Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Sebedestruktivní...
· 2 Sebedestruktivní...
· 3 Sebedestruktivní...
· 4 Sebedestruktivní...
· 5 Sebedestruktivní...
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Šikana ve škole pro postižené
· 2 Potřebuji poradit
· 3 kdo to seděl u soudu??
· 4 Obaly na sešity
· 5 Kynutý koláč - efektní motání
· 6 Prirodni pripravky v domacnosti
· 7 Kurz rodopisu s hlídáním dětí
· 8 Slavná a úspěšná... Claricia :-)
· 9 Boule na krku dítěte, prosím o radu, akutní
· 10 genitální opar - přenos

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 ČERVEN 2012
·  2 ČERVEN 2012
·  3 ČERVEN 2012
·  4 Slavná a úspěšná... Claricia :-)
·  5 Ame radí - pátrá - informuje
·  6 Šikana ve škole pro postižené
·  7 Domácí Lučina :-)
·  8 Šikana ve škole pro postižené
·  9 Šikana ve škole pro postižené
·  10 Alternativní léčba - homeopatie, Bachovy esence, bylinky...
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

OČR a OSVČ
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nikina
Kecka
Kecka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 11:28 am    Předmět: OČR a OSVČ Citovat

Dobrý den,
než ze sebe udělám magora na sociálce, chci se zeptat. Mám jako OSVČ, která platí minimální zálohy sociálního pojištění, nárok na OČR s dětma?
Nemocenskou nemám, to už vím...

Ale na tohle jsem se opomněla zeptat a faktem je, že vlastní nemoc mi nebrání práci tolik, jako nemoc dětí, čili by se nějaká kompenzace mizerného výdělku hodila.
Díky
NiKi
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Makina
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 11:37 am    Předmět: Citovat

OSVČ nemá na OČR nárok.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Nikina
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 11:39 am    Předmět: Citovat

Makina napsal:
OSVČ nemá na OČR nárok.

jasně, takže to je dávka, která jde také z toho dobrovolného či komerčního "nemocenského", jak mi bylo na OSSZ řečeno?
Nečekala jsem, že bych nárok měla, ale jen abych věděla kudy tudy...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Makina
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 11:44 am    Předmět: Citovat

Primárně je to dávka, na kterou mají nárok ZAMĚSTNANCI - a z nich pár výjimek, kteří nemají.
Martinka3
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 26.8. 2009

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 11:46 am    Předmět: Citovat

OSVČ nemají na ošetřovné nárok, ani když si platí nemocenské pojištění.

- tohle jsem našla tady: http://aktualne.centrum.cz/finance/online-poradny/clanek.phtml?id=629346 Je to z r. 09, ale ono se to zas tak nemění.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Martinka3
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 26.8. 2009

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 11:47 am    Předmět: Citovat

Některé skupiny pojištěnců nemají vzhledem k charakteru vykonávané činnosti na ošetřovné nárok (např. zaměstnanci, jejichž zaměstnání je zaměstnáním malého rozsahu, členové kolektivních orgánů právnické osoby, zaměstnanci činní na základě dohody o provedení práce, OSVČ).

tohle je přímo ze stránek ministerstva http://www.mpsv.cz/cs/7#unp
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Nikina
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 11:50 am    Předmět: Citovat

aha.. tak děkuji za vysvětlení.
Claricia
Tornado Emergency

Registrace: 15.11. 2009

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 2:33 pm    Předmět: Citovat

Co na tom, že i OSVČ nemá šanci v některých případech pracovat, pokud má nemocné dítě... Marný... Ach jo.

Se omlouvám za výkřik, ale tohle mi tak pije krev. V rozpacích
Kory
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 17.11. 2009

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 2:37 pm    Předmět: Citovat

Claricia napsal:
Co na tom, že i OSVČ nemá šanci v některých případech pracovat, pokud má nemocné dítě... Marný... Ach jo.

no ty si přece mužes úřehodit pracovní dobu když odpolko hlídá dítě nekdo jnej Marný... nejvíc me to ů pobaviloů když takhle na uřadě vybehli se známim instalaterem, kterej potřeboval ošetrovačku na dobu co bude manželka s mladším v porodnici, jasne že klioši pochopí.když jim přijde proštouchnout odpad o pulnoi, když hlídá zamenstnaná tchýně Marný...

jj jsme si rovni, někteří rovnější
Missorka
Adminka
Adminka

Registrace: 19.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 2:39 pm    Předmět: Citovat

Kory napsal:
Claricia napsal:

no ty si přece mužes úřehodit pracovní dobu když odpolko hlídá dítě nekdo jnej Marný... nejvíc me to ů pobaviloů když takhle na uřadě vybehli se známim instalaterem, kterej potřeboval ošetrovačku na dobu co bude manželka s mladším v porodnici, jasne že klioši pochopí.když jim přijde proštouchnout odpad o pulnoi, když hlídá zamenstnaná tchýně Marný...

Holky, já tedy neříkám, že OSVČ je nějakej med, ale každej má možnost volby, ne?

Clar, pokud bys měla jako OSVČ OČR, stejně bs asi nemohla přestat pracovat třeba na týden, ne?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 2:40 pm    Předmět: Citovat

Kory napsal:
Claricia napsal:

Tak... Jako jo, já to mám jednodušší, přinejhorším prostě před sebou povalím trochu větší hroudu práce, ale co lidi, kteří jsou závislí třeba na pevně stanovené pracovní/otevírací době?
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 2:43 pm    Předmět: Citovat

Missorka napsal:
Holky, já tedy neříkám, že OSVČ je nějakej med, ale každej má možnost volby, ne?

Clar, pokud bys měla jako OSVČ OČR, stejně bs asi nemohla přestat pracovat třeba na týden, ne?

Mohla, už jsem to musela několikrát udělat - třeba když měla Ester neštovice, tak jsem nepracovala skoro 14 dní, protože se to s ní celý den doma prostě nedá (jen v momentech, kdy obě spaly, se to dalo, ale to jsem většinou byla ráda, že je ticho). A večer už jsem na práci neměla sílu, byla jsem ráda, když jsem upadla do postele. V rozpacích

A já bych měla mlčet, mám výhodu toho, že jsem OSVČ vedlejší a ještě minimálně tři roky budu. Ale při představě, že i tak nasypu do systému celkem dost na zdravotní dani a až budu OSVČ hlavní, tak z toho de facto nebudu mít nic, mi není zrovna do zpěvu.
Makina
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 3:11 pm    Předmět: Citovat

Claricio, já tě chápu, ale zas na druhou stranu zaměstnanec má zase v práci nějaké limity, nemůže si těch paragrafů brát donekočna, což by OSVČ čistě teoreticky mohla, že.
To bysme taky mohly taky brečet, že nemáme dovolenou...
Systém pojištění není založen na spravedlnosti pro vkládající do něj, ale pro všechny účastníky bez ohledu na výši vkladu.
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 3:13 pm    Předmět: Citovat

Makina napsal:
Claricio, já tě chápu, ale zas na druhou stranu zaměstnanec má zase v práci nějaké limity, nemůže si těch paragrafů brát donekočna, což by OSVČ čistě teoreticky mohla, že.
Systém pojištění není založen na spravedlnosti pro vkládající do něj, ale pro všechny účastníky bez ohledu na výši vkladu.

A vždyť já vím. Taky jsem psala, že to je jen výkřik. ;)
Kory
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 17.11. 2009

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 3:28 pm    Předmět: Citovat

Claricia napsal:
Makina napsal:

A vždyť já vím. Taky jsem psala, že to je jen výkřik. ;)

mě to vadí z principu, že jsou podle mého zamestnanci chránění někdy až moc a pak to stěžuje zaměstnanost a pokud máš odvody stejné jako zamestanec včetně toho co odvádí zamestnavatel tak máš stejne smolíka a to už neni sociální soudržnost, to je za zodovednost sám za sebe jsi státem bit a nemužu se ani rozhodnout dávat ty prachy jinam třeba n zrnka a tak, když už z nich mam prd ....( to neni primárne proti zaměstnancům, to je proti principu) .. ale omlouvan se je to OT
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - v práci Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3
Přidat do záložek

Přejít na: