Zaslal: út červen 26, 2012 9:37 pm Předmět: Máte taky ten dar dělat věci blbě?
Ahoj vespolek!
Chtěla bych veřejně probrat, co už mi dlouho leží na srdci a to jest, že ač se sebevíc snažím, tak poslední dobou ať rozhodnu, co rozhodnu (myslím doma v rodině, v práci to jakžtakž funguje), tak se časem ukáže, že to bylo rozhodnutí úplně blbé a že jsem se svojí vizí, že to mám všechno perfektně ošéfovaný, byla vlastně mimo mísu.
Konkrétně mi např. velmi leží na srdci, že jsem kdysi zaplatila dceři očkování proti HPV (Silgard, 3 dávky) a to se po čase ukázalo jako úplně špatné rozhodnutí (zřejmě...). A takto bych teď mohla pokračovat donekonečna. Já vím, že nejde o život nebo tak něco (i když v případě Silgardu to zase není tak úplně jisté), ale spíš mi jde o to, že člověk se snaží chovat zodpovědně, sbírá informace, radí se (samozřejmě s doktorem ) atak, prostě mu to není jedno a pak je vlastně za pitomce. Oproti tomu lidé, co nechávají věci tak nějak plynout, nerozhodují pořád něco za někoho jiného, mají určitě jednodušší život. Po poslední jobovce, kterou tady nechci jmenovat, jsem se rozhodla, že to zkusím dělat taky tak. Ale bude to strašně těžký, pro mě, pro býka, přestat pořád někoho organizovat...
No, mne pomaha ziskat nazor aj od ludi, ktori maju trochu ine pohlady na svet ako ja a vypocut si ich argumenty s otvorenou myslou. Casto objavim nahlady na vec, na ktore by som v zivote sama neprisla...a poucim sa z nich.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 4724 Bydliště: mezi Přerovem a Bystřicí
Zaslal: út červen 26, 2012 9:52 pm Předmět:
mám
a taky jsem věčný řešič a věčně tluču hlavou o zeď, jak by mi bylo blaze tohle a tuhle a támhle nevědět a tudíž neřešit
a úplně nejvíc "miluju" situace kdy někdo nad mou snahou o jeho radu pokrčí rameny (občas se snažím tu nekonečnou zodpovědnost za poslední prd v mém životě a životě mé rodiny i na někoho přehodit ;) leč marně ) , nechá to na mě, a ukáže-li se výsledek bídný, tak furt chodí a rejpe do mě, jak jsem to mohla takhle udělat/neudělat
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 4907 Bydliště: Matička naše stověžatá
Zaslal: út červen 26, 2012 9:57 pm Předmět:
Ano, zrovna těď jsem zjistila, že jsem udělala pěknou botu. Napravit to nejde a druhý pokus už taky nemám. A to jsem si celou dobu myslela, jak pěkně to mám vymyšlené......
c.
Já se mlátím do hlavy za x rozhodnutí, které jsem měla udělat jinak. Ovšem pořád si říkám, že kdybych si tehdy místo variant A zvolila varianty B, kdo ví, jestli bych se dneska nemlátila do hlavy úplně stejně a nepsala zde na BC zcela totožný příspěvek. Holly, jak můžeš vědět, že Stilgard byla špatná volba? Teď v žádném případě nechci sýčkovat, ale kdybys holku očkovat nedala a za x let se našel nějaký špatný nález, nenadávala by sis kvůli tomu a neříkala sis " proč jsem ji tehdy tu injekci nedala...?" Nevím jak vy ostatní, ale já věřím na osud, že co se má stát, to se stane. A už kolikrát se na první pohled špatné rozhodnutí v delším časovém horizontu přece jenom ukázalo jako správné ;) Nehledě na to, že správná rozhodnutí člověk snadno přejde se slovy "fajn...", zato v těch špatných se babrá a tak to opticky vypadá, že je jich víc
Registrace: 28.9. 2006 Příspěvky: 5033 Bydliště: Všude dobře, tak co doma?......
Zaslal: út červen 26, 2012 10:06 pm Předmět:
Mám dar dělat věci dobře, jenže pak se to v "blbě" obrátí tak nějak samospádem
Snažím se dělat všechno tak aby vládnula všeobecná spokojenost, jen to někdy nevyjde. Nejhorší je, když se v tom pak člověk moc pitvá. _________________ http://picasaweb.google.com/Sojsinka
...... na FB "Sojsinka tašky"
Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
Naposledy upravil Gondwana dne út červen 26, 2012 10:17 pm, celkově upraveno 1 krát.
Tak mě by opavdu zajímalo, jestli se "to" dá nějak vypnout. Podle mě to v mém případě není možný. Já prostě musím věci řešit, musím se nějak rozhodnout a potom to nějak udělat a nedokážu se tak nějak podat a čekat, jak to dopadne. Manžel je naprostý opak a mám pocit, že na sebe máme pozitivní vliv, že dokážeme ocenit i ten druhý přístup, ale stejně jsme se prostě nezměnili.
Já nesnáším, když nemůžu nic dělat, to prostě nezvládám a věřím tomu, že i z toho důvodu jsme vždycky přenášela a porody mých dětí se mě zuby nehty snažily trošku přizpůsobit, ale stejně výsledek je zatím nepatrný.
Takže já můžu jen víc a víc promýšlet, shánět třeba názor z více stran a tak nějak si víc ukotvit svůj názor jako pro mě správný, což vede k tomu, že mám méně často pocit, že je to blbě. Ale nedokážu to prostě nechat jen tak plynout. Ale je pravda, že už jsme zvládla něco prostě jen tak "nechat vyhnít" a věkem se asi trochu zklidňuju.
Už několik měsíců to řeším, jak je možný, že ať udělám, co udělám, s nejlepším vědomím a svědomím, je stejně ve finále úplně blbě.... fakt nevim, že by to byl obecný "dar"? Intuice ne vždy vede tím správným směrem, takže jsem rozhodutá jí prostě neposlechnout, ať se taky něco naučí
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.