenou mrkev, chvilku podusit, přidat okapané, na kousky nakrájené žampiony z konzervy, přisolit, žampiony dodají pikantní nakyslou chuť. Po vychladnutí náplň dát na vyválené listové těsto, zatočit, potřít vajíčkem, upéct.
Chce to lidi, kteří jedí houby ;)
používám Almete (cca 1/2 kelímku) smíchané s prolisovaným česnekem (dle chuti), parmezánem a jedním vajíčkem, naposledy jsem dávala místo pesta jen bazalku, naplním do žampionů a nahoru položím plátek slaniny
Registrace: 19.4. 2010 Příspěvky: 1116 Bydliště: severní Čechy
Zaslal: po červenec 09, 2012 5:35 pm Předmět:
U nás teď frčí bruschetta s rajčaty. V misce smíchat česnek, olivový olej, sůl a pažitku nebo petrželku. Ogrilovat půlky rajčat, nakrájet na kostičky a přidat do oleje s kořením. Pak nanadat na opečený toust. Je to fantastické, děláme to při každém grilování, a dá se to udělat i ze syrových rajčat když na to přijde.
Když mozzarella a rajčata, pak mozzarella třešinky a cherry rajčata, vypadá to efektně a odpadá časově náročné rovnání na talířky.
Já miluju sýrovou roládu: strouhaný sýr nechám pustit v troubě tak, aby se spojil do jednoho plátu. Pomažu ochuceným tvarohem (lučinou, žervé...) dle chuti - bylinková příchuť mi jede nejlíp, k tomu čerstvá zelenina nebo třeba banketky. Zamotám, utáhnu v potravinové folii a nechám vychladit v lednici
Ještě špenátová roláda....náplň jako do sýrové, ale jiný základ, zde:
Registrace: 2.12. 2010 Příspěvky: 4236 Bydliště: Praha Radotín
Zaslal: po červenec 09, 2012 8:16 pm Předmět:
Za mě kuličky mozzarelly zabalit pořádně do prosciutta, dát do zapékačky pěkně vedle sebe, chvíli zapéct a servírovat např. na rukole nebo baby špenátu ;)
Popř. kostičky tuňáka osmahnout na ovliváči, zasypat uzenou solí, k tomu dip ze zakysanky, citronu, pepře, soli, čerstvého tymiánu a meduňky.
Když mozzarella a rajčata, pak mozzarella třešinky a cherry rajčata, vypadá to efektně a odpadá časově náročné rovnání na talířky.
A taky s čerstvými lístky bazalky... Caprese...mňam!
Je i hezké napíchat to na střídačku na napichovátka, vypadá to jako minišpízy.
Nám se i osvědčil repect, který tady byl někdy před půl rokem-roláda s lososem:
Tortily se namazaly křenovým Almete, pokladly lístky ledového salátu a pak lososa, zabalilo se to do fólie a nechalo v lednici uležet. Pak se to krájelo jako roláda a pokud už by nebyl losos, jde to i se šunkou.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.