Zaslal: út červen 26, 2012 9:46 pm Předmět: Jak vychovat a nezbláznit se batole a dvojčata?
Dnes jsem se dozvěděla, že 1,5 letému miminu nám v zimě přibudou další 2... Uf! Když jsem zjistila, že jsem těhotná (dříve než jsem plánovali, ale díkybohu za to), měla jsem obavy, že nezvládnu i dvě takhle malé děti - necelé dva roky od sebe a bude to neúměrný stres. Teď jsem se ocitla ve zcela jiném levelu... Podělí se někdo o zkušenosti? Potřebuju se ujistit, že se to dá bez drog a psychiatrické péče...
Hokejko, tak já na tom byla líp věkově a mám to naopak - mám dvojčata kluky a pak ještě jednoho (zázračnýho ;) (jsou ale přesně tři roky od sebe, což se celkem dalo, a taky jsem z těch dvojčat byla vycvičená a přišlo mi, že péče o jedno mimino je tak nějak mimochodem).
Ten první rok asi bude trošku očistec, ale pak se ti to vrátí, protože budeš mít smečku, co má k sobě hodně blízko, a to je strašně fajn.
Držím ti pěsti ;)
sama znám dvě holky, co mají dvojčata a pak benajmínka (rok a třičtvrtě od sebe) a pravda, ještě Trirea, zvládly to všechny
Jestli se ti rozutikaji na dve strany nebo na tri, nespi na smeny dve nebo tri decka, perou se dve nebo tri, varis dvema nebo trem ... dyt je to uz jedno. Me to furt prijde lepsi jak postupne tri.
Pon, trošku to je rozdíl
ale je fakt, že je lepší mít dvojčata než třeba dvě děti rok od sebe (to je teda můj názor), já měla dvojčata od narození tak šííleně odlišný (v jídle, ve spaní, v temepramentu, v pohybu, prostě ve všem), ale do 10 měsíců byly secvičený a šlapaly jak rolexky, fakt jo.
Registrace: 10.1. 2007 Příspěvky: 3183 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 26, 2012 10:18 pm Předmět:
Kkatuš má 2+dvojky a podobné maminky znám ještě dvě. Taky znám dvě 1+2+1, s velmi malými rozdíly mezi nimi, a jak si tak vybavuju, tak další dvě s 1+2 s malým rozdílem. Zatím žádná z nich v blázinci není, i když snadné to určitě nebude.
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 12903 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: st červen 27, 2012 7:45 am Předmět:
Evita napsal:
Pon, trošku to je rozdíl
ale je fakt, že je lepší mít dvojčata než třeba dvě děti rok od sebe (to je teda můj názor), já měla dvojčata od narození tak šííleně odlišný (v jídle, ve spaní, v temepramentu, v pohybu, prostě ve všem), ale do 10 měsíců byly secvičený a šlapaly jak rolexky, fakt jo.
Jo, všichni kolem říkali, že by bylo lepší mít dvojčata než dvě děti rok po sobě, jako to máme my. Nevím, vyzkoušené obě varianty nemám, každopádně je fakt, že dvě děti s naprosto odlišnými nároky (ve smyslu věkovém) jsou asi horší než dvě děti se stejnými nároky... _________________ Střípky z matrik - - - Rodokmenové stránky - - - Rodokmeny na zakázku
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 12903 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: st červen 27, 2012 7:51 am Předmět:
Missorka napsal:
Sorry, ale skorodvojky jsou jedna z nejhezčích věcí, co mě potkala Jasně, člověk to ocení až časem, ale ocení rozhodně...
Já už to oceňuju teď, protože ta druhá opice je neskutečně učenlivá a od tý první pochytí naprosto všechno (no, občas bohužel ). Ale občas to bylo na kulku, protože když obě řvaly a každá chtěla něco naprosto jiného... Pffffff.
Tak doufám, že nebudu první, která v tom blázinci skončí... Každopádně díky za uklidnění - vyplývá mi z toho, že mám vlastně tu nejlepší varantu - děti brzo po sobě a ještě k tomu dvojčata.... ))
Tak doufám, že nebudu první, která v tom blázinci skončí... Každopádně díky za uklidnění - vyplývá mi z toho, že mám vlastně tu nejlepší varantu - děti brzo po sobě a ještě k tomu dvojčata.... ))
Registrace: 17.7. 2007 Příspěvky: 3326 Bydliště: severni morava
Zaslal: st červen 27, 2012 8:30 am Předmět:
Hokejka napsal:
Registrace: 27.2. 2009 Příspěvky: 2775 Bydliště: Brno
Zaslal: st červen 27, 2012 9:39 am Předmět:
Hokejka napsal:
hmm, ta první budu možná já...17-měsíční batole mám a dvojky v břiše téměř ready k vylodění...budu podávat průběžné zprávy ;) _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.