Zaslal: po červenec 09, 2012 3:47 pm Předmět: Přikrývat nebo nepřikrývat 6 m miminko při horečce?
Ahojky,
náš malý (6m) má od včerejšího večera teploty (večer 38,5), dnes ráno 38,6 - dali jsme nurofen, pak kolem poledne bylo jen 38 a ted se mu teplota vyšplhala až na 39,2.
A tak mě napadla možná trochu blbá otázka - mám ho přikrývat dekou, nebo jen nechat v overalku s dlouhým rukávem? - aby se nepřehřál. Nebo se má vypotit jako dospělý?? Doma máme 25 st.
A při jaké teplotě se mají dělat zábaly (dělala jsem večer i teď)
Registrace: 9.1. 2007 Příspěvky: 5199 Bydliště: Praha 4
Zaslal: po červenec 09, 2012 3:55 pm Předmět:
v takových vedrech jsem ani miminko bez horečky nepřikrývala - jen bavlněnou plínkou.
zábaly jen pokud má horké ručičky a nožičky, při studených končetinách ne.
Já jsem to řešila tak, že jsem hodně kojila, hodně dávala pít i ke kojení vodu (třeba v odměrce od nurofenu). A když bylo venku velké horko a miminko horečky, tak jsem koupala v kyblíku s vodou o stupeň nižší, než horečka (při 38,5 voda 37,5 např.). Na chvíli - dětem se vždycky po koupeli ulevilo.
Nurofen / panadol jsem dávala jen na spaní, pokud dítěti nic jiného, než teplota, nebylo, přes den jsem nesrážela, abych viděla, co se děje.
Nemůže to být u vás první zoubek? Pokud by horečky trvaly 2 dny a nereagovaly na nurofen a mimčo by bylo zvadlé, zašla bych k doktorce.
EDIT: jinak teda ještě při horečce jsem miminka do roka v podstatě celodenně nosila, abych mohla furt sledovat stav a taky mi tak horečkovatý mimino líp spalo.
To jsem zvědavá, co ostatní napíšou. Náš nejmladší (skoro 2r) měl v těch největších vedrech vysoké horečky 38,5-39,5°C a měl na sobě tak max.plenku, na spaní tenký pytel a když bylo nejhůř napustila jsem vlažnou vodou vanu a nechala ho tam, aby se nepřehřál a taky aby se zchladil. Když pak byl na balkóně stín, napustili jsme mu i bazének. Ale my jsme pod střechou, takže tady bylo fakt šílený vedro. _________________ I ZA MRAKY POŘÁD SVÍTÍ SLUNÍČKO
Tomášek 9/2010, Martínek 5/2007
Verunka 7/2013?
Přes Palubu - SLEVA pro BC
- 10% DĚTSKÉ BOBY, SÁŇKY, ... zn. Alpen Gaudi
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 22165 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: po červenec 09, 2012 4:36 pm Předmět:
Hm, já přikrývala minulý týden při horečce Přemka aspoň tetraplínou, protože jak se moc potil, tak byl celý mokrý, nikam se to nevsakovalo a šla na něj ještě navíc zimnice (nemluvě o tom, že se snažím aspoň trochu větrat, aby nedýchal furt stejný vzduch).
Do vany šel mockrát, ale potřeboval spát. _________________ Be on the look out for things that make you laugh. If you see nothing worth laughing at, pretend you see it, then laugh.
Hnutí pro nepřirozený porod Střípky z matrik
Hm, já přikrývala minulý týden při horečce Přemka aspoň tetraplínou, protože jak se moc potil, tak byl celý mokrý, nikam se to nevsakovalo a šla na něj ještě navíc zimnice (nemluvě o tom, že se snažím aspoň trochu větrat, aby nedýchal furt stejný vzduch).
Do vany šel mockrát, ale potřeboval spát.
Když jde zimnice, to jsou právě ty studené ruce nohy tak samozřejmě přikrývat do tepla.
Taky jde o to čím, že. Tetraplínu bych ani moc za "přikrytí" nepovažovala, brala jsem jaksi bez přemýšlení "přikrejvání do teplýho" . _________________ PENTAX K-5
Do vany šel mockrát, ale potřeboval spát.
Když jde zimnice, to jsou právě ty studené ruce nohy tak samozřejmě přikrývat do tepla.
Taky jde o to čím, že. Tetraplínu bych ani moc za "přikrytí" nepovažovala, brala jsem jaksi bez přemýšlení "přikrejvání do teplýho" .
Tak nějak. S tímto v podstatě souhlas. A taky s tím, co nejvíc kojit (pokud kojíš).
Pátý zub... To může být k tomu, i když předtím teploty neměl.
Ale je mu šest měsíců. Nebylo třeba nějaké očkování?
Pokud nejsou jiné příznaky a jen vysoké teploty, tak by to taky mohla být šestá nemoc. Takže pokud by nebyly nějaké problémy (horečky ke 40st co nejdou srážet, dehydratace apod.), počkala bych 3 dny, jestli se neosype.
Trochu bych se vetřela s tím, co mi dlouho vrtalo hlavou ( ) - od jakého věku se má dítě přikrýt s tím, že se "vypotí"? U mimina je jasný, že při horečce se má spíš nechat odkryté, ale kdy to teda začíná fungovat jinak? Ptala jsem se kdysi i své tety, dětské to lékařky, a nějak ani nepochopila, na co se to ptám...
Tak teploty pořád přetrvávají, nurofenem srazíme a za 6-7 hodin po podání vyletí zase kolem 39.
Nakonec to možná budou ty zuby, na uklidnění pomáhá namazat dásně calgelem.
Díky všem
PS: s tím od kdy se má dítě nechat vypotit by mě taky zajímalo. Skusím se zeptat naší doktorky.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.