Heh, kdysi mi jeden student na angličtině řekl, že žena by měla porodit první dítě v pětadvaceti letech. Překvapivě to ale řekl zcela bez chyby, pročež jsem jásala a ten výrok mu odpustila.
Já fakt nevím... 18 až 40? S tím, že ty limitní věky mají svá rizika (vyšší věk zdravotní, nižší věk společenská/finanční?) a že se i mladší nebo starší žena může s mateřstvím dobře, byť nejspíš trochu nestandardně vypořádat.
Prvorozenou jsme rodila ve 26 letech a až zpětně jsem zjistila, že jsem se ve stejném věku narodila mamce já a ve stejné věku se narodila i ona své mamince - mé babičce.
Tak to je pro mě dostatečný a vhodný vzorek na konstatování, že u nás je to jednoznačně ve 26 letech.
Jo a taky by to samozřejmě měla být holka.
A teď vážně: To jako jde nějak říct? Jak ideální? Z fyziologického, psychologického, sociálního hlediska? Myslím, že lékaři mají stanoveny nějaké "ideální" hranice, ale jsem přesvědčená, že se tím stejně nikdo neřídí.
Prvorozenou jsme rodila ve 26 letech a až zpětně jsem zjistila, že jsem se ve stejném věku narodila mamce já a ve stejné věku se narodila i ona své mamince - mé babičce.
Tak to je pro mě dostatečný a vhodný vzorek na konstatování, že u nás je to jednoznačně ve 26 letech.
Jo a taky by to samozřejmě měla být holka.
A teď vážně: To jako jde nějak říct? Jak ideální? Z fyziologického, psychologického, sociálního hlediska? Myslím, že lékaři mají stanoveny nějaké "ideální" hranice, ale jsem přesvědčená, že se tím stejně nikdo neřídí.
Suri
Já onehdy spočítala, že kdyby moje babička měla mou mámu vě dvaceti, ta mě ve dvaceti a já svou dceru ve dvaceti, byla by moje dcera o víc než deset let starší než já...
rozhodne ve 20... kdyz koukam na svou svagrovou, jaka je to ve 40 kost a pritom dite uz ma dospely, samostatny a ona si muze delat co chce....
my budem mit deti ve 40 na prvnim stupni ZS, bude nas teprve cekat puberta...
az budeme mit dospely, samostatny deti, tak budem unaveny, schvaceny a mozna i nemocny hodneprespadesatnici
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 4834 Bydliště: mezi Přerovem a Bystřicí
Zaslal: čt červen 28, 2012 3:11 pm Předmět:
Zdenicek napsal:
rozhodne ve 20... kdyz koukam na svou svagrovou, jaka je to ve 40 kost a pritom dite uz ma dospely, samostatny a ona si muze delat co chce....
az budeme mit dospely, samostatny deti, tak budem unaveny, schvaceny a mozna i nemocny hodneprespadesatnici
tož teď jsi mě rozesmála
mám nějakou depku a fňukám si tu co jsem před dětma nestihla a co s nima nestihnu, páč jsou to skleníkové kytičky, ale mě bude něco málo přes 40 kdy už aspoň ty první dvě budou dospělé , tož mám ještě naději, že tou dobou nebudu do šrotu A neboj mám padesátníky rodiče nás obou a minimálně naši jsou celkem vitální, takže tahají děti po výletech na kole a podobně (zas oni je nemaj furt, co ;) )
zas sis užívala a dělala co chceš ve dvaceti a výš
no ja si uzivala skolu a vzhledem k tomu, ze jsem vydelany penize utracela za jidlo aspol., tak to bylo tak asi vsechno
a ze svyho okoli znam dost padesatniku, kteri se citi byt zrali tak akorat na starobni duchod , nebo jsou vazne nemocni a nemuzou
holt se budu muset snazit zustat mlada aspon srdcem ... ale chlap se pochlapil a hubne, aby zvysil sance na dlouhy aktivni zivot
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.