Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Dobrý logoped v Brně (pro skoro 5ti leťáka)
· 2 ucpaný odpad ve sprchovem koutu
· 3 Zdravotní polštář - jaký?*
· 4 Preventivní prohlídka 5 let
· 5 bolestivá boule na dásni
· 6 Vytápění dřevěnými peletami - zkušenosti
· 7 semináře přírodní domácí kosmetiky
· 8 Jizvy na čele a účes u školáka
· 9 Jedeme poprvé pod stan - prosím o rady a tipy:-)
· 10 dress code - smart casual, co na sebe

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 BB krémy
·  2 zmrzlinovač
·  3 Dobrý logoped v Brně (pro skoro 5ti leťáka)
·  4 Dobrý logoped v Brně (pro skoro 5ti leťáka)
·  5 Jakou pekárnu?
·  6 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  7 Zdravotní polštář - jaký?*
·  8 Dobrooběd s "předváděčkou" Flexi8 v Brně
·  9 2008 - listopad
·  10 Dobrooběd s "předváděčkou" Flexi8 v Brně
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Je to opravdu angína?
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anaj01
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 29.6. 2007

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:16 pm    Předmět: Je to opravdu angína? Citovat

Holky popíšu náší situaci. Dcera 2 roky měla v patek teploty přes 37 večer 38,5 rano se mi nezdala tak jsem jela na pohotovost dr. řekla , že ma začínající angínu. teploty pry budou jeste 2-3 vysoké. Dala Ospen (ale ještě jsem jí ho nenasadla) ona je od včera uplně zdravá. Jí všechno to se divim, teplotu nemá jen do 36 a na nic si nestezuje. Pekně se po obede vyspí a je spokojena prospala i celou noc. Tak nevim zda to je opravdu anginu ma nebo ne? Nechci do ní rvatí ATB zbytečně. Jsme doma a nevím co si myslet:Přiznaky angíny jsou přece uplně jiné?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Nikina
Kecka
Kecka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:23 pm    Předmět: Citovat

tipla bych podle průběhu na to, co nám řádí ve školce a obešlo obě děti - šestá nemoc.
Horečky vysoké, ale přesně 24 hodin...
Tak ten druhý třetí den po skončení teplot vyrážka po celém těle.
ATB bych ani neotvírala.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Metracek
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 18.4. 2009

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:28 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, třeba u nás na pohotovosti ti napíšou ATB vždycky. Párkrát jsem to nechala a zašla k naší doktorce. Samozřejmě, že na ATB to nebylo, takže jsme ani nazačali dávat. Počkala bych do zítra a buď to bude ta šestá a osype se nebo to mohla být taky jednodenní viroza. ATB bych nenasazovala, vzhledem k tomu, že máte jet na dovču Mrk, případně zítra došla ke své doktorce. Hlavně, ať jste brzy fit ;) . J.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Anaj01
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:32 pm    Předmět: Citovat

Zitra se k dr. stejně vypravím. Přesně jak píšeš někdy ATB dají hned, ale malá už jich měla dosta proto je do ní nechci zbytečně davat. pořád mi to vrtá v hlavě proto se ptám. Holky díííky všem.
Metracek
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:36 pm    Předmět: Citovat

Naše paní doktorka razí heslo, že na pohotovost jen v ohrožení života Vychechtaný, asi ví proč, protože tam nepoznaj ani tu angínu. Kdysi právě nám taky řekli, že má syn angínu a mě to bylo divný, protože trpí jenom virozama a vysokýma horečkama. No samo, že angína to nebyla ... o uších ani nemluvim ... to taky píchnout kdykoliv tam člověk vleze, že dítě bolí ucho. A někdy jsem si říkala, jestli je to fakt třeba, taky na uši netrpíme ...
Zítra dojdi a uvidíš, teplota třeba nic nevypoví, ale řekne, že ho v tom krku bolí ?
Anaj01
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:40 pm    Předmět: Citovat

Právě je mi divné, že kdyby jí bolelo v krku tak by rozhodně nejedla tak jak jí a ještě má chutě a byla by okňouraná, unavená a ne čilá a rozesmátá. S tím uchem máš pravdu. Ja radši když synovi začne ucho jedu ránok dr. a ta mi řekne zda to ja na píchaání nebo ne. Protože na ušním hned píchaj,alespň tady a je to asi všude stejné.
Naja
Howgh
Howgh

Registrace: 29.10. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:42 pm    Předmět: Citovat

Mohlo to být i z horka nebo něco virového a tělo si s tím rychle poradilo samo. Pokud máš pochybnosti, nechala bych udělat CRP, případně kultivaci.Bez viditelných známek nemoci a potvrzené bakteriální nákazy bych atb nenasazovala.

Diskuze Alternativní léčba

Homeopatická poradna Modrý had - PRAHA; Facebook
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Metracek
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:43 pm    Předmět: Citovat

no je to všude stejný ty pohotovosti, koukám, děs. A s angínou by se jí tak snadno určitě nejedlo. Myslím, že dovča vyjde úplně v pohodě ;)
Mischkad
Treperenda
Treperenda

Registrace: 3.3. 2009

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:45 pm    Předmět: Citovat

Nikina napsal:
tipla bych podle průběhu na to, co nám řádí ve školce a obešlo obě děti - šestá nemoc.
Horečky vysoké, ale přesně 24 hodin...
Tak ten druhý třetí den po skončení teplot vyrážka po celém těle.
ATB bych ani neotvírala.

no, jenže nám řádí ve školce to samé podle průběhu,.... ale stím rozdílem, je to spála....

takže bych asi diagnozu nechala na dr. Veselý

M.

Někdy mám pocit, že planeta Země je psychiatrická léčebna pro obyvatele vesmíru.

... JO A NESNÁŠÍM SUNAR !!!!!!!!!!!!
Anaj01
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:47 pm    Předmět: Citovat

Ale spála má jiný průběha až by se to projevilo nebo se mýlím?
Anaj01
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:49 pm    Předmět: Citovat

Holky ještě se zeptám myslíte, že bych s ní mohla tak kolem 19 hod. na chvilku vylézt ven? Pořád by chtěla ven,ale přes den to nepovolím. Zvažuji jak navečer. Včera jsme nevyšly.
Mischkad
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 2:03 pm    Předmět: Citovat

Anaj01 napsal:
Ale spála má jiný průběha až by se to projevilo nebo se mýlím?

No já ti řeknu jaký měla průběh u nás...
O. měl jeden den horečku, ráno nic, na nic si nestěžoval, zašla jsem s ním orl jen "pro formu" kdyz teda měl vysokou horečku, tak když máme před odlem, dr. kokla do krku a říká, "jo to je začínající angína" dokonce streptest měl negativní, dosta penicilin a šli jsme domu, s tim, že teda od stredy do neděle dloho a poletime. Dalsi den se osypal a v patek na kontolole rekla dr. ze to je jednoznacna spala, zvyslila mu davky penicilinu a my doufame, ze se nam vyhne pichanej penicilin... kdyz se podivas na maleho , vypada v pohode, ji, hraje si....
Ve skolce meli nebo maji skoro vsichni, ty co v prvni fazi dr. diagnostikovali jako zacinajici anginu a dali sirokospektra atb, tak tem se to temer vsem za tyden po dobrani vratilo, nekteri se pichanemu penicilinu nevyhnuly.... a nekteri se vubec neosypaly spalovou vyrazkou, bacil teda dost hnusnej a dr. si s nim moc nevedeli rady...

Treba to u vas fakt nc nebude, ale jen jsem ti chtela napsat, jak nevinne to vypadalo u nas a co hnusneho se za tim schovavalo.

Vim ze v jine diskuzi resis, jestli odjet na dovolenou, prijde mi, ze po tom co ti vetsina napsala, ze by s atb na dovcu nejela, tak si se rozhodla resit jinde, s tim, ze teda nenasadis atb vubec.
Ja bych to asi za tehle okolnosti neriskovala.

takze bych proste rekla, ze prubeh vzdy nemusi byt jako podle wikipedie... Veselý

M.

Někdy mám pocit, že planeta Země je psychiatrická léčebna pro obyvatele vesmíru.

... JO A NESNÁŠÍM SUNAR !!!!!!!!!!!!
Mischkad
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 2:07 pm    Předmět: Citovat

Anaj01 napsal:
Holky ještě se zeptám myslíte, že bych s ní mohla tak kolem 19 hod. na chvilku vylézt ven? Pořád by chtěla ven,ale přes den to nepovolím. Zvažuji jak navečer. Včera jsme nevyšly.

Nám řekla, dr. že pokud nemá horečky, tak do stínu, chvilku na terasu může, ale žádné lítání, klouzačky, trampoška a tak. Veselý
Anaj01
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 2:25 pm    Předmět: Citovat

Mischkad napsal:
Anaj01 napsal:

Nám řekla, dr. že pokud nemá horečky, tak do stínu, chvilku na terasu může, ale žádné lítání, klouzačky, trampoška a tak. Veselý

Dojdeme jen s košem a kolem baráku na houpačky apod. bych ji ani nepustila.
Jahoda
Krafařka
Krafařka

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 3:50 pm    Předmět: Citovat

Metracek napsal:
Naše paní doktorka razí heslo, že na pohotovost jen v ohrožení života Vychechtaný, asi ví proč, protože tam nepoznaj ani tu angínu. Kdysi právě nám taky řekli, že má syn angínu a mě to bylo divný, protože trpí jenom virozama a vysokýma horečkama. No samo, že angína to nebyla ... o uších ani nemluvim ... to taky píchnout kdykoliv tam člověk vleze, že dítě bolí ucho. A někdy jsem si říkala, jestli je to fakt třeba, taky na uši netrpíme ...
Zítra dojdi a uvidíš, teplota třeba nic nevypoví, ale řekne, že ho v tom krku bolí ?

Záleží, kdo na té pohotovosti slouží. Všechny bych neházela do jednoho pytle.
U nás slouží pohotovost pediatři z obvodu. Střídají se. A rozdíly mezi nima teda jsou. Někteří jsou úplně neschopní.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: