Ahoj, poraďte prosím, synové měli v sobotu v pokoji 30 st. a večer ne a ne usnout. Napadlo nás koupit ventilátor. Je to vůbec zdravé? Spí nazí, v průběhu noci je radši chodím přikrývat.
Máte nějaké zkušenosti s ventilátory? Nebo jak to řešíte?
Doplním, že mají velkou matraci na zemi u ní noční stolek - takže by šel stolní i stojanový, ale který je lepší?
Na spaní jsem ventilátor nedávala nikdy a to jsem na spoaní zvyklá mít 18°C. Bojím se, že to právě nebude to pravé ořechové. Snažím se udělat průvan - otevřu krz barák.
Jen mi zarazilo u vás těch 30°C
My bydlíme pod střechou, většina oken střešních a tolik jsem tu nikdy neměla. Chce to v noci co nejvíc větrat - já mám opravdu otevřené úplně všechno a jak začne být teplo, zavřu co se dá a kde jsou rolety, určitě je zatahuju. Je teda pravda, že ložnice je u nás proti vedru chráněná nejlíp ze všech místností a zrovna tam střešní okno nemáme, ale i tak jsem v obýváku, kde máme obrovské balkónovky měla nejvíc 26,5°C. Na spaní je to furt hrůza, ale když se pak otevře na noc, aby byl luft, jde to zvládnout.
Mmch na balkón jsem umístila obrovský slunečník, který nám aspoň část dne chrání ty balkónovky, protože zrovna od tud jde většinu dne sluníčko a udělalo mi to v obýváku rozdíl skoro 2°C, takže určitě doporučuju pořídit nějaké to stínění, pomáhá to fakt hodně a strašně moc udělá nevětrat v těch vedrech vůbec nebo jen skulinkou. _________________ I ZA MRAKY POŘÁD SVÍTÍ SLUNÍČKO
Tomášek 9/2010, Martínek 5/2007
Verunka 7/2013?
Přes Palubu - SLEVA pro BC
- 10% DĚTSKÉ BOBY, SÁŇKY, ... zn. Alpen Gaudi
Hm, Vrtino, tak jsem si vzpomněla, že ventilátor máme. Šla jsem ho pohledat a dělám ti pokus.
18.00 hod v dětském podkrovním pokoji 29,1°C. Je pravda, že jsem dneska nezatáhla žaluzky, páč tam dítě spát nebude, okno na ventilačku, teď už ve stínu otevřené.
Dole - opět nebylo dnes nic zataženo 26°C.
Nahoře jsem postavila doprostřed místnosti velký otočný ventilátor na noze.
Dole mám jen stolní, malý neotočný.
Venku - čidlo na slunkem ohřívané straně 43°C, čidlo na druhé straně ve stínu 32,8°C.
Zkusím to nechat ze dvě hoďky běžet, pak ti napíšu.
Vydro, fakt, nekecám. Je pravda, že okna mám na ventilačku všechna celý den i noc, takže tam i to teplo jde, ale bez otevření je nedýchatelno. Stínítko na střešní okno teprve sháním od kamaráda, který nám dělal střechu. Na okno ve štítu nevím co dát, je na západ, takže tam se to opírá právě večer. Závěsy máme světlé a nezatahuju, právě aby to proudilo...
Veero, teda moc děkuju za ochotu!!! Jsem zvědavá, co zjistíš.
Myslíš, že ten stojanovej je lepší? Otočný by asi byl každopádně.
Vrti, zaujala mě otázka, zda ventilátorem vůbec lze snížit teplotu. No myslela jsem si, že asi ne, když si na ně ani nevzpomeneme.
Tak po dvou hoďkách teplota venku na obou čidlech skoro stejná 28,7°C.
Děcák teplota 28,7°C, čili moc neklesla a momentálně je stejná jako venku.
Dole stále 26°C, ale je to opravdu malý větrák v centrální místnosti.
Nutno dodat, že venku je od té šesté zataženo pod mrakem.
Takže efekt skoro žádný. Navíc když se k tomu větráku dostanu, tak je mi to nepříjemné, jak to ofukuje. Pak už leda mít to zapnuté celý den, ale na to kašlu.
Vrtino, taky máme 30 (podkrovní byt) a ventilátor vlastníme - ale používáme minimálně. Začátkem týdne jsem jej dětem zapla v pokoji a přišli po pár hodinách, starší si stěžoval na bolest v krku. Samozřejmě si nejsem jistá, jestli je to tím, ale už nezapínáme. Přes noc otvíráme všechna okna a v ložnici máme mobilní klimatizaci (není špatná, ale tak na jeden pokoj, víc nevychladí) a během pár hodin se teplota vrací zpátky, takže taky přes noc větráme...
Pokud chceš vyzkoušet ventilátor, kup levnější a zkus, co děti na to, když jsme byli bezdětní, spávali jsme tak s manželem v létě běžně a bez problémů.
Máme značku noname a i po víc jak 10 letech jede ;)
A doplnění - doporučuju spíš ten na noční stolek, ještě máme jeden ventilátor na stojanu (byl výrazně dražší, má vyšší výkon), ale ten používám tak v práci několik metrů od sebe, je to "fukar" jak blázen.
Ještě je dobré zkontrolovat hustotu mřížek na ventilátoru, u toho našeho stojanového si myslím, že by dítě prostrčilo prst
Vrtino, není zač, ještě, když tak nad tím přemýšlím, nemít tu mobilní klimatizaci, byl by u nás ventilátor určitě zapnutý každý večer - minimálně pro nás v ložnici...
máme postel patrovou a je to katastrofa - z nouze na rychlovku máme malý stolní větrák - teplotu to nesníží, ale pro pocit je to fajn ( ale manžel to taky hůř snáší - je fakt, že leží skoro u něj )
máme postel patrovou a je to katastrofa - z nouze na rychlovku máme malý stolní větrák - teplotu to nesníží, ale pro pocit je to fajn ( ale manžel to taky hůř snáší - je fakt, že leží skoro u něj )
co stropní? v rámci bezpečnosti ideální a ten pohyb vzduchu to podle mě udělá lepší
Zas aby mi neuletěli Nevím, jestli by se vešel, mají tam šikminu. Omrknu to. dík!
co stropní? v rámci bezpečnosti ideální a ten pohyb vzduchu to podle mě udělá lepší
Zas aby mi neuletěli Nevím, jestli by se vešel, mají tam šikminu. Omrknu to. dík!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.