Zaslal: so červen 30, 2012 1:12 pm Předmět: Excel - výška řádku
Ahoj holky,
potřebuju následující věc, mám udělat tabulku (resp. dvě) a potřebuju, aby byly úplně stejné. Udělala jsem jednu v té jsou čísla a začala do ní psát písmena (to má být v té druhé). Zmenšila jsem písmo, sloupce zůstaly, ale řádky se mně roztahují i při malinkém písmu. Jde nějak udělat, aby se mně ty řádky nepřizpůsobovaly a zůstaly tak jak jsem je nastavila? Je to 2007.
Díky B. _________________ Julinka 12/2008, Štěpán 7/2006, Aňa 8/2003
Blanko,
podívej se jako výšku řádku chceš (dáš kurzor myši pod číslo řásku a ukáže se ti jeho velikost), pak si zaznač celý obsah do bloku (úplně v levo ten čtvereček -nad číslicemi před písmeny), pak klikni na formát, tam je v nabídce výška řádku, na to klikneš a na tvrdo zadáš číslo jak vysoký řádek chceš. Pak se ti to ani nehne.
Excelu zdar!!
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1920 Bydliště: kousek od Plzně
Zaslal: so červen 30, 2012 7:47 pm Předmět:
Ahoj,
nejdřív jsem chtěla poradit přes kopírovat, vložit jinak, formáty a pak změnit velikosti písmo.
Pak jsem to zkoušela různé varianty a přišla jsem na to, že když ty řádky v první tabulce mají výšku závislou na velikosti písma (tzn. výšku řádku jsi neměnila ručně), tak ti to bude blbnout i v té druhé tabulce i přes to vkládání formátů. ALE... když tu první tabulku upravíš ručně (o minimum výšky aby ti to vyhovovalo) - tahem myši nebo přes číselnou hodnotu výšky řádku, tak už to pak není závislé na velikosti písma.
Tak nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně...
L.
Právě Slůně, já to ručně upravila, napsala tam ta čísla a pak do těch samých okýnek začala psát písmenka a prostě i když jsem těm písmenkům dala menší fond, tak mně to stejně tu výšku řádku změnilo
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.