Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Vanilkové lusky

Krůty

Plnotučné kakao

Domácí hovězí

Poslední komentáře  
· 1 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 2 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 3 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 4 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 5 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (23.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

VÝCHOVNÁ BEZRADNA

Poslední diskuse
· 1 vyšetření lipidů a kardiologické
· 2 Prací prášek tablety - jak se to používá?
· 3 Zemřel Filip Topol
· 4 učení hry na kytaru
· 5 Motokááááryyyyy
· 6 Linka bezpečí hledá budoucí kolegy a kolegyně
· 7 Minišpízy z trouby - hledám inspiraci :-)
· 8 Děláte si kávu s nějakou příchutí doma ?
· 9 Lístek do CineStar ČB
· 10 Jak děláte ledovou kávu?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

Vitamíny pro nastávající matky Elasti Q

500.- na nákup biooblečení Maxomorra

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 prosinec 2013
·  2 2006 - červňátka
·  3 Ještě nám to není jedno...
·  4 Prosincova miminka 2009
·  5 září 2013
·  6 Ještě nám to není jedno...
·  7 Předčasně narozené miminko
·  8 Listopad 2012
·  9 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  10 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
Sponzorované odkazy
Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Do kdy každodenní nehody - dítě bez plen...
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Máme batole
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Aaalenkaaa
Kecka
Kecka

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:39 pm    Předmět: Do kdy každodenní nehody - dítě bez plen... Citovat

Jak dlouho tvalo vašim dětem, než přestaly mít denně nehody?

Syn bude mít 2 roky, plíny nemá asi 10 dní, přes noc není problém, to je vždy suchý.
Přes noc má denně tak 2 nehody, kolikrát vidím, že sedí na gauči, koukne dolů a začbe čurat. Jinak si ale říká na čurání i kakání, ale má teď obdobé, že si říká míň než dřív.

Než jsme zrušili plínky, tak asi měsíc krásně chodil na nočník, říkal si, a do plíny se počural tak 2x denně, něldy měl den že ani jednou. Teď bez plen je počet nhod stále stejná.....jak dlouho bude trvat, než budou nehody jen občasné, ne každodenní?

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Carsa
Drbna
Drbna

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:49 pm    Předmět: Citovat

Moje slečna dcera (2 roky a 1 měsíc) nechce o nějakém nočníku ani slyšet. Občas to s ní tedy babička zkouší, ale poté, co pročůrá během hodiny čtvery kalhotky, jí zase pokorně dá plínu. Já to až tak moc neřeším, kluci byli to samé.
c.
Zdenicek
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:52 pm    Předmět: Citovat

jedny to trvalo cca 14 dni od sebrani plinek, druhy 2 mesice a i ted obcas nestihne stahnout kalhoty nebo se pocura pri myti rukou Kulivočko
kdyz mu jsou 2, tak ma narok, jiny by to bylo, kdybys resila treba ctyr- , petiletaka
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Pepro
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 16.1. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:56 pm    Předmět: Citovat

plíny syn neměl od 2r 4měs a nehody bych spočítala na prstech jedné ruky. durch se nepočůral nikdy, párkrát si ucvrkl, když se zabral do hry, ale to byl na slipečkách flek velikosti pětikoruny.
Když by dítě mělo denně nehodu, raději bych dala plínu než se rozčilovala s počůranýma gaťatama, případně i kobercem či sedačkou.
Možná budu jediná, kdo to tu tak napíše, ale dítě s každodenní nehodou pro mě není dítě bez plen (ačkoli ji nemá). Vedu o tom dlouhodobě spor s mojí mámou - ona tvrdí, že jsme byli v roce bez plen, ale každodenní nehody přiznává ve smyslu "to se pak stalo ještě mockrát, to je přece jasný". Tak právě pro mě ne - my zrušili plínu a bylo to v pohodě, žádné nehody...
Přesto vím, že opravdu existují děti, které jsou třeba ve 20ti měsících bez plen, krásně to hlásí a jsou bez nehod.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Nelinda
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 20.4. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:58 pm    Předmět: Citovat

Dcera je bez plínek od 22 měsíců, to si říkala krásně. Postupně se to zhoršuje, teď už je to rok a neříká si vůbec na čůrání, jen kakání, musím to hlídat, když zapomenu, má mokré prádlo, ale nepočůrá se úplně - jakože loužička. V noci má nehodu minimálně - 1-2x do měsíce. V průběhu roku se nám narodilo mimino, mohlo to ovlivnit, ale výrazně jsem to nepozorovala.
Mirkat
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:11 pm    Předmět: Citovat

Před druhým rokem jsem zkoušela, zda dá a o nočníku ani slyšet... 14dní před 2. narozeninama jsme to zkusily a najednou je bez pleny, hlídat nemusím nic, a nehoda byla snad jen jedna... Jinak je bez pleny doma, venku, do auta, na spaní po obědě... prostě dozrála Veselý

Co zkusit ty navlékací plenkové kalhotky? Já je používala asi týden na cesty do města, ale stále měla pocit, že má kalhotky a nečůrala do nich...
Magdulka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 29.1. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:17 pm    Předmět: Citovat

Kluk i holka přes den bez plín asi ve 2,5 letech, kluk i na noc, holka na noc až před 3. rokem. Prostě to nešlo a nemělo to cenu lámat. Ona spí děsně tvrdě doteď a tak 1x za měsíc se jí stane že se vzbudí až si trošku ucvrkne. Dr. říkala (v 6 letech), že pokud je to tak ojedinělé, že se nemusí řešit.
Lasicka
Howgh
Howgh

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:21 pm    Předmět: Citovat

Období s nehodama trvalo u nás vždycky dlouho. Teď to zkouším s nejmladším a má dny, kdy není nehoda žádná a pak dny, kdy je nehod neurekom. Podle mě je lepší dítě bez plen s nehodama, než dítě s plenama, který si údajně říká. U nehod se nerozčiluju, jen vysvětluju a převlíkám.
Vladimira
Howgh
Howgh

Registrace: 8.6. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:23 pm    Předmět: Re: Do kdy každodenní nehody - dítě bez plen... Citovat

Aaalenkaaa napsal:

Syn bude mít 2 roky, plíny nemá asi 10 dní, přes noc není problém, to je vždy suchý.
Přes noc má denně tak 2 nehody, kolikrát vidím, že sedí na gauči, koukne dolů a začbe čurat. Jinak si ale říká na čurání i kakání, ale má teď obdobé, že si říká míň než dřív.

Než jsme zrušili plínky, tak asi měsíc krásně chodil na nočník, říkal si, a do plíny se počural tak 2x denně, něldy měl den že ani jednou. Teď bez plen je počet nhod stále stejná.....jak dlouho bude trvat, než budou nehody jen občasné, ne každodenní?

Asi tak měsíc po odplenkování se u nás nehody stávaly, hlavně když "neměla čas". Postupně cca během toho měsíce vymizely. Přesně na den jsem to ovšem nesledovala. No, tak aspoň pro obrázek, jak to taky může být. ;)
Klaris
Moderátor látkovek a nosítek
Moderátor látkovek a nosítek

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:51 pm    Předmět: Citovat

mám pestrý vzorek Veselý
prvorozená měla nehody asi týden až 14dní - do dvou let plně v plínách, pak se jednou sama rozhodla , že už je nechce a bylo. Do té doby nikdy nic na nočníku neudělala, nechtěla si na něj ani sednout. Noční plenu si taktéž sama zrušila ve dvou a čtvrt. Za mě - ideální případ.

druhorozená - no to je na delší psaní, od nějakých 8měs občas posazena na nočník, občas na něm něco vytvořila, pak v podstatě si taky sama chodila v létě když jí bylo 20m, pak se z neznámého důvodu zasekla, skončila znovu plně v plínách na další rok a další 2roky jsem prala "nehody". Problém má dodnes (5,5r) ale to už patří jinam

třetě - stejně staré jako tvoje - bez plen je už několik měsíců (kromě noci, cestování) , já mu je nechci dávat a on je přes den taky moc nechce, ale jinak je mu to většinou šumák - pokud nemyslíme my, zejména já, tak si až na výjimky neřekne. Jeden čas si říkal, ale to už je pár měsíců zpět. Od malička byl zvyklý na částečné bezplenkování - takže na povel se vyčurat umí. Jeden by řekl, že to nočníkování usnadní a ono naopak. Jako by potřeboval, abych mu na to furt myslela já . Takže nehod máme hromadu, některé dny jsou lepší , některé horší..Pořád čekám, kdy si jako začne chodit sám, a ono nic..
Takže to vypadá tak, že ho dám ráno vyčurat, pak několikrát za dopoledne, nebo utřu loužičku či vyměním kalhoty . Po obědě často lovíme někde na koberci hromádku Grrrrr
já jen tiše doufám, že mu to nebude trvat jako té prostřední, takže se na něj snažím jakkoli netlačit, aby se taky nezasek..
Kindermula
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 27.7. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 3:51 pm    Předmět: Re: Do kdy každodenní nehody - dítě bez plen... Citovat

Aaalenkaaa napsal:

tak to máte dokonalé dítě,
předposlední dítko na malou chodilo na nočník už před druhým rokem, na velkou mně odmítalo dítě na záchod skoro do 4 let, nic nepomáhalo, vzdy to skončilo, kde nemělo, ve školce nám to procházelo, jen proto, že kakalo vždy večer a doma, pak ze dne na den zjistilo, že to nic není a od te doby nebyla jediná nehoda
skoro všechny děti malou potřebu vyřešily do 3 let nejpozději a velkou skoro všechny až ve 4 letech, jo je to šílené, ale bít kvůli tomu dítě nebudu, že nefunguje podle debilních příruček či většiny, každé dítě je jedinečné
hlavně klid a trpělivost z 4 dětí co máme doma, to zvládly všechny
Sally
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 5:37 pm    Předmět: Citovat

pokud byly nehody častější, tak jsem vrátila plíny a zkusila znovu za pár týdnů... pak nehody prostě nebyly.
Podle mě lepší dítě o měsíc dýl v plínách, než pročůranej nábytek, koberce atd....

(dostala mě kámoška, která v rámci učení svého geniálního dítka mu u nás stáhla kalhoty, ať si tu lítá nahatý a pročůrává náš gauč... dost se divila, že se nám to nelíbí)
Kocicivousek
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 25.1. 2011

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:12 pm    Předmět: Re: Do kdy každodenní nehody - dítě bez plen... Citovat

Aaalenkaaa napsal:

u nas to trvalo asi mesic ... s kadenim snad 5m Veselý) ke konci uz slovylozene o nestihacku.... zezacatku presne jak pises, proste se koukla a curala...

Aaalenkaaa
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:54 pm    Předmět: Citovat

díky, kakání bylo ze dne na den, na nočník nekakal, najednou ze dne na den před měsícem si říkal i na kakání a to zvládá dobře.

zase se mi nechce mu dávat plínku, když v noci ji nemá a přes den se 2x počurá - praní 2 kalhot za den mi nevadí. To by mi přišlo jako krok zpět V rozpacích

Pon
Treperenda
Treperenda

Registrace: 21.1. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 9:03 pm    Předmět: Citovat

Jedina nehoda. Ale az ve trech letech (predchozi pokusy skoncili curanim kde ho napadlo). V noci zkousim natvrdo teprve ted (4r) a uz me to prevlikani postele moc nebavi, ale je to nastesti cim dal min casto.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Máme batole Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: