Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

CROCS Z UK

Poslední komentáře  
· 1 PLenčin páteční trapas
· 2 PLenčin páteční trapas
· 3 PLenčin páteční trapas
· 4 PLenčin páteční trapas
· 5 PLenčin páteční trapas
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Manželská krize,spíš ale jen moje :(
· 2 Domácí zpracování ovčí vlny
· 3 Jak se zdravite (vitate)?
· 4 Postel z dřevěných palet
· 5 Kontakt s rodičem přes Skype
· 6 Ibalgin v hojnějším množství na začátku těhotenství
· 7 Chrudimská porodnice - zkušenosti
· 8 Hudba na rozloučenou
· 9 Hlubinná regresní terapie - zkušenosti.
· 10 Porodnice Slaný

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Hubnu, hubneš, hubneme
·  2 Manželská krize,spíš ale jen moje :(
·  3 Blokace "hrudníku"
·  4 2006 - listopad
·  5 Domácí zpracování ovčí vlny
·  6 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
·  7 2007 - Březen*
·  8 Manželská krize,spíš ale jen moje :(
·  9 2007 - Březen*
·  10 Kontakt s rodičem přes Skype
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Ukončení pracovního vztahu dohodou a hlášení na ÚP
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 12:16 pm    Předmět: Ukončení pracovního vztahu dohodou a hlášení na ÚP Citovat

Ahoj,

prosím o radu. Dohodla jsem se na ukončení pracovního vztahu se zaměstnavatelem dohodou k 30.6. 1.7 odjíždíme na dovolenou na 17 dní.
Volala jsem na PU a tam mě dobyla paní se slovy, že má moc práce a mám přijít až se vrátím z dovolené a bez rozloučení práskla telefonem.Jak milé jednání státní úřednice. Marný... Je nějaká doba do kdy se musím přihlásit? Chtěla bych mít pokrytý celý červenec - zdravotní, sociální a podporu. Stačí se registrovat jen na pracovní úřad nebo i na sociálku a zdravotní pojišťovnu? Je to pro mě nová životní zkušenost, tak plavu, spíš se topím. Děkuji za rady.

Inko P.
Kód slepice je vtipný - Missorka asi vidí pod ruce Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Karoli
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 12:31 pm    Předmět: Citovat

Myslím, že ta lhůta je 8 dnů.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lucia
Krafařka
Krafařka

Registrace: 14.8. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 12:34 pm    Předmět: Citovat

lhůta je 8 dnů - do kdy by ses měla dojít zaregistrovat na ÚP
je taky možné, pokud už máš dohodu v ruce, dojít tam teď - vlastně předem, dát jim kopii dohody a pak záleží na ochotě úřednice - ale rozhodně se to dá domluvit, po příjezdu z dovolené bys tam zašla už i se zápočťákem
pokud ti říká, že máš přijít až po dovolené (tedy jestli to vůbec myslela tak, že by tě zaregistrovala k 1.7. - což podle mě stejně nejde, protože zadávají do PC a datum tam zpětně upravit nemůže), tak je to stejná benevolence jako když tam přijdeš předem
nevím, jak je to s tím placením pojistného - jestli i když přijdeš k registraci v polovině měsíce, tak nemáš placený celý - myslím, že tam byla nějaká doba jakoby v prospěch nezaměstnaného, když ta "mezera" není větší než 30 dnů, tak nemusíš sama nic doplácet - ale to už fakt nevím, snad napíše někdo povolanější

Lucia
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 12:36 pm    Předmět: Citovat

na podporu máš nižší nárok, pokud jsi ukončila prac. poměr dohodou V rozpacích

slušný přehled:
http://www.novinky.cz/kariera/227740-poradna-dostanu-podporu-kdyz-odejdu-dohodou-jsou-nejake-vyjimky.html

Naposledy upravil Lucia dne st červen 27, 2012 12:39 pm, celkově upraveno 1 krát.
J.a.n.i
Krafařka
Krafařka

Registrace: 20.3. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 12:39 pm    Předmět: Citovat

Pro přihlášení na UP jako takové žádná lhůta není.

Ale pokud chceš mít podporu a sociální za celý měsíc, tak se musíš nahlásit do 3 (myslím že pracovních) dnů od skončení pracovního poměru a během této lhůty tě zaregistrují zpětně od 1.7.
Pokud přijdeš později, tak tě zaregistrují od aktuálního data.

Jinak s ohledem na zdravotní stačí přijít kdykoliv v červenci.
J.a.n.i
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 12:40 pm    Předmět: Citovat

Lucia napsal:
na podporu máš nižší nárok, pokud jsi ukončila prac. poměr dohodou V rozpacích

slušný přehled:
http://www.novinky.cz/kariera/227740-poradna-dostanu-podporu-kdyz-odejdu-dohodou-jsou-nejake-vyjimky.html

To není pravda, nárok na podporu je i při dohodě, pouze pokud ta dohoda nebyla z vážných důvodů, tak je podpora menší.
Lucia
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 12:43 pm    Předmět: Citovat

Jani, díky za upřesnění toho soc. a zdrav. - vzhledem k datu přihlášení
(jinak těch 8 dnů mám přímo od ÚP - že to právě je ta hranice, aby to bylo od 1. - no raději si to zjistím znovu, díky za info)

J.a.n.i
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:14 pm    Předmět: Citovat

Lucia napsal:
Jani, díky za upřesnění toho soc. a zdrav. - vzhledem k datu přihlášení
(jinak těch 8 dnů mám přímo od ÚP - že to právě je ta hranice, aby to bylo od 1. - no raději si to zjistím znovu, díky za info)

Možná to tak bylo postaru, ale aktuálně jsou to ty 3 pracovní Veselý

§ 26 Zařazení do evidence uchazečů o zaměstnání
(1) Fyzická osoba se zařadí do evidence uchazečů o zaměstnání dnem podání písemné žádosti o zprostředkování zaměstnání. Požádá-li fyzická osoba o zprostředkování zaměstnání nejpozději do 3 pracovních dnů po skončení zaměstnání nebo jiných činností, které jsou uvedeny v § 25 odst. 1, nebo činností, které jsou podle § 41 odst. 3 považovány za náhradní doby zaměstnání, zařadí se do evidence uchazečů o zaměstnání ode dne následujícího po skončení zaměstnání nebo těchto činností.
Lucia
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:27 pm    Předmět: Citovat

jo, takže jsem zaspala... Marný...
díky Jani ještě jednou

Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:28 pm    Předmět: Citovat

Inko - dělám na ÚP,takže se ti pokusím poskytnout potřebné informace. ;)
Pokud končíš 30.6. a od 1.7.12 jedeš na dovolenou, tak se evidovat opravdu můžeš až po dovolené. Není možné se evidovat pokud jsi ještě v prac. poměru. A to rozhodně není nic o ochotě úřednice,ale je to stanovené zákonem. Moc bych se divila, že některé úřady toto porušují.
Co se týče evidence, nikde není řečeno, že to udělat musíš, je to ryze na tvém dobrovolném rozhodnutí.
Jinak pokud chceš,aby ti plynule navazovala evidence na pracovní poměr musíš se na ÚP hlásit do 3 pracovních dnů po skončení prac. poměru. Pokud se zaeviduješ až 17.7. budeš v evidenci od 17.7. a zdr. pojištění ti bude uhrazeno státem za celý červenec, takže nikde nic doplácet nebudeš. Podpora ti bude vyplácena až od 17.7.
Na zdravotní pojišťovnu se nahlásíš až po zaevidování na ÚP a na sociálku nemusíš.
Inko Minka
Lucia
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:41 pm    Předmět: Citovat

jen pro info - menší město, domluva - předem kopie dokumentů, vyplněný papír a paní úřadnice to "nacvakala" do PC až po 1. daného měsíce

Vladimira
Howgh
Howgh

Registrace: 8.6. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:45 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
Inko - dělám na ÚP,takže se ti pokusím poskytnout potřebné informace. ;)
Pokud končíš 30.6. a od 1.7.12 jedeš na dovolenou, tak se evidovat opravdu můžeš až po dovolené. Není možné se evidovat pokud jsi ještě v prac. poměru. A to rozhodně není nic o ochotě úřednice,ale je to stanovené zákonem. Moc bych se divila, že některé úřady toto porušují.
Co se týče evidence, nikde není řečeno, že to udělat musíš, je to ryze na tvém dobrovolném rozhodnutí.
Jinak pokud chceš,aby ti plynule navazovala evidence na pracovní poměr musíš se na ÚP hlásit do 3 pracovních dnů po skončení prac. poměru. Pokud se zaeviduješ až 17.7. budeš v evidenci od 17.7. a zdr. pojištění ti bude uhrazeno státem za celý červenec, takže nikde nic doplácet nebudeš. Podpora ti bude vyplácena až od 17.7.
Na zdravotní pojišťovnu se nahlásíš až po zaevidování na ÚP a na sociálku nemusíš.
Inko Minka

Milé inko Minko,
s dovolením se také zeptám (protože jsem měla bohužel telefonicky "štěstí" na podobný exemplář jako zakladatelka) - jak je to v případě skončení RD. Musím tam dojít 3 dny po 3. narozeninách dítěte, i když mi za ten měsíc ještě přijde RP, nebo stačí až na začátku toho dalšího měsíce? (paní mi řekla "až přijdete, tak přijdete...")
Děkuji.
V.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 1:46 pm    Předmět: Citovat

Inko z UP:

neochota byla, aby mi zodpověděla otázky a položení telefonu bez rozloučení. Já chápu, že má moc práce, ale ... Pracovní poměr jsme ukončili dohodou, protože firma se dostala do velkých fin. potíží, tak nic proti mě, ale nemají na výplaty a vzhledem k dobrým vztahům, jsem souhlasila s dohodou. Spíš mi šlo o to, zda by bylo možné v pátek donést smlouvu o výpodědi, s tím, že by účetní firma doslala zápočťák, aby všechno navazovalo. Taky si myslím, že prostě nárok na podporu mám, když jsem x let přispívala do společné kasy.
Ještě mě napadlo, zda neukončit PP 29.6. to bych se mohla už v pátek přihlásit? Jaké všechny doklady musím mít s sebou k registraci na PU?
Děkuji Inko P
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:09 pm    Předmět: Citovat

Vladimíro - pokud ti skončí rodičák vprůběhu července, tak stačí, když na ÚP půjdeš klidně až v srpnu (kvůli zdravotnímu pojištění). Pokud přijdeš do 3 dnů po 3. narozeninách dítěte, bude ti evidence navazovat na rodičák a podporu budeš mít i když ti ještě přijde RP. Pokud půjdeš na ÚP v srpnu, budeš mít podporu až ode dne zaevidování tj. od srpna.
Inko Minka
Minka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:14 pm    Předmět: Citovat

Inko P - to mě mrzí, že s tebou na ÚP takhle jednali Smutný (myslím tu neochotu a položení telefonu bez rozloučení). Práce máme opravdu hodně, ale rozhodně to nikoho neopravňuje k takovému jednání.
Pokud budeš chtít jít na ÚP před dovolenou, musíš mít prac. poměr ukončený ne 29.6. ale 28.6., protože pokud bys měla prac. poměr do 29.6. a šla 29.6. na ÚP, tak do evidence ještě pořád nemůžeš a 30.6. je sobota,to se na ÚP nepracuje. ;)
K registraci na ÚP si vezmi platný občanský průkaz + dohodu o ukončení prac. poměru. Na zaevidování to stačí, zápočťák apod. doložíš až na další návštěvě ÚP.
Minka

Naposledy upravil Minka dne st červen 27, 2012 2:16 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: