Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 kartarka
· 2 STEPHEN KING
· 3 Rozštěp-Ultrazvuk ve 21 týdnu
· 4 Kde v Praze nechat potisknout polštář?
· 5 Dobrý psychiatr Praha
· 6 Sexualita - 6 let
· 7 knížka o dospívání pro kluka
· 8 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 9 Hliník v Infanrix Hib
· 10 Lítáte ve snu?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Sexualita - 6 let
·  2 Nechápu...
·  3 DUBEN 2013
·  4 (nejen) plenky z druhé ruky
·  5 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
·  6 Ještě nám to není jedno...
·  7 Sexualita - 6 let
·  8 Ještě nám to není jedno...
·  9 STEPHEN KING
·  10 jaký "plevel" jíte?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

limit tehotenskej cukrovky
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dancul
Howgh
Howgh

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 11:41 am    Předmět: limit tehotenskej cukrovky Citovat

ahoj
vsade na nete citam ze limit je 7,6 -7,8mmol/l, niekde az cez 8. test mi vysiel po 2h 7,3. na lacno sa vysledok neuvadza tak predpokladam ze bol negativny. moj gyndr je na dovolenke ale automaticky mi bolo zdelene ze mam ist do diabetologickej poradne lebo limit je 7mmol/l. idem v pondelok.
zaujimalo by ma teda ci mam dovtedy dodrzovat nejaku dietu (nebolo by na skodu Veselý), ale je to pre mna dost obtiazne hlavne kvoli ranajkam -vzdy sa nafutrujem ovsenou kasou s medom, ak sa poriadne nenaranajkujem som stale hladna. cez obed si dam aj sladke ku kave, zvacsa celozrnne keksy, horku cokosku a pod. pripadne je mozne ze to mohlo byt niecim ovplyvnene (atb, neskora vecera, atd)? bude ma diabetolog zas testovat?
dakujem
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Romisek
Treperenda
Treperenda

Registrace: 31.5. 2007

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 12:23 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
měla jsem po dvou hodinách výsledek 7.6 Doktor to nekomentoval, nikdo mě nikam nehnal. Je pravda, že sladkým jsem se zbytečně necpala. Dcera měla 3,2kg, když se narodila.
Žádný dráma, no. Tak nevím, odborník nejsem.
Xantippe
Krafařka
Krafařka

Registrace: 9.5. 2011

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 12:31 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, limit pro těhotné je tuším 7,1. Já měla něco přes 9 a potvrzenou těh. cukrovku. Jestli si nejsi jistá, dojdi si přímo do diabetologické poradny (já chodila do Motola, je tam příjemnej mladej doktor).
Jo a není to o cpaní se sladkým, jde o metabolickou poruchu placenty. Miminko je tím pádem ohrožené, protože dostává velký dávky sacharidů, což mu škodí. Většinou stačí sacharidová dieta, s tvou hodnotou bych se možná ani toho nebála. Ale jak říkám, jestli chceš mít jistotu, skoč si do té poradny.
Navalon
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 29.12. 2011

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 12:48 pm    Předmět: Citovat

ja jsem mela tusim 7,2-byla mi doporucena "dieta" v tom smyslu ze nemam jist sladke a jist pravidelne kazde 2-3 hodky...bylo tezke se rozloucit s nutelou s chlebem a coko bebe susenkama konzumovanyma v noci Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Dancul
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 12:50 pm    Předmět: Citovat

urcite skocim. ale je to "az" v pondelok. ja len ci sa mam preventivne tyrat a neranajkovat svoje oblubene jedlo Vychechtaný
Kocicivousek
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 25.1. 2011

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 1:03 pm    Předmět: Re: limit tehotenskej cukrovky Citovat

Dancul napsal:
ahoj
vsade na nete citam ze limit je 7,6 -7,8mmol/l, niekde az cez 8. test mi vysiel po 2h 7,3. na lacno sa vysledok neuvadza tak predpokladam ze bol negativny. moj gyndr je na dovolenke ale automaticky mi bolo zdelene ze mam ist do diabetologickej poradne lebo limit je 7mmol/l. idem v pondelok.
zaujimalo by ma teda ci mam dovtedy dodrzovat nejaku dietu (nebolo by na skodu Veselý), ale je to pre mna dost obtiazne hlavne kvoli ranajkam -vzdy sa nafutrujem ovsenou kasou s medom, ak sa poriadne nenaranajkujem som stale hladna. cez obed si dam aj sladke ku kave, zvacsa celozrnne keksy, horku cokosku a pod. pripadne je mozne ze to mohlo byt niecim ovplyvnene (atb, neskora vecera, atd)? bude ma diabetolog zas testovat?
dakujem

ja mela
GLU-1= 4,0900 mmol/l
GLU-2= 7,9900
GLU-3= 6,0500

a musela jsem dochazet do poradny a byla vedena s teh. cukrovkou
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 1:11 pm    Předmět: Citovat

Limit je 6, lepší pod 6. pravila dr.
Dietu držet nemusíš, jez uplně normálně jen se prostě necpi moc sladkym
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Dancul
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 1:14 pm    Předmět: Citovat

Mamamila napsal:

nie je to nahodou ale ten prvy odber nalacno? tam je myslim limit 5,6

kocicivousek musela si aj drzat dietu ci stacilo vynechat rychle cukry
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 1:20 pm    Předmět: Citovat

Dancul napsal:
Mamamila napsal:

jsem se upsala 6,5 (u nás, vím že někdo říkal, že tolerovali i lehce pod 7)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Novajda
Kecka
Kecka

Registrace: 16.6. 2009

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 2:05 pm    Předmět: Citovat

Dancul na lačno do 5,6 a 2 hodiny po jídle do 7,6.
Těhucukrovku jsem měla v prvním i druhém těhotenství. Vyfasovala jsem glukometr a musela si pravidelně po jídle měřit.
Není to o sladkém!!! Mně třeba dělalo šílený výkyvy pečivo. V rozpacích

Určitě doporučuju si do diabetologické poradny zajít, je lepší, pokud to máš i třeba jen lehce zvednutý, aby tě kontrolovali a napsali do těhotenské průkazky. Jak už někdo psal výše dostavají se ty cukry k miminku a po porodu může dítě zkolabovat z nedostatku cukru, tzn. pokud jsou o tom doktoři informováni, tak miminku berou krev a sledují hladinu cukru v krvi, aby nebyl průšvih. Měly to tak obě moje děti.

Držím pěsti, ať je vše ok. srdicko

Kocicivousek
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 25.1. 2011

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 3:13 pm    Předmět: Citovat

Dancul napsal:
Mamamila napsal:

vyfasovala jsem glukometr a musela merit po kazdem hlavnim jidle a zapisovat do denicku... vykyv jsem za tu dobu mela jeden po rohliku, kdyz jsem zjistila ze i po ckololade je to po chvili ok, tak jsem se na to vybodla... nakonec mi dalsi zpravu, ze mam rodit nejpozdeji v 37tt a bylo
na to nastesti nikdo nehledel, ja jsem si byla jista ze jsem zadnou cukrovku nemela, ze to byl proste nejakej vykyv ten den...
rodila jsem v terminu a 3470g a 50cm takze uplne normalni miry...
dietu jsem mela dokonce i v porodnici.... tam spocivala v tom, ze jsem mela vseho polovicni porci a k tomu jablko Kulivočko
Komka
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 17.10. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 4:45 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,já měla na lačno 5,7 a po dvou hodinách 5,5 a těhotenskou cukrovku mi diagnostikovali taky. Přijde mi, že tam ted honí co nejvíc maminek, aby nahnali body...
Pěkně mě to tehdy naštvalo. Když jsem pak odmítla chodit do nemocnice a našla si soukromou doktorku - diabetoložku, pochopitelně, jen kroutila hlavou proč tam jsem...
K.
Alibaba
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 10:02 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Dancul, tvoja hodnota nebola moc vysoka, ja by som sa nestresovala a do pondelka kludne ranajkovala to co doteraz. Ja som mala glukometer a navyssia hodnota mi vysla 13, to bolo po ceresniach. Vynechaj biele pecivo. Ten test asi budes musiet absolvovat znovu, aspon ja som to tak mala. A odbery kazde 3 tyzdne. Ale to ma kazdy lekar asi inak. Do pondelku je ozaj kratka doba, ak narazis na dobreho doktora, tak ten ti vsetko vysvetli.
Elda
Kecka
Kecka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 10:19 pm    Předmět: Citovat

Tak moudrá literatura praví že u ogtt testu je limit po dvou hodinách 7,6.... já měla 7,4 a byla jsem označena za gestačního diabetika, protože cituji doktorku : "minule jste měla přes osm"...taky jsem nafasovala glukometr a když jsem doma zavřela šokem otevřenou pusu, glukometr jsem vrátila a na celou diabetologii jsem se vyprdla...jako metrologa z povolání mě interpretace výsledků typu "test je v pořádku ale musíme vás hlídat protože určitě tu cukrovku máte" poněkud nadzvedávala ze židle.
Momentálně si užívám čtvrté těhotenství - test na cukrovku jsem odmítla. Vůbec mi nechybí ;)
Andela
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá červen 29, 2012 9:45 am    Předmět: Citovat

Já jsem jejich limit překročila o 0,3 a taky mě honili po celý zbytek těhu na diabetologii :/.
Dietu jsem nedržela, žrala jak prokopnutá (k obědu 12 bramb. knedlíků a oni v příručce napsali že mám mít jen 3 :-O ) .... jenže ... mám tu výhodu že mám cukrovkáře doma a tak jsem si cukr mohla průběžně raději pro kontrolu měřit. Už nikdy nikdá jsem ho neměla zvýšenej Kulivočko . a proto podruhé už test odmítnu Grrrrr

Radit běž tam nebo nchoď, to je těžké .... na jednu stranu prostě straší, na druhou si čék říká co když ....
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: