Zaslal: ne červenec 01, 2012 1:16 pm Předmět: Je to opravdu angína?
Holky popíšu náší situaci. Dcera 2 roky měla v patek teploty přes 37 večer 38,5 rano se mi nezdala tak jsem jela na pohotovost dr. řekla , že ma začínající angínu. teploty pry budou jeste 2-3 vysoké. Dala Ospen (ale ještě jsem jí ho nenasadla) ona je od včera uplně zdravá. Jí všechno to se divim, teplotu nemá jen do 36 a na nic si nestezuje. Pekně se po obede vyspí a je spokojena prospala i celou noc. Tak nevim zda to je opravdu anginu ma nebo ne? Nechci do ní rvatí ATB zbytečně. Jsme doma a nevím co si myslet:Přiznaky angíny jsou přece uplně jiné?
tipla bych podle průběhu na to, co nám řádí ve školce a obešlo obě děti - šestá nemoc.
Horečky vysoké, ale přesně 24 hodin...
Tak ten druhý třetí den po skončení teplot vyrážka po celém těle.
ATB bych ani neotvírala.
Ahoj, třeba u nás na pohotovosti ti napíšou ATB vždycky. Párkrát jsem to nechala a zašla k naší doktorce. Samozřejmě, že na ATB to nebylo, takže jsme ani nazačali dávat. Počkala bych do zítra a buď to bude ta šestá a osype se nebo to mohla být taky jednodenní viroza. ATB bych nenasazovala, vzhledem k tomu, že máte jet na dovču , případně zítra došla ke své doktorce. Hlavně, ať jste brzy fit ;) . J.
Zitra se k dr. stejně vypravím. Přesně jak píšeš někdy ATB dají hned, ale malá už jich měla dosta proto je do ní nechci zbytečně davat. pořád mi to vrtá v hlavě proto se ptám. Holky díííky všem.
Naše paní doktorka razí heslo, že na pohotovost jen v ohrožení života , asi ví proč, protože tam nepoznaj ani tu angínu. Kdysi právě nám taky řekli, že má syn angínu a mě to bylo divný, protože trpí jenom virozama a vysokýma horečkama. No samo, že angína to nebyla ... o uších ani nemluvim ... to taky píchnout kdykoliv tam člověk vleze, že dítě bolí ucho. A někdy jsem si říkala, jestli je to fakt třeba, taky na uši netrpíme ...
Zítra dojdi a uvidíš, teplota třeba nic nevypoví, ale řekne, že ho v tom krku bolí ?
Právě je mi divné, že kdyby jí bolelo v krku tak by rozhodně nejedla tak jak jí a ještě má chutě a byla by okňouraná, unavená a ne čilá a rozesmátá. S tím uchem máš pravdu. Ja radši když synovi začne ucho jedu ránok dr. a ta mi řekne zda to ja na píchaání nebo ne. Protože na ušním hned píchaj,alespň tady a je to asi všude stejné.
Registrace: 29.10. 2006 Příspěvky: 5333 Bydliště: Praha
Zaslal: ne červenec 01, 2012 1:42 pm Předmět:
Mohlo to být i z horka nebo něco virového a tělo si s tím rychle poradilo samo. Pokud máš pochybnosti, nechala bych udělat CRP, případně kultivaci.Bez viditelných známek nemoci a potvrzené bakteriální nákazy bych atb nenasazovala. _________________ Naja, Michal 7/96, Terezka 10/04
tipla bych podle průběhu na to, co nám řádí ve školce a obešlo obě děti - šestá nemoc.
Horečky vysoké, ale přesně 24 hodin...
Tak ten druhý třetí den po skončení teplot vyrážka po celém těle.
ATB bych ani neotvírala.
no, jenže nám řádí ve školce to samé podle průběhu,.... ale stím rozdílem, je to spála....
takže bych asi diagnozu nechala na dr.
M. _________________
Někdy mám pocit, že planeta Země je psychiatrická léčebna pro obyvatele vesmíru.
Holky ještě se zeptám myslíte, že bych s ní mohla tak kolem 19 hod. na chvilku vylézt ven? Pořád by chtěla ven,ale přes den to nepovolím. Zvažuji jak navečer. Včera jsme nevyšly.
Ale spála má jiný průběha až by se to projevilo nebo se mýlím?
No já ti řeknu jaký měla průběh u nás...
O. měl jeden den horečku, ráno nic, na nic si nestěžoval, zašla jsem s ním orl jen "pro formu" kdyz teda měl vysokou horečku, tak když máme před odlem, dr. kokla do krku a říká, "jo to je začínající angína" dokonce streptest měl negativní, dosta penicilin a šli jsme domu, s tim, že teda od stredy do neděle dloho a poletime. Dalsi den se osypal a v patek na kontolole rekla dr. ze to je jednoznacna spala, zvyslila mu davky penicilinu a my doufame, ze se nam vyhne pichanej penicilin... kdyz se podivas na maleho , vypada v pohode, ji, hraje si....
Ve skolce meli nebo maji skoro vsichni, ty co v prvni fazi dr. diagnostikovali jako zacinajici anginu a dali sirokospektra atb, tak tem se to temer vsem za tyden po dobrani vratilo, nekteri se pichanemu penicilinu nevyhnuly.... a nekteri se vubec neosypaly spalovou vyrazkou, bacil teda dost hnusnej a dr. si s nim moc nevedeli rady...
Treba to u vas fakt nc nebude, ale jen jsem ti chtela napsat, jak nevinne to vypadalo u nas a co hnusneho se za tim schovavalo.
Vim ze v jine diskuzi resis, jestli odjet na dovolenou, prijde mi, ze po tom co ti vetsina napsala, ze by s atb na dovcu nejela, tak si se rozhodla resit jinde, s tim, ze teda nenasadis atb vubec.
Ja bych to asi za tehle okolnosti neriskovala.
takze bych proste rekla, ze prubeh vzdy nemusi byt jako podle wikipedie...
M. _________________
Někdy mám pocit, že planeta Země je psychiatrická léčebna pro obyvatele vesmíru.
Holky ještě se zeptám myslíte, že bych s ní mohla tak kolem 19 hod. na chvilku vylézt ven? Pořád by chtěla ven,ale přes den to nepovolím. Zvažuji jak navečer. Včera jsme nevyšly.
Nám řekla, dr. že pokud nemá horečky, tak do stínu, chvilku na terasu může, ale žádné lítání, klouzačky, trampoška a tak.
Nám řekla, dr. že pokud nemá horečky, tak do stínu, chvilku na terasu může, ale žádné lítání, klouzačky, trampoška a tak.
Dojdeme jen s košem a kolem baráku na houpačky apod. bych ji ani nepustila.
Naše paní doktorka razí heslo, že na pohotovost jen v ohrožení života , asi ví proč, protože tam nepoznaj ani tu angínu. Kdysi právě nám taky řekli, že má syn angínu a mě to bylo divný, protože trpí jenom virozama a vysokýma horečkama. No samo, že angína to nebyla ... o uších ani nemluvim ... to taky píchnout kdykoliv tam člověk vleze, že dítě bolí ucho. A někdy jsem si říkala, jestli je to fakt třeba, taky na uši netrpíme ...
Zítra dojdi a uvidíš, teplota třeba nic nevypoví, ale řekne, že ho v tom krku bolí ?
Záleží, kdo na té pohotovosti slouží. Všechny bych neházela do jednoho pytle.
U nás slouží pohotovost pediatři z obvodu. Střídají se. A rozdíly mezi nima teda jsou. Někteří jsou úplně neschopní.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.