Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Hliník v Infanrix Hib
· 2 Lítáte ve snu?
· 3 Alibaba a 40 loupežníků teď na CT2 - horor??
· 4 slintanie po vytrhnuti osmiciek
· 5 Přenos černého kašle od školáka
· 6 Krůty - listopad, prosinec
· 7 Odličovač make-upu
· 8 Endometrióza a operace
· 9 rychlý dotaz- Jak dostat kočárek z Ostravy do Prahy
· 10 trapný gynekologický problém

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
·  2 Přenos černého kašle od školáka
·  3 trapný gynekologický problém
·  4 trapný gynekologický problém
·  5 Přenos černého kašle od školáka
·  6 přírodní opalovací krém
·  7 trapný gynekologický problém
·  8 Listopad 2011
·  9 Opět se potřebuju "vykecat" :(
·  10 Sbírka externích odkazů (samodomo kosmetika)
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Sekání/sečení trávy - za kolik?

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz SIS - Sousedská Informační Služba
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Skotik
Kecka
Kecka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 2:13 pm    Předmět: Sekání/sečení trávy - za kolik? Citovat

Ahoj,
máte někdo info, kolik je normální částka za posekání trávy?

Máme kus zahrady a jaksi nikoho, kdo by jí posekal, takže to musím zajistit.
potřebuju vědět, kolik mám nabídnout, abych "neurazila" a příp. abych se nepřivedla na mizinu Vychechtaný
Účtuje se to podle metru čtver.?
Předem dík za jakékoli info.
Klára

PS: kdybyste měl někdo zájem nebo někoho, kdo by měl zájem, znal, tak jsem z UL

nejsem jistá, jestli má být sekání nebo sečení, tak raději obojí Stydlín ;)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Claricia
Tornado Emergency

Registrace: 15.11. 2009

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 2:43 pm    Předmět: Re: Sekání/sečení trávy - za kolik? Citovat

Skotik napsal:
Ahoj,
máte někdo info, kolik je normální částka za posekání trávy?

Máme kus zahrady a jaksi nikoho, kdo by jí posekal, takže to musím zajistit.
potřebuju vědět, kolik mám nabídnout, abych "neurazila" a příp. abych se nepřivedla na mizinu Vychechtaný
Účtuje se to podle metru čtver.?
Předem dík za jakékoli info.
Klára

PS: kdybyste měl někdo zájem nebo někoho, kdo by měl zájem, znal, tak jsem z UL

nejsem jistá, jestli má být sekání nebo sečení, tak raději obojí Stydlín ;)

My platili ne za metr čtvereční, ale za hodinu - sekání (s traktůrkem) 250,- Kč.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 3:18 pm    Předmět: Citovat

nám seká obec /Olomoucký kraj - malá vesnička/ za 500 Kč cca 2000 m2.

M.a.r.k.a
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 3:52 pm    Předmět: Citovat

známým v UL někdo seká (toho já ale neznám), teď přesně nevím, ale tuším kolem 100/hod.

Mám se zeptat?

inko, mám pocit, že po mně jdou V rozpacích
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 4:03 pm    Předmět: Citovat

Necháváme si sekat pozemek u chalupy na Vysočině asi 1000m, je to docela náročný terén a platíme 300kč.
Ještě využiju této diskuze a zeptám se , jestli nevíte, zda existuje povinnost udržovat pozemek. Máme ještě zahradu na kterou nejezdíme (kvůli dotěrným susedům) a zrovna dnes nám přišlo od obce, že si sousedi stěžují na naší neposekanou a zaplevenou zahradu a máme zjednat do konce června nápravu. Nám se tam ale vůbec nechce V rozpacích Musíme?
Barci
Treperenda
Treperenda

Registrace: 19.11. 2008

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 4:32 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
Necháváme si sekat pozemek u chalupy na Vysočině asi 1000m, je to docela náročný terén a platíme 300kč.
Ještě využiju této diskuze a zeptám se , jestli nevíte, zda existuje povinnost udržovat pozemek. Máme ještě zahradu na kterou nejezdíme (kvůli dotěrným susedům) a zrovna dnes nám přišlo od obce, že si sousedi stěžují na naší neposekanou a zaplevenou zahradu a máme zjednat do konce června nápravu. Nám se tam ale vůbec nechce V rozpacích Musíme?

jo ta povinnost je, ale je to hodně diskutabilní co už jako vyžaduje nápravu a co ne. Původní profese odbor životního prostředí na malém úřadě - zkušennosti jsou že za vším jsou sousedské vztahy, já osobně si nedovedu představit jak někoho může zaplevelená zahrada obtěžovat, lhůta do konce června mi přijde malé, ale nevím podrobnosti jak to máte daleko, jak jste vytíženi a podobně, sousedům bych navrhla, že si to můžou posekat sami stejně jako příkopy kolem silnic, vysbírat les od šišek aby po nich náhodou neuklozli a zamést příjezdovku do čista každý měsíc Grrrrr Vychechtaný jsem zaujatá proti milovníkům zeleného betonu (anglického trávníku)
ale je pravda že alergici trpí pokud tam máte vysokou vykvetlou trávu, tak by bylo asi rozumnější se se sousedy a úřadem nějak domluvit na kompromisu. na úřad bych zavolala jestli to můžete posekat třeba o týden později a radši jim to poslala i písemně, což mají neradi, protože na to budou muset odpovídat, záleží na lidech, na velikosti a zvycích úřadu.
ale jako jsme lidé a krom práv máme i povinnosti.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 4:40 pm    Předmět: Citovat

Barci, děkuju Ti za odpověď. My jsme od obce dostali výzvu už loni a úřadu jsme navrhli, že pokud někoho ochotného z vesnice najde, tak že mu za posekání naší zahrady zaplatíme. Straostka byla nadšená, že se teda domluví s lidmi, co sekají obecní pozemky a za týden nám volala, že naší zahradu nikdo sekat nechce a že to tedy máme nechat být. No a letos to zas přišlo. Mám z toho pocit, že nás sousedi jen tlačí k porodeji zahrady.
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 4:44 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
Barci, děkuju Ti za odpověď. My jsme od obce dostali výzvu už loni a úřadu jsme navrhli, že pokud někoho ochotného z vesnice najde, tak že mu za posekání naší zahrady zaplatíme. Straostka byla nadšená, že se teda domluví s lidmi, co sekají obecní pozemky a za týden nám volala, že naší zahradu nikdo sekat nechce a že to tedy máme nechat být. No a letos to zas přišlo. Mám z toho pocit, že nás sousedi jen tlačí k porodeji zahrady.

No a pokud tam jsou takovéhle vztahy, nebyl by ten prodej nakonec lepší? Když tam stejně nejezdíte?
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 5:02 pm    Předmět: Citovat

Claricia napsal:
Inkognito napsal:

No a pokud tam jsou takovéhle vztahy, nebyl by ten prodej nakonec lepší? Když tam stejně nejezdíte?

Máš pravdu, pozemek chceme prodat, ale až za 2 roky, kdy se na něj už nebude vztahovat daň z prodeje. Koupili jsme ho před 3 lety a dali za něj docela dost, je to moc pěkná zahrada na super místě. Sousedi ho taky chtěli, ale mysleli si, že původní majitel žádného zájemce nesežene a sleví - neslevil a prodal to nám. Bohužel. Od té doby kdykoli se tam ukážeme, tak nás sousedi hned bombardují, pořád se na něco ptají, radí a nám už to začalo být nepříjemné. Chovají se jak kdyby ta zahrada byla jejich a ne naše. Kdykoli jsme vystrčili nohy z auta, už byli u plotu a něco drčeli nebo na nás aspoň koukali z okna. Tak jsme s manželem shodli, že si už neumíme představit, že bychom tam někdy žili a od té doby nás tam nic netáhne. Je nám to tam vyloženě nepříjemné.
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 5:04 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
Claricia napsal:
Inkognito napsal:

Máš pravdu, pozemek chceme prodat, ale až za 2 roky, kdy se na něj už nebude vztahovat daň z prodeje. Koupili jsme ho před 3 lety a dali za něj docela dost, je to moc pěkná zahrada na super místě. Sousedi ho taky chtěli, ale mysleli si, že původní majitel žádného zájemce nesežene a sleví - neslevil a prodal to nám. Bohužel. Od té doby kdykoli se tam ukážeme, tak nás sousedi hned bombardují, pořád se na něco ptají, radí a nám už to začalo být nepříjemné. Chovají se jak kdyby ta zahrada byla jejich a ne naše. Kdykoli jsme vystrčili nohy z auta, už byli u plotu a něco drčeli nebo na nás aspoň koukali z okna. Tak jsme s manželem shodli, že si už neumíme představit, že bychom tam někdy žili a od té doby nás tam nic netáhne. Je nám to tam vyloženě nepříjemné.

Aaaaaha, tak to s daní chápu.

Co zkusit někoho na to občasné sekání (4x za rok?) najít tady na BC? Samo záleží na lokalitě, ale třeba by se někdo našel.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 5:08 pm    Předmět: Citovat

Clar asi nám nic jiného nezbyde, ale termín do konce června je tedy šibeniční. Proto jsem chtěla vědět, jestli opravdu máme povinnost svůj pozemek udržovat.
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 5:10 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
Clar asi nám nic jiného nezbyde, ale termín do konce června je tedy šibeniční. Proto jsem chtěla vědět, jestli opravdu máme povinnost svůj pozemek udržovat.

Osobně bych na obci písemně ohlásila, že poskytnutý termín je vzhledem ke konci školního roku a začátku prázdnin příliš krátký a že zahradu posekáte do xx.xx. (třeba 20.7. nebo tak něco). To by mohlo být dostačující.
Skotik
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:04 pm    Předmět: Citovat

Holky dík ;)

Dneska jsem se na zahrádce domluvila se sousedem. Bude za to chtít 200,- což se mi zdá skoro až málo.
Zahrada sice není nijak obrovská, ale asi mu to bude dýl trvat kvůli terénu.
Tož mu šoupnu dvě stovajzny a lahvinku červenýho a rovnou se s ním domluvím i na dalším sečení.

Klára
Skotik
Kecka
Kecka

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:05 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
známým v UL někdo seká (toho já ale neznám), teď přesně nevím, ale tuším kolem 100/hod.

Mám se zeptat?

inko, mám pocit, že po mně jdou V rozpacích

Inko, napiš mi do SZ trochu víc informací. Kdyby třeba soused nechtěl sekat "napořád", tak ať mám někoho v záloze ;)
Klára
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:06 pm    Předmět: Citovat

my dávali 500,- na celý náš pozemek, plus pán si ještě odvezl travu pro zvířatka
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz SIS - Sousedská Informační Služba Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: