Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 ucpaný odpad ve sprchovem koutu
· 2 Zdravotní polštář - jaký?*
· 3 Preventivní prohlídka 5 let
· 4 bolestivá boule na dásni
· 5 Vytápění dřevěnými peletami - zkušenosti
· 6 semináře přírodní domácí kosmetiky
· 7 Jizvy na čele a účes u školáka
· 8 Jedeme poprvé pod stan - prosím o rady a tipy:-)
· 9 dress code - smart casual, co na sebe
· 10 pro missorku

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Ještě nám to není jedno...
·  2 Ještě nám to není jedno...
·  3 pro missorku
·  4 ucpaný odpad ve sprchovem koutu
·  5 Jizvy na čele a účes u školáka
·  6 pro missorku
·  7 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  8 Hubnu, hubneš, hubneme
·  9 pro missorku
·  10 2007 - květňátka
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Přetažení předkožky bez souhlasu
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 1:40 am    Předmět: Přetažení předkožky bez souhlasu Citovat

Ahoj holky,

tento týden můj syn (3 roky) podstoupil plánovaný operační zákrok - operaci nesestouplého varlete vpravo. K tomuto zákroku jsem podepsala souhlas. Při tomto zákroku však byla synovi chirurgicky provedena i dekonglutinace (rozlepení) předkožkového vaku, což jsem dopředu neodsouhlasila a ani jsem nebyla nikým z lékařů informována, že je tento zákrok nutno synovi vykonat. Chlapec nikdy neměl problémy s močením, ani se záněty.
Syn operaci podstoupil v úterý a teprve v pátek při 2. urologické kontrole, kdy urolog bez upozornění synovi předkožku přetáhl jsem zjistila, že synovi bylo rozlepení provedeno.
Zůstala jsem naprosto šokovaná, lékař se odvolával na mnou podepsaný souhlas, kde ovšem o tomo zákroku není nic uvedeno, poté se odvolával na našeho ošetřujícího urologa, který mne ovšem o potřebě tohoto zákroku také neinformoval, ani v doporučení od něj není nic takového zmíněno.
Jsem naprosto konsternována, že si lékaři bez mého vědomí a konzultace potřeby chirurgického řešení tento zákrok dovolili udělat. Chování lékaře, který synovi v pátek předkožku přetáhl bylo velmi nepříjemné, arogantní, ponižující, "já jsem lékař, který tomu rozumí a vy jste jen matka, co se divíte".
Přijde mi nehorázné, že mě o provedení zákroku dopředu nikdo neinformoval, s nikým jsem jej nekonzulovala a nemohla jej popř. odmítnout.
Už to nelze vrátit a děsí mě pomyšlení - syn má jít na operaci nesestouplého varlete i vlevo - co mu mohou opět na sále bez mého vědomí provést.
Co dělat, stěžovat si nebo to nechat být?
Díky.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Lindusa
Howgh
Howgh

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 4:20 am    Předmět: Citovat

Urcite stezovat, k nadrizenemu, k zrizovateli a hlavne neopomenout zdr. pojistovnu, jinsk se veci proste nezmeni. I kdyby byl zakrok totalne oduvodneny, ty jsi zakonny zastupce, ty mas tu cest a pravo rozhodnout, ne lekar. Neslo o zivot zachranujici neodkladny zakrok, takze pro lekarovo chovani neni zadna omluva. Linda
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Yahoo Messenger MSN Messenger
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 7:13 am    Předmět: Citovat

Zda byl zákrok odůvodněný neposoudím, ale pediatr ani ošetřující urolog mě na potřebnost jeho provedení neupozornil, ba ani nenaznačil nějaký problém.
Vlastně jsem byla ráda, že jsem synův penis "uchránila" poté, co jsem si přečetla některé zkušenosti s lékaři.
Mě samotné se zdálo, že se poté, co se syn začal svému penisu "vice věnovat" předkožka začala pěkně uvolňovat. Pokud by uvolňování nepostupovalo, byla jsem rozhodnutá dále postupovat cestou krému.
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 7:19 am    Předmět: Citovat

A hodně rychle se domoct kopií dokumentace, než se čirou náhodou ztratí Marný...

Příště už mu snad proboha nemá co provést, leda by ti ho rovnou podvázal Stydlín
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Missorka
Adminka
Adminka

Registrace: 19.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 7:24 am    Předmět: Citovat

Inko, je mi to líto.

Určitě si stěžuj - tady: http://ferovanemocnice.cz/reseni-sporu-29/stiznosti-273.html jsou nějaké vzory a informace.

Moc bych uvítala, kdybys dala dál vědět vývoj, strašně mě to vytočilo.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 7:27 am    Předmět: Citovat

Třeba bude "nutno" jej obřezat ...
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 7:54 am    Předmět: Citovat

Já přitom byla v té nemocnici až na drobnosti spokojená, vlastně jsem byla překvapená, že to jde tak dobře.
Souhlas se zákrokem mám ofocený, zítra si jdu pro zbytek papírů, dětská lékařka byla "vstřícná", uklidňovala mě slovy "buďte ráda, že už to má za sebou", poté co urolog, co prováděl v pátek kontrolu odešel, ale souhlas mi ofotila, víc mě v tu chvílí nenapadlo chtít.
Vůbec jsem nebyla schopna v té chvíli tomu urologovi argumentovat a že on se do mě pustil, jak bych to tedy řešila a jestli vím, co to pro syna znamená, když jsem mu řekla, že bych nejprve zkusila řešit to mastí, ptal se jak se tedy ta mast jmenuje a že on takovou nezná, protože nic takového neexistuje.
Nevím, jestli si stížností něco pomůžu, jestli to nebude boj s větrnými mlýny, nejspíš na operaci druhého varlete budeme muset jinam, ale to vlastně půjdem i tak, protože důvěru k těmto urologům jsem ztratila (i přes to, že mi říkali, že by obě varlata měl operovat nejlépe stejný operatér), ale možná uchráním nějakého jiného chlapečka.
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 8:02 am    Předmět: Citovat

To je teda šílený Smutný

Stěžovala bych si a hnala to tak vysoko, jak to půjde. Budu též ráda za referování, jak se to vyvíjí.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 8:18 am    Předmět: Citovat

Tak za mě rozhodně stížnost. Kam? Já bych poslala zřizovateli špitálu a do špitálu na nějaké právní oddělení.
Z dokumentace bych si ještě zajistila kopii operačního protokolu.
Veera (dnes pracující)
Klarkan
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 8:52 am    Předmět: Citovat

Tak oni to asi mysleli dobře, syn už je stejně pod narkózou, předkožka ho zlobí, tak mu ji uvolníme a má od toho pokoj.
Možná třeba ještě čekali, že jim poděkuješ, že udělali nadstandartní výkon. Vychechtaný
Jejich chování je ale neomluvitelné, urologovo poukazování na nedostatek tvých vědomostí (viz mastička) je hrozný, takže bych si určitě taky stěžovala.

U mého syna dr. taktéž bez mého vědomí uvolnila předkožku, na tříleté prohlídce mu proklepávala bříško a tak, pak se sehla k oněm místům a bez jediného slova škub a trh, a strhla mu to dolů - týden jsme pak okolo bimbásku skákali, 2x denně koupali v heřmánku, mazali a syn řval a řval. Měla jsem příšernej vztek. U druhého syna už jsem okamžitě hlásila, že toto si nepřeju.
Anaj
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 21.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 9:02 am    Předmět: Citovat

Děs a hrůza stále znova Smutný. Jsem zvědavá, jestli se stížností něčeho domůžeš, informuj nás prosím. Zatím mám pocit, že ve zdejším zdravotnictví bys jim měla být ještě vděčná, co pro tebe udělali? Smutný Smutný

Mám ještě horší zkušenost, syn měl 3r před měsícem a na tříleté prohlídce, když jsem řekla, že přetahovat ještě vůbec nejde, dr. řekl "Ale jde" a přetáhl násilím bez upozornění! Zavařil nám fakt hodně, protože mi Martínka rozhodil psychicky, problémy s čuráním a kakáním trvaly snad 14 dní, pomohly až homeopatika, co se dávají při znásilnění ... No a nebylo to k ničemu, protože mu to oteklo a přetáhnout stejně nešlo a teď zase nejde. Prostě naprosto zbytečná akce. Takže možná buď ráda, když už ti to provedli, že aspoń v narkóze.
Teď se dívám, že Klarkan má stejnou zkušenost. A vám to pomohlo a teď je OK?

No a první zkušenost, tam mi to nevadilo, starší syn měl rok po chirurgickém rozlepení. Šel na operaci s tříselnou kýlou a dělal mu to stejný dr, co předtím rozlepoval. Po operaci mi jen řekl, že mu znovu uvolnil i pindíka, že to měl zase slepený. Ale tehdy jsem byla ráda a souhlas nesouhlas jsem fakt neřešila.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 9:13 am    Předmět: Citovat

Operační protokol bude v chorobopsu na tom oddělení (nějaký sekretariát), kde výkon provedli. Já bych ho chtěla, abych měla v ruce informovaný souhlas, co jsem podepsala, s čím jsem souhlasila a protokol - to co mu skutečně provedli. V propouštěcí zprávě je rozlepení napsáno?
Kkatus
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 9:15 am    Předmět: Citovat

Ahoj inko. Najprv si naozaj vyziadaj tie dokumenty, jlavne operacnu vlozku ako pise Veera, mal by ti ju byt schopny okopirovat alebo vytlacit kazdy dr z daneho oddelenia. A potom napis staznost s prilohami. drzim palce. K.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 9:45 am    Předmět: Citovat

Kopii informovaného souhlasu už mám, tu jsem chtěla ihned, abych se přesvědčila, že jsem rozlepení opravdu nepodepsala (nevěděla jsem, jestli to tam náhodou někde není uvedeno latinsky nebo jsem to opravdu přehlídla).

V žádance (na kterou se urolog, provádějicí 2. pooperační kontrolu poté odvolával) od ošetřujícího urologa je prý latinsky (česky nic) uvedena zúžená předkožka,
ale také nic o nutnosti provedení zákroku. Co je v žádance skutečně uvedeno nevím, tuto informaci mám pouze zprostředkovaně po telefonu, pro kopii žádanky si jdu do nemocnice zítra.

Na propouštěcí zprávě je popsán i operační protokol a ano, rozlepení je tam uvedeno "na závěr výkonu provedena dekonglutinace, aplikace Framykoin ung.".

Což je ovšem nejhorší, že jsem si právě z propouštěcí zprávy přeložila,
že operované "pravé varle spíše hypotrofické", což v překladu znamená nedostatečně vyvinuté. Ptala jsem se, jak dopadla operace - prý dobře, nikdo mi o tomto nic nesdělil a já žila v domění, že vše je v pořádku!! Ošetřující urolog před operací mi říkal, že velikost varlat odpovídá, že tam nevidí žádný problém (v pátek k němu jdeme vytahovat stehy). Už zase pláču.
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 10:29 am    Předmět: Citovat

Stěžovala bych si, pokud syn neměl žádné potíže s močením, tak žádné zúžení nebylo. To jen čeští lékaři jsou posedlí " pindíky" a je to nějaký hnusný místní folklor neustále řešit předkožky Grrrrr Grrrrr Grrrrr ačkoliv žádný problém není, tak ho zhusta sami udělají ( násilným přetažením a následnými srůsty).
Počítám, že budou zúžením argumentovat, ačkoliv žádné nebylo a " dokážou" že bylo.. V rozpacích grrrrrrrrrrrrrrr. Ta bezmoc mě štve neskutečně ( ještě že bylo dítě v narkoze a nic si nepamatuje, aspoň tak). K odlučování se v odůvodněných případech dá použít mast s kortikoidy, název kdyžtak dohledám.

K tématu ( + místní předkožkový manuál) http://www.azrodina.cz/1580-resite-problem-s-predkozkou-hlavne-zbytecne-neskodit/

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=109076
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3
Přidat do záložek

Přejít na: