Zaslal: st červen 27, 2012 9:30 am Předmět: PayPal a jak dál
Ahoj, chci si zřídit paypal. Kartu už mám na platbu přes internet,návod jak založit paypal účet jsem si našla,ale tady začíná zádrhel. Někde píšou, že když si pošlu špatnou částku,tak zaplatím poplatek 200Kč. Jinde píšou,že když částka nebude dostatečná,ten zbytek si strhnou z mého účtu. Já si teda něco koupím a pak co? Přijde mi žádost o zaplacení a já podle aktuálního kurzu (nákup nebo prodej,v tom se nevyznám) pošlu částku na můj paypaly účet. Právě tahle část mi není moc jhasná,jak probíhá ta platba. Jak to teda funguje? Nebo nemáte odkaz na nějaké stránky,kde je to vše od A do Z popsané pro úplné blbce? _________________ Andrea
http://ajinfotoblog.blogspot.cz/
Existuje místo,kde je možné všechno. To místo je uvnitř tebe.
Čím víc člověk dá,tím víc se mu vrátí.
Nejlepší způsob, jak ztratit dítě, je držet ho stále u sebe
Všechno neštěstí nepochází z nedostatku,ale spíše z přebytku.
ahoj,
je to asi dva měsíce co jsem si PP zařizovala. Jelikož jsem se chtěla vyhnout propojení PP a mého účtu udělala jsem celou záležitost převodem, že jsem si na PP převedla částku - zatím jen malou symbolickou - aby mě to nemrzelo když se náhodou někde ty peníze ztratí. A neztratily.
doma mám super odkaz jak na to,ale obávám se, že tvému problému pomoct neumím
Pošleš mi prosím tě pak ten odkaz? A ještě jsi nic nekupovala? A ty peníze co tam zbydou,si můžu zase převést zpět na účet? _________________ Andrea
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12834 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: st červen 27, 2012 10:01 am Předmět:
Platíme přes PayPal léta, propojeno s účtem a nikdy problém nebyl. Pokud to máš extra, tak si vždy převeď před nákupem prachy ( ale pokud uvidíš něco co nutně teď hned potřebuješ tak to bude krapet problém). PP je svázán s kartou, tak hádám, že pokud nebude na PP dost, odečte se ti to z karty.
Registrace: 6.2. 2008 Příspěvky: 2980 Bydliště: Brno
Zaslal: st červen 27, 2012 10:03 am Předmět:
Ahoj,
jdeš na to děsně komplikovaně
Stačí založit paypal účet, propojit ho s tou platební kartou, a NEMUSÍŠ na něj nic převádět. Pro ověření se strhne nějaká malá částka (koruna, dolar, euro, už nevím) a ta se pak použije při první platbě (tj. nepřijdeš o ni).
A pak to funguje tak, že kdykoli zaplatíš paypalem, částka se podle aktuálního kursu strhne z té karty, takže nic nepočítáš, neposíláš, prostě - "samo se to". Při platbě navíc uvidíš, kolik to v CZK bude.
Stačí to takto?
J.
Ahoj,
Stačí založit paypal účet, propojit ho s tou platební kartou, a NEMUSÍŠ na něj nic převádět. Pro ověření se strhne nějaká malá částka (koruna, dolar, euro, už nevím) a ta se pak použije při první platbě (tj. nepřijdeš o ni).
A pak to funguje tak, že kdykoli zaplatíš paypalem, částka se podle aktuálního kursu strhne z té karty, takže nic nepočítáš, neposíláš, prostě - "samo se to". Při platbě navíc uvidíš, kolik to v CZK bude.
Stačí to takto?
J.
Přesně takhle to mám taky, funguje skvěle už pár let
Nemusíš se bát přímého propojení s účtem. PayPal je jedna z nejbezpečnějším možností platby přes internet. My takhle platíme už asi 5let a nikdy žádný problém nenastal. Dokonce má PayPal něco jako pojištění platby, takže když ti zaplacená věc nepřijde a byl by problém s prodejcem, o peníze nepřijdeš. Nikdy jsem to ale nepotřebovala, protože obzvlášť na Ebay, se prodejci fakt snaží. Pokud nakupuju mimo Ebay, dávám přednost formám, které mají PayPal, právě protože je to záruka, že o peníze nepřijdu.
Na začátku ti strhnou zhruba 50,-. To není poplatek, jen se tak zjistí, že je vše správně nastaveno a že to funguje. Jakmile nakoupíš první věc, strhnou ti o tuto částku míň.
Pokud budeš mít PayPal s tím, že ho budeš mít jako "klasický účet", tzn že tam budeš mít převedené peníze, musíš si při nákupech dávat pozor, jestli tam máš na nákup dost peněz. Pro někoho je to zřejmě lepší varianta, ale já dávám přednost přímého propojení. _________________ I ZA MRAKY POŘÁD SVÍTÍ SLUNÍČKO
Tomášek 9/2010, Martínek 5/2007
Verunka 7/2013?
Přes Palubu - SLEVA pro BC
- 10% DĚTSKÉ BOBY, SÁŇKY, ... zn. Alpen Gaudi
Naposledy upravil Vydra dne st červen 27, 2012 10:36 am, celkově upraveno 1 krát.
Ahoj,
Stačí to takto?
J.
Tak ještě poprosím o nějaký odkaz,kde si nastavím to příme spojení PP s účtem? Ještě PP nemám založený a anglicky moc neumím. _________________ Andrea
každý to máme jinak.. já bohužel nemám embosovanou kartu...
a hlavně to mám jako takovou stopku, protože se znám, pokud nemám limit nakupuju jako divá... takhle vím, že mám na PP ještě tolik a tolik a můžu zvesela nakupovat.
Zatím jen maličkosti na ebay...
Ajinav - a nemá vyloženě PP nějaký návod co a jak? myslím, že to snad už bylo i v češtině, pěkně step by step.. každopádně ti z domova pošlu ten odkaz, pán tam měl vysvětleno hodně věcí, nejen ten můj převod..
každý to máme jinak.. já bohužel nemám embosovanou kartu...
a hlavně to mám jako takovou stopku, protože se znám, pokud nemám limit nakupuju jako divá... takhle vím, že mám na PP ještě tolik a tolik a můžu zvesela nakupovat.
Zatím jen maličkosti na ebay...
Ajinav - a nemá vyloženě PP nějaký návod co a jak? myslím, že to snad už bylo i v češtině, pěkně step by step.. každopádně ti z domova pošlu ten odkaz, pán tam měl vysvětleno hodně věcí, nejen ten můj převod..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.