Registrace: 30.9. 2006 Příspěvky: 736 Bydliště: ČR
Zaslal: čt červenec 05, 2012 10:58 pm Předmět: Zuby po pádu
Ahoj,
prosím o radu místní zubařky. Syn (3 roky) včera spadnul z koloodrážedla rovnou na nos a pusu. Tekla mu z obého krev. Horní ret mu otek a zfialověl, vypadá jako prakopysk. Horní jedničky mu zešedivěly, bylo kolem nich trochu krve (asi z přetržené uzdičky), ale nekývaly se. Můžeme něco udělat pro to, aby zoubky přežili (samozřejmě se objednáme k zubařce). A co syna čeká pokud zoubky odumřou?
Nekousat. Už nevím jak dlouho, řekne zubařka, ale pamatuju, že mě délka té doby překvapila. Je velká šance se přežijou. U nás u prvorozené pád na skluzavce a přežili to tehdy.
Registrace: 30.9. 2006 Příspěvky: 736 Bydliště: ČR
Zaslal: čt červenec 05, 2012 11:33 pm Předmět:
Bludicka napsal:
Nekousat. Už nevím jak dlouho, řekne zubařka, ale pamatuju, že mě délka té doby překvapila. Je velká šance se přežijou. U nás u prvorozené pád na skluzavce a přežili to tehdy.
A stalo se to naproti vašemu baráku, nechali jsme vám tam krvavou loužičku, ach jo. A to chlapeček odjel s tatínkem na chatu a spálil si prstíky o kámen u ohně. Jako to se s nim už ani nedá jít k doktorovi. By řekli že ho tejráme.
Stalo se mi to samé v sedmi letech. Kývaly se mi všechny zuby, zubařka je tedy nakonec zachránila, ale říkala, že nemám počítat s tím, že vydrží tak dlouho, jako by se to nestalo.
Je mi pětatřicet a pořád držej...tři týdny ale, pokud si dobře pamatuju, mi máma veškerou stravu mixovala. Nejvíc si vzpomínám na bramborovou kaši s párkem, to mi chutnalo
Registrace: 17.7. 2008 Příspěvky: 2812 Bydliště: Velké Přílepy
Zaslal: pá červenec 06, 2012 1:35 pm Předmět:
Otok chladit, minimálně 10 až 14 dní dodržovat šetřící režim, tzn. měkké jídlo, krájet na malá sousta, neukusovat předními zuby, snažit se, aby nekousal do hraček, tužek atd. Dodržovat pečlivou hygienu, spojení mezi dásní a zubem je poškozené a je tudy snadnější cesta bakterií, které můžou udělat zánět. Tmavé zbarvení zubů může být věc přechodná (v podstatě "modřina" v zubu, která se časem vstřebá), můžou zas zbělet, nebo i nemusí. Když zůstanou šedé, obvykle to znamená, že odumřely.
Určitě běžte hned v pondělí k zubaři, ať udělá rentgen, jeslti nedošlo ke zlomení kořene, pak by zub musel ven. Nicméně pokud se nekýve, vypadá to dobře.
Jinak odumřelé zoubky se v puse nechávají, jen se sledují. V případě komplikací (zánět, bolest, váček nad zubem) se trhají.
Registrace: 29.10. 2006 Příspěvky: 5334 Bydliště: Praha
Zaslal: pá červenec 06, 2012 1:37 pm Předmět:
Na otok a modřinu bych přidala ještě Arnicu 15CH, rychleji se to zahojí. Po hodině, po dvou jednu kuličku vycucat. _________________ Naja, Michal 7/96, Terezka 10/04
Dcerka (6,5r) spadla pred mesicem, mela odreniny, modriny na dasni, behem tydne se ji mlecny zub posunul o cca 2 mm dolu a kyve se. pry tvrdem jidle ji boli. vzhledem k tomu, ze zub potrebujeme na trenovani mluveni - o vedlejsi jednicku uz prisla, tak zoubek hlidam a dekuji za kazdy den navic.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.