Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Sexualita - 6 let
· 2 knížka o dospívání pro kluka
· 3 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 4 Hliník v Infanrix Hib
· 5 Lítáte ve snu?
· 6 Alibaba a 40 loupežníků teď na CT2 - horor??
· 7 slintanie po vytrhnuti osmiciek
· 8 Přenos černého kašle od školáka
· 9 Krůty - listopad, prosinec
· 10 Odličovač make-upu

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Přenos černého kašle od školáka
·  2 Jasmínová diskuze
·  3 2005 - podzim
·  4 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
·  5 Sexualita - 6 let
·  6 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  7 CO VÁS (nejen) DNESKA POTĚŠILO? :-)
·  8 Dobrogrilování pro Vojtu - sobota 18.5.2013 v Žalhosticích
·  9 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  10 Přenos černého kašle od školáka
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

SkřivanXsova
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v rodině
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marketa13
Pískle

Registrace: 9.7. 2012

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:28 pm    Předmět: SkřivanXsova Citovat

Ahoj holky,nejsem tady úplný nováček,ale dlouho jsem tu nebyla, takže jsem zapomněla všechny údaje, co potřebuji pro přihlášení, takže jsem byla nucena si založit nový nick. Ale proto samozřejmě nepíšu ... Veselý
Chtěla bych se vás zeptat, jak u vás funguje soužití, pokud je jeden z partnerů skřivan a druhý sova. V našem vztahu jsem za skřivana já, partner sova. A můžu říct, že mi to leze na nervy čím dál tím víc. Třeba dneska - ano, vyjímečně jsem vstávala v půl 10 (ale to jsem šla spát ve 2), ale psi jsou vyvenčeni, nakrmeni, je vyžehlena kupa prádla a jsem nachystaná jít do města zařizovat drobnosti (máme dovolenou). Miláček vstával v 1.
Prostě mi to přijde jako šílená ztráta času, chrápat do jedný. Než se vyhrabe z pelechu, jsou 2 a to už se toho moc neudělá, že? Přes týden vstává v 5, tak chápu, že to chce aspoň o víkendu dohnat, takže vstává třeba ve 12. No, já o víkendu vstávám tak kolem půl 8, vyvenčím psy, jdu nakoupit, uklidím ... takže když on vstane, tak je skoro vše hotové. CHodí spát pozdě, v půlnoci, jenže večer nic nedělá, jenom je na kompu nebo na něco koukáme. Nevím, jak se s tím naučit žít, protože co až budou jednou děti? To s nima já budu vstávat a on si bude vychrupovat? Jak najít v takovém soužití kompromis? Navíc já jsem celkem aktivka, takže bych pořád něco dělala, on je flegmouš, nic moc neřeší, na všechno je dost času, všechno nějak dopadne ... třeba letošní dovolená. Máme spolu 3 týdny a naplánovaného jsme neměli nic, protože se přece něco najde na poslední chvíli, nééé?
No nééé.
Omlouvám se, je to zmatečný, ale jsem vytočená. Jinak je báječnej, nemůžu si na něj stěžovat. Když tedy zrovna nespí Veselý) Díky moc.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Kulihrášek
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 25.4. 2012

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:37 pm    Předmět: Citovat

Pořiď si dítě, co vstává ve čtyry. Osobně bych zaškrtila ve spánku i partnera jako seš ty, pro mě je ztráta času ležet do půl osmý, to jsem spala snad dvakrát za život, z toho jednou po oslavě státnic.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Andruša
Treperenda
Treperenda

Registrace: 19.4. 2010

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:37 pm    Předmět: Citovat

My tenhle problém nemáme, ale chápu. Můj brácha to měl s partnerou podobné, on už v sedm ráno byl aktivní a v rauši, ona do oběda spala. Napřed byl víkend co víkend jen nervózní, pak už pravidelně nasraný Veselý Ne na ni, ale spíš na situaci obecně, i když proti tomu naštvání bojoval stejně se tomu neubránil. No nesladili se.
Holt někdy ho nech vyspat a něco si naplánuj sama a někdy bude muset od vstát (ne hned v osm, ale třeba nejpozději v deset).
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kulihrášek
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 25.4. 2012

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:39 pm    Předmět: Citovat

A samozřejmě bych s tím děckem envstávala já, ale systematickou šikanou bych donutila jeho. Jak rád pak zaleze v devět večer do postele
Kocicivousek
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 25.1. 2011

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:47 pm    Předmět: Citovat

Pokud pres tyden vstava v 5, tak mu dej probuh jeste pokoj se vstavanim o vikendu Veselý))) Pokud rano vstavas sama, tak to asi nikdy nepochopis, ale ten pracovni tyden pro nej musi byt utrpeni.

Doma to mame tak, ze ja jsme sova a muz skrivan.. nikdy jsem s tim problem nemeli a chran buh, aby nekdy muz remcal, ze spim, kdyz on uz spat nechce Veselý)

ohledne deti, dcera je sova jako ja, takze vecer jde spat nekdy mezi 22-pulnoci, rano vstava asi tak kolem 11

syn je skrivan, takze vecer vytuhne kolem 19-20 a rano vstava kolem 5-6hod, takze jsem z toho na palici... ale proste nepredelam to.... modlim se aby ho to preslo a normalne rano spal...

takze to ze budes vstavat ty, az budou deti, nemusi byt vubec pravidlem. Proste kdyz je to potreba tak se vstat musi.
Kobylkalucni
Krafařka
Krafařka

Registrace: 30.10. 2008

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:47 pm    Předmět: Citovat

Že spí tak dlouho - to se mu moc nedivím. Pokud usíná o půlnoci a přes týden vstává v 5, tak někde ten spánek dohnat musí. Jestli má vstávat v rozumnou dobu i o víkendu, tak se v první řadě musí naučit jít spát dřív i v týdnu. Ať si zkusí udělat nějaký večerní rituál, dát si před spaním teplý bylinkový čaj s medem, příjemnou koupel, hodinu před spaním už se nestresovat u akčních filmů a stříleček a raději ať si vezme knížku. Ráno ať vypátrá v kterou hodinu se mu vstává dobře. Např. mě když někdo v probudí v 5, jsem na zabití. Stačí, abych vstala v 5:15 a už jsem aktivní, příjemně vyspaná. Pokud spím až do sedmi, zase vstávám protivná, kdežto v osm mám znova příjemnější probouzení. Nebo může o víkendech jako kompenzaci zařadit odpoledního šlofíka - stačí 20 minut a opradu to člověka znovu nabudí. Ze sovy skřivana neuděláš, nestane se, aby RÁD A SÁM vstával třeba v o půl šesté. Ale může se naučit, aby mu vstávání třeba o půl osmé nečinilo tak velké obtíže. Ovšem je tu jedna podstatná věc - ty ho sama nepředěláš. Musí chtít on sám.
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:51 pm    Předmět: Citovat

můj muž běžně vstával o víkendu mezi 9tou a 10tou, často si pospal ještě po obědě. Ze dne nebylo skoro nic. Pokud nebyl vyloženě naplánovaný nějaký výlet, dokázal celý den strávit v posteli. Bylo to časté a snad jediné téma našich větších sporů, často jsem se ho ptala, co bude dělat, až budeme mít děti... Říkal, že si potřebuje odpočnout a hotovo.

Kluci nás teď běžně denně budí o půl sedmé, včera za náma přišli do postele už o půl šesté, to teda manžel zoufale vykřikl "to si snad děláte srandu?" (no, neřekl srandu, ale prdel) ale zvládá to, částečně se změnil. Pravda, když může a má k tomu prostor, tak si po obědě často schrupne, ale zdaleka ne tak jak dřív.

u nás je spíš problém ten, že já chodím večer spát pozděj, ráno vstáváme spolu, odpoledne nespím, takže mám kolikrát pocit, že on nic nevydrží...
To se musím hodně přemáhat a říkat si, že můj taťka, strejda, děda, brácha, bratránci... ti všichni jsou úplně stejní jako můj muž, takže doma mám v tomhle směru naprosto průměrný exemplář stejně jako ostatní ženy v naší rodině Veselý

raději inko, ať mě tu můj muž nevyčmuchá. No, stejně by se poznal, všechno do puntíku je pravda Veselý
Marketa13
Pískle

Registrace: 9.7. 2012

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:53 pm    Předmět: Citovat

já ho asi ani předělávat nechci, chápu, že každý člověk má jiný biorytmus a jiné potřeby a ne každý je aktivní, když se probudí v 7 ráno. Spíš mi jde o to, jak se s tím naučit žít. Hlavně on vstane a je všechno hotové, protože já se prostě neumím válet v posteli. A prostě jestli je vůbec možné soužití aktivky a flegmouše, jako je on ... Mám se naučit trochu přibrzdit, věci moc neřešit, nechat je plynout .... ?
Brum
Krafařka
Krafařka

Registrace: 20.11. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 1:56 pm    Předmět: Citovat

Ovšem nejlepší je když ty seš sova a děti skřivani. Oni odpadají v 20 h a vstávají kolem 5 hodiny, já v 22 h začínám fungovat a klidně jedu do 2 hodin. Takže ty rána jsou úsměvný. Za ty roky jsem si zvykla, ale než se ráno rozjedu hodinu mě to trvá.

Manžel si taky rád přispí, nechávám ho, rozhodně bych ho v 5 hodin nebudila. Chce to prostě toleranci.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Helča
Treperenda
Treperenda

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 2:05 pm    Předmět: Citovat

ahoj,
třeba budou děti po něm, ráno vychrupovat a ty jdi večer spát, ať si je do půlnoci baví on Vychechtaný Vychechtaný
My máme naštěstí všechny děti "normální" Vychechtaný a před sedmou nevstávali ani jako kojenci, dnes třeba nejmladší dvouletý byl vzhůru před sedmou, hodila jsem na něho peřinu a spal skoro do devíti.

já jsem sova jasná, manžel taky, ale ten bohužel též vstává do práce, ikdyž večer plánuje budíček na 5h a nakonec vyleze v 7h. Včera jsem se třeba dala ve 22h na žehlení, pak si u toho pustila Vraždy v Mids., žehlila jsem do půl jedné a muž tady spal na gauči, bo on zase beze mne sám do postele nepůjde.
Ale do 13h u nás nespíme nikdy, to by nám oběma přišlo taky už zbytečné, nejpozději v 9h jsme venku z postelí, někdy v neděli max. na Toulavku v 10h Veselý
Vladimira
Howgh
Howgh

Registrace: 8.6. 2009

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 2:09 pm    Předmět: Citovat

U nás je to obráceně, já jsem sova, muž skřivan. Ovšem on když se probudí, tak je taky všechno hotovo, protože jsem to udělala v noci ;)
Ale abych mu nekřivdila - chodí brzy do práce, je dřív doma, přes víkend ráno nakoupí velké nákupy...
Dítě je ale, zdá se, nezmar Kulivočko
Ale co máme dítě, žádné dlouhé vyspávání u mně stejně nejde. Myslím, že to záleží na dohodě a na ochotě ji dodržovat - kdy bude o víkendu volno na dospání a kdy bude nějaký společný program, kvůli kterému bude potřeba vstát ráno na budík. Dělali jsme to tak i před dítětem, abychom právě dny takhle neproflákali (kvůli mému spaní ;) )
Sh.
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 27.2. 2009

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 3:34 pm    Předmět: Citovat

aktivka a flegmouš dokupy? JDE!! Mám kamarádku, ta má snad vrtuli u zadku, furt v pohybu, furt něco dělá, nevydrží sedět chvíli v klidu...manžel je totální opak, děsněj pohodář, fakt flegmouš...a jsou happy...ona mu dost často říká: "Já tě nehoním, tak ty mě nebrzdi..." Veselý a funguje jim to už nějakých dobrých 10 let...Veselý
Kasia
Howgh
Howgh

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 3:58 pm    Předmět: Citovat

My jsme oba sovy. Dcera je sova a syn je asi skřivan. To je šílená kombinace. Všichni bychom ráno rádi spali, ale nejmladší klidně odkráčí do chodby a postupně nám nosí do postele boty jako upozornění, že by už rád šel ven.

Jsem sova, ale co mám děti, odpadám klidně v 19-20h s nimi u uspávání. Přesto jsem schopná spát do 10h. Manžel to má jako ten tvůj. Potřebuje dohnat spánkový deficit z pracovního týdne. Ale jde spát o víkendu klidně kolem 2h. Mě to nevadí. Je to jeho věc.

Domluvili jsme se, že když jdu spát s dětmi, tak do té 2h, co je vzhůru, běhá k nim on. Taky je potřeba vyhodit koš s odpadky, dát nádobí do myčky nebo umyté schovat, hodit prádlo do sušičky nebo na šňůry, případně poskládat suché prádlo. Tohle je jeho práce, když je do 2h vzhůru.

Já zase ráno vstanu s dětmi, udělám všem snídani, uvařím oběd, nakoupím...a on si pospí. I když ne vždy se mu to daří kvůli křiku dětí Vychechtaný.

Takže jestli jste rozumní a schopní domluvit se a rozdělit si úkoly, nevidím problém mezi sovou a skřivanem. A příchodu potomků bych se nebála.

Kasia

EDIT: Jo a když potřebujeme dospávat oba, tak si střihneme kámen nůžky papír. Výherce si vybírá, zda se dospí v sobotu nebo neděli. Na druhého zbyde ten druhý víkendový den Vychechtaný.

Kasia
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 4:04 pm    Předmět: Citovat

Marketa13 napsal:
já ho asi ani předělávat nechci, chápu, že každý člověk má jiný biorytmus a jiné potřeby a ne každý je aktivní, když se probudí v 7 ráno. Spíš mi jde o to, jak se s tím naučit žít. Hlavně on vstane a je všechno hotové, protože já se prostě neumím válet v posteli. A prostě jestli je vůbec možné soužití aktivky a flegmouše, jako je on ... Mám se naučit trochu přibrzdit, věci moc neřešit, nechat je plynout .... ?

Proč ten ranní čas nevyužiješ líp? Pro sebe? Kosmetika, kadeřník, plavání, cvičení, procházka, jízda na kole, čtení knížky, koníčky. Když jsi aktivka, směřuj tu aktivitu i jiným směrem. Domácí práce si pak rozdělte.
Pajina
Drbna
Drbna

PříspěvekZaslal: po červenec 09, 2012 9:12 pm    Předmět: Citovat

Ahoj holky,

Markéto, chápu! A musím říct, že muže spícího každý víkend do dvou bych asi těžko rozdýchávala. Nevěř tomu, že to s dětmi bude výrazně jiné. Ten můj si taky rád přispí, ale to je tak třeba do deseti a teď už s věkem se ti zlepšilo a stačí mu klidně jenom do osmi.

Nicméně pokud s ním chceš zůstat a to věřím, že ano, tak asi nezbývá, než si na tom najít třeba i nějaká ta pozitiva. Jako třeba s dětmi je super, že mu můžeš vrazit řvoucího kojence, ať si uspává a sama můžeš jít spát. ;) Vychechtaný A ráno zase vstaneš ty v pohodě a tak si to rozdělíte.
Jinak bych zkusila dohodnout nějaký kompromis, vstávání třeba v jedenáct mi nepřijde nijak brzo a aspoň si tak dáte společný oběd.

A s těmi domácími pracemi - je otázka, jestli by byl ochotný něco po nocích dělat. Třeba pochybuju, že by chtěl při filmu žehlit Vychechtaný , jak to my ženy běžně děláme.
Ale je pravda, že muž takto kdysi v noci věšel prádlo, může třeba mýt nádobí, nebo přípravit večeři...

Věřím. že pokud budete oba chtít, tak to nějak najdete k obecné spokojenosti. Nebo aspoň jenom k občasné nespokojenosti. ;)

Ode to My Family

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
and you'll be there
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v rodině Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: