Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Přenos černého kašle od školáka
· 2 Krůty - listopad, prosinec
· 3 Odličovač make-upu
· 4 Endometrióza a operace
· 5 rychlý dotaz- Jak dostat kočárek z Ostravy do Prahy
· 6 trapný gynekologický problém
· 7 Pedagogický asistent - co je třeba při vyřizování?
· 8 přírodní opalovací krém
· 9 Petice proti nesmyslnému vyhazovaní učitelek
· 10 Normální podvazkový pás

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Přenos černého kašle od školáka
·  2 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  3 Ozkoušený recept na rebarborový koláč?
·  4 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
·  5 přírodní opalovací krém
·  6 Petice proti nesmyslnému vyhazovaní učitelek
·  7 Endometrióza a operace
·  8 Přenos černého kašle od školáka
·  9 Listopad 2011
·  10 Klasická homeopatie na BC
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Máte taky ten dar dělat věci blbě?
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Jsme rodiče aneb dospělácké problémy
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Holly
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 27.9. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:37 pm    Předmět: Máte taky ten dar dělat věci blbě? Citovat

Ahoj vespolek!

Chtěla bych veřejně probrat, co už mi dlouho leží na srdci a to jest, že ač se sebevíc snažím, tak poslední dobou ať rozhodnu, co rozhodnu (myslím doma v rodině, v práci to jakžtakž funguje), tak se časem ukáže, že to bylo rozhodnutí úplně blbé a že jsem se svojí vizí, že to mám všechno perfektně ošéfovaný, byla vlastně mimo mísu.
Konkrétně mi např. velmi leží na srdci, že jsem kdysi zaplatila dceři očkování proti HPV (Silgard, 3 dávky) a to se po čase ukázalo jako úplně špatné rozhodnutí (zřejmě...). A takto bych teď mohla pokračovat donekonečna. Já vím, že nejde o život nebo tak něco (i když v případě Silgardu to zase není tak úplně jisté), ale spíš mi jde o to, že člověk se snaží chovat zodpovědně, sbírá informace, radí se (samozřejmě s doktorem Grrrrr ) atak, prostě mu to není jedno a pak je vlastně za pitomce. Oproti tomu lidé, co nechávají věci tak nějak plynout, nerozhodují pořád něco za někoho jiného, mají určitě jednodušší život. Po poslední jobovce, kterou tady nechci jmenovat, jsem se rozhodla, že to zkusím dělat taky tak. Ale bude to strašně těžký, pro mě, pro býka, přestat pořád někoho organizovat... Veselý

Jak to máte doma vy?

Kód moje holky, to sedí...;)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kebusa
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 10.5. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:40 pm    Předmět: Citovat

Holly, mám to naprosto stejně.

Intuice nemám ani co by se za nehet vešlo. Napoprvé zpackám všechno.
Ale učím se rychle. Jsem žena druhých pokusů Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Legerka
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 6.10. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:50 pm    Předmět: Citovat

No, mne pomaha ziskat nazor aj od ludi, ktori maju trochu ine pohlady na svet ako ja a vypocut si ich argumenty s otvorenou myslou. Casto objavim nahlady na vec, na ktore by som v zivote sama neprisla...a poucim sa z nich.
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:52 pm    Předmět: Citovat

Ano od dětství, ale i se mi povedlo něco udělat dobře
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Klaris
Moderátor látkovek a nosítek
Moderátor látkovek a nosítek

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:52 pm    Předmět: Citovat

mám Vychechtaný
a taky jsem věčný řešič a věčně tluču hlavou o zeď, jak by mi bylo blaze tohle a tuhle a támhle nevědět Marný... a tudíž neřešit
a úplně nejvíc "miluju" situace kdy někdo nad mou snahou o jeho radu pokrčí rameny (občas se snažím tu nekonečnou zodpovědnost za poslední prd v mém životě a životě mé rodiny i na někoho přehodit ;) leč marně ) , nechá to na mě, a ukáže-li se výsledek bídný, tak furt chodí a rejpe do mě, jak jsem to mohla takhle udělat/neudělat
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:54 pm    Předmět: Citovat

Zatím mi ze špatného v dlouhodobém horizontu vylezlo spíš dobré, tak bych ještě nezoufala Veselý
Maggiemae
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 10.1. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:55 pm    Předmět: Citovat

Holly, to je tak nějak ... normální Veselý A se Silgardem se netrap, když už to přežila ;), tak už to nic špatného zřejmě nezpůsobí a k dobrému to přispěje.

Kebuso, hezky vyjádřeno.
Carsa
Drbna
Drbna

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:57 pm    Předmět: Citovat

Ano, zrovna těď jsem zjistila, že jsem udělala pěknou botu. Napravit to nejde a druhý pokus už taky nemám. A to jsem si celou dobu myslela, jak pěkně to mám vymyšlené...... Kulivočko
c.
Kobylkalucni
Krafařka
Krafařka

Registrace: 30.10. 2008

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:05 pm    Předmět: Citovat

Já se mlátím do hlavy za x rozhodnutí, které jsem měla udělat jinak. Ovšem pořád si říkám, že kdybych si tehdy místo variant A zvolila varianty B, kdo ví, jestli bych se dneska nemlátila do hlavy úplně stejně a nepsala zde na BC zcela totožný příspěvek. Holly, jak můžeš vědět, že Stilgard byla špatná volba? Teď v žádném případě nechci sýčkovat, ale kdybys holku očkovat nedala a za x let se našel nějaký špatný nález, nenadávala by sis kvůli tomu a neříkala sis " proč jsem ji tehdy tu injekci nedala...?" Nevím jak vy ostatní, ale já věřím na osud, že co se má stát, to se stane. A už kolikrát se na první pohled špatné rozhodnutí v delším časovém horizontu přece jenom ukázalo jako správné ;) Nehledě na to, že správná rozhodnutí člověk snadno přejde se slovy "fajn...", zato v těch špatných se babrá a tak to opticky vypadá, že je jich víc Vychechtaný
Gondwana
Howgh
Howgh

Registrace: 28.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:06 pm    Předmět: Citovat

Mám dar dělat věci dobře, jenže pak se to v "blbě" obrátí tak nějak samospádem Marný...
Snažím se dělat všechno tak aby vládnula všeobecná spokojenost, jen to někdy nevyjde. Nejhorší je, když se v tom pak člověk moc pitvá.

Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů

Naposledy upravil Gondwana dne út červen 26, 2012 10:17 pm, celkově upraveno 1 krát.
Gedžitka
ZRNKA tým
ZRNKA tým

Registrace: 17.6. 2008

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:11 pm    Předmět: Citovat

Vždycky jsem hodně dala na intuici a vycházelo to - ale poslední dobou to nějak nefunguje, takže si občas připadám přesně jako ty...
Noemmi
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 4.5. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:11 pm    Předmět: Citovat

Skoro vždycky se v obchodě rozhodnu pro frontu, která je nejpomalejší. Ať se snažím situaci jakkoli kvalitně zanalyzovat.

Chtěla jsem je odlehčit, Holly, holky maj pravdu, nikdy nevíš, jak by ty jiné varianty dopadly... Děláš co můžeš...
Suri
Treperenda
Treperenda

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:13 pm    Předmět: Citovat

Tak mě by opavdu zajímalo, jestli se "to" dá nějak vypnout. Podle mě to v mém případě není možný. Já prostě musím věci řešit, musím se nějak rozhodnout a potom to nějak udělat a nedokážu se tak nějak podat a čekat, jak to dopadne. Manžel je naprostý opak a mám pocit, že na sebe máme pozitivní vliv, že dokážeme ocenit i ten druhý přístup, ale stejně jsme se prostě nezměnili.

Já nesnáším, když nemůžu nic dělat, to prostě nezvládám a věřím tomu, že i z toho důvodu jsme vždycky přenášela a porody mých dětí se mě zuby nehty snažily trošku přizpůsobit, ale stejně výsledek je zatím nepatrný. Vychechtaný

Takže já můžu jen víc a víc promýšlet, shánět třeba názor z více stran a tak nějak si víc ukotvit svůj názor jako pro mě správný, což vede k tomu, že mám méně často pocit, že je to blbě. Ale nedokážu to prostě nechat jen tak plynout. Ale je pravda, že už jsme zvládla něco prostě jen tak "nechat vyhnít" a věkem se asi trochu zklidňuju.
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:13 pm    Předmět: Citovat

Noemmi napsal:
Skoro vždycky se v obchodě rozhodnu pro frontu, která je nejpomalejší. Ať se snažím situaci jakkoli kvalitně zanalyzovat.

.

to spíš je murphyho zákon, než analyzování, mám to úplně stejně Kulivočko
Sendy
Howgh
Howgh

Registrace: 22.10. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 10:15 pm    Předmět: Citovat

Už několik měsíců to řeším, jak je možný, že ať udělám, co udělám, s nejlepším vědomím a svědomím, je stejně ve finále úplně blbě.... fakt nevim, že by to byl obecný "dar"? Intuice ne vždy vede tím správným směrem, takže jsem rozhodutá jí prostě neposlechnout, ať se taky něco naučí Grrrrr
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Jsme rodiče aneb dospělácké problémy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4
Přidat do záložek

Přejít na: