Holky, prosím poraďte - přistála mi v lednici uzená křížová kost. Je to taková guča (jako koleno) kost z toho žádná nečučí..
Nevíte někdo, jak to vypadá uvnitř? Kdyžbych to povařila, namarinovala a upekla (grilovala) půjde to nějak nakrájet?
Nebo co s tím? Prosím neraďte obírat na šunkofleky nebo tak..to u nás nehrozí
achjo, co jsem komu..
Kód dveře : jo, za ty bych s tím nejraději flákla, kocourkov by se olizoval.
uvařit v tlakovém hrnci a dá se normálně krájet, moc tam té kosti není, zbytek oberu a druhý den na šunkofleky (jen na ty šunkofleky je jí škoda, je z ní opravdu dobré maso)
Aha, díky - takže říkáš málo, jo?
Já si právě přestavila že je tam uvnitř strašně moc velká kost.
Děláš k tomu hrachovou kašu nebo tak? Vyloženě letní menu.
Víš, jak to je super maso? Kosti je tam málo a v pohodě z toho uděláš spooooustu krásných plátků (a nikde žádné tlusté). Já už se k inkriminovanému regálu v řeznictví bojím i přiblížit, nechci to kupovat moc často .
U nás prodávají v řeznictví tuším pod názvem uzený ocásek...viděla jsem to i jinde jako uzená špička kýty.
Je to fajn kousek-za dobrou cenu spousta libového uzeného, málo kosti.
Dělám pečené na česneku: omyju, dám do pekáče, na to spoustu česneku na plátky-tak půl až celou paličku, pod to bobkový list, dvě nová koření, pár pepřů, mám-li, dám i jalovčinky. Podliju a peču do změknutí.
Jíme s brkaší a okurkem, se zelím a brknedlíky, nastudeno s křenem a hořticí...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.