Ahoj, potřebovala bych poradit sedačku pro 4 letou slečnu, která v autě při trochu delších cestách pravidelně usíná. Měli jsme Maxi-cosi priori, ale z ní jí už dost kouká hlava (měří asi 104 cm). Nedávnou jsme koupili Cybex Solution X fix, při krátkých cestách dobrý, ale zkusili jsme dvakrát cestu cca 80 km, kdy tam slečna usne a nějak se zkroutí a potom skuhrá, že jí bolí záda a za krkem.
Sháním tedy buďto sedačku 15-36, kterou lze polohovat víc než ten Cybex, nebo klidně i 9-18 (dcerka váží cca 14,5 kg, takže než doroste do těch 18 kg, bude to asi ještě dlouho trvat) příp. 9-36.
Našla jsem Maxi-Cosi Rodi AirProtect® 2012, která má "unikátní relaxační polohu pro malé i velké děti". Máte jí někdo?
Díky moc za rady a zkušenosti
Ketrin
Ahoj neporadím, jen chci říct že kolem 4 let jsme s tím taky měli problém, ale jak rostla, tak se to nějak podalo a tak od těch 5 let už se nekroutí a hlava jí drží normálně nahoře. Máme také tu samou sedačku. Já v autě nemám isofix, ale vím že u bejvalého se jí to docela napolohovalo dobře.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 4399 Bydliště: ČR
Zaslal: čt červen 28, 2012 8:06 pm Předmět:
Já mám Babypoint Zenith a jsem spokojená. Je polohovatelná, dcera má 5 let a má ji od roka, bude v ní ještě minimálně rok, než do ní doroste ta mladší a pak jí pořídím buď nějakou pro větší (15-36). Ale ona je asi jen do 25kg, tak to ti asi moc nepomůže
Zaslal: út červenec 17, 2012 10:49 am Předmět: Polohovatelná autosedačka 15-36
My máme sedačku Römer Kid Plus 2012 a jsme s ní velice spojeni. Sedačka navíc dostala dobré hodnocení v oblasti bezpečnosti i pohodlní pro dítě od německého ADACu. Mohla by tak být dobrou volbou i pro Vás.
Jestli je dcerka drobnější, tak Cybex je pro ni moc široký, podle mě by pro ni byl Romer lepší volbou. Hlavová opěrka drží lépe hlavičku při spánku, tak by se tak nemusela kroutit.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=11808191&tab=9
Jak už někdo zmiňoval Kid plus, tak osobně doporučuji isofixový Kidfix, hodnocení ještě o něco lepší, známka 1,7 (stejně jako Cybex Xfix).
Polohování mají všechny autosedačky 15-36 cca stejné, víc jde napolohovat jen v automobilu s polohovacími sedadly vzadu. Tak leda autosedačku nechat a koupit jiný auto ;) _________________ JANA & Matyášek 7/2003 & Štěpánek 7/2005
mame Maxi-Cosi Rodi AirProtect® 2012 i autosedačka Maxi-Cosi FeroFix 2012. V jednom aute mame Isofix, A s obema jsme spokojeny. To polohovani.. necekej ze dite bude v pololehu, to proste nejde, ale na to aby mu nebimbala hlava ten uhel staci.
Ten FeroFix je takovej mene pohodlnej, na prvni pohled, nema podrucka a tak, ale pouzivame ho spis na jizdy do skolky a tak, tam to neva, ne delsi cesty je Rodi 100% lepsi.
Ja mela predchozi sedacky jednu MaxiCosi a Druhou Romera, uz bych ho nechtela, Maxi Cosi bylo mnohem prijemnejsi na uzivani., vse slo snadno a lehce u Romera ne, bylo to takove humpolacke a slo to stuha..
M. _________________
Někdy mám pocit, že planeta Země je psychiatrická léčebna pro obyvatele vesmíru.
já si teda nejsme jistá, jestli jste tazatelku pochopily. Dle mě se ptá na polohování sedačky do nějaké trochu ležací polohy pro spící dítě, odkazy na sedačky od vás jepolohováním označeno zvětšování sedačky pro rostoucí dítě. Ale třeba to špatně chápu já.
já si teda nejsme jistá, jestli jste tazatelku pochopily. Dle mě se ptá na polohování sedačky do nějaké trochu ležací polohy pro spící dítě, odkazy na sedačky od vás jepolohováním označeno zvětšování sedačky pro rostoucí dítě. Ale třeba to špatně chápu já.
Všechny autosedačky 15-36 mají polohování plus minus nastejno, celkový úhel sklonu lze zvýšit pouze pokud jsou polohovací sedadla v automobilu. Zádová opěrka se přizpůsobuje sklonu sedadla v automobilu.
U Romerek je jinak tvarovaná hlavová opěrka, lépe drží hlavu, tudíž spánek bývá pro děti pohodlnější, i když autosedačka není napolohovaná.
Možná jsem to napoprvé nenapsala srozumitelně, snad je to teď lepší.
Kiddy je taky dobrá volba. _________________ JANA & Matyášek 7/2003 & Štěpánek 7/2005
Všechny autosedačky 15-36 mají polohování plus minus nastejno, celkový úhel sklonu lze zvýšit pouze pokud jsou polohovací sedadla v automobilu. Zádová opěrka se přizpůsobuje sklonu sedadla v automobilu.
Ame Romer a Cybex mají taky polohování, jen jinak technicky řešené (v rámci isofixu, ne ve výsuvném sedáku). Ten celkový úhel sklonu je pořád plus minus stejný, pokud nejsou polohovací opěradla v autě.
Ame Romer a Cybex mají taky polohování, jen jinak technicky řešené (v rámci isofixu). Ten celkový úhel sklonu je pořád plus minus stejný, pokud nejsou polohovací opěradla v autě.
promiň, nějak tomu nerozumím, výše jsi psala, že se polohovat nedají a že je sklon zad určený sklonem autosedačky..? mají Römer a Cybex zvlášť spací a zvlášť sedící polohu, nebo ne?
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1841 Bydliště: Minor Outlying Islands
Zaslal: út červenec 17, 2012 6:11 pm Předmět:
Ame,
čítam čítam a Janina ani raz nepísala, že sa polohovať nedajú. Dajú. Pusti si to video, ktoré Janina vložila o príspevok vyššie, zhruba od 1 minúty je ukázané AKO to polohovanie funguje.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.