Zaslal: so červenec 07, 2012 4:45 pm Předmět: Společné podnikání manželů
Ahoj. Je tady někdo kdo se v tom vyzná? Manžel má živnost, já ne. Prodává na ni software a výsledky našich ručních prací. Chtěli bychom prodávat na jarmarku s tím že bych tam stála já. Je tohleto nějak možné aniž by mě obvinili z podnikání na cizí živnost? Podle toho co jsme se dočetli různě po netu je to celé docela ošemetné a postavené na hlavu. Ale třeba jsme jen nenašli tu správnou kličku.
To se nam nevyplati. Me ted skoncil rodicak a jsem doma jako osoba pecujici o deti do 14 let. Navic by si me pak manzel nemohl odepsat. My nemame zadne velke zisky, jsme spis ve strate kdybychom to pocitali takze kdybych si ja musela jeste platit soc a zdrav. pojisteni bylo by to opravdu nevyhodne.
My to tak máme. Já jsem žena v domácnosti pečující o dítě a muž má živnost. Máme několik eshopů, dokonce jsem na některých uvedená jako kontaktní osoba. Já osobně nevidím rozdíl mezi tím jestli zvednu občas firemní telefon, zabalím balík nebo uvařím oběd. To bychom pak mohli taky mít smlouvy mezi mnou a mužem na úklid kanceláře (pracuje doma). Prostě rodinná výpomoc. Já sama si moc teda nevydělám, vlezlo by se to do nahodilé činnosti (40 nebo 60tis. ročně?).
Ten výdělek je spíš přivýdělek. Navíc ta manželova živnost je jen vedlejší. Ale když chci začít chodit po jarmarcích s "jeho" zbožím tak tam nesmím mít jeho živnostenské oprávnění. Leda bych na každý jarmark šla jako si náhodně přivydělat sama za sebe. Ale chci tam rozdávat i vizitky na "manželův" eshop. Je to prostě na paličku. Mě se v téhle situaci vlastní živnost nevyplatí ale v tomhle státě obyčejný smrtelník nemá šanci začít se živit vlastníma rukama dokud nějakému úřadu nenacpe kapsu. Taky nevidím rozdíl mezi luxováním a pomocí v eshopu ale stát v tom evidentně rozdíl vidí.
Podle mě je to blbost a v čem nevidím logiku, to ignoruju. Klidně se na policii půjdu hádat. Kdyby se to vyhnalo do extrému, mohlo by být postižitelné i to, že vyplním za manžela daňové přiznání, odnesu mu faktury na poštu nebo mu ráno uvařím a přinesu do kanceláře kafe
A jak to teda má být správně, když mě zaměstnat nemůže? Vlastní ičo nechci, je to jeho podnik, já mu jenom občas vypomůžu?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.