Ahoj holky, dostala jsem jáhlové vločky instantní a Jáhlovou kaši instantní. Lze alespoň jedno z toho připravit jako přílohu k pečenému kuřeti se zeleninou? Nikdy jsme nejedli, netuším, jakou to má chuť.
Můžete mi prosím říct jak to vařit?? všude je několik receptů, ale jen na jáhly jako takové, ne v instantní podobě. Potřebuju navíc bez mléka, takže voda?
Jáhlové instantní vločky -
Jáhlová instantní kaše -
Děkuju vám moc, ráda bych dneska k obědu... snad to ty zmlsané jazýčky dají, brambory, rýže, nudle už mě stejně nudily, je čas na změnu
Ahoj,
jíme je často, ke kuřeti si je jako kaši neumím představit. Ony mají svou chuť a je možné, že vám to nepojede, když nejste zvyklí. Ale třeba to rodina zkousne.
Vločky bych použila do jogurtu, případně pudinku nebo přihodit do těsta na pečivo.
A kaši k snídani s ovocem.
Jáhly naslano se dají. Třeba jako rizoto. Ale z celých jahel, ne z instantních. A musí se před vařením párkrát prolít horkou vodou, jinak jsou hořké.
U instantních bych to neřešila, pokud to není v návodu.
Ať máš s obědem úspěch!
EDIT: bez mléka v pohodě, vařím každou chvíli jáhlovou kaši k snídani a to jedině z vody.
Registrace: 26.8. 2009 Příspěvky: 495 Bydliště: Praha
Zaslal: so červen 30, 2012 9:35 am Předmět:
Na instantních kaších atd. je většinou návod, toho bych se držela.
Pohanka - jestli je Tvoje rodina jako můj manžel... nevím, nevím, pohanka chutná jinak než rýže, a navíc v tomhle vedru - pohanka hodně zahřívá, proto ji jedí třeba v Rusku v místech, kde je zima
Já když chci uvařit něco zdravého, tak prostě vařím pro manžela něco jiného než pro sebe (než ho pozvolna zvyknu... třeba tofu karbanátky už jí Ale jáhly mu třeba nejedou a pohanku na něj radši nezkouším... nejí ani rýži natural.
Instantní áhlovou kaši dělám dítěti - normálně jí zaleju vroucí (nebo teplejší) vodou a umíchám kašičku. Pokud je potřeba přidám vodu. Určitě to půjde i s mlékem.
Pro větší bych přidala klidně rozinky, marmeládu, kompot, sušené ovoce...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.