Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Máš, cos chtěla!
· 2 PLenčin páteční trapas
· 3 PLenčin páteční trapas
· 4 PLenčin páteční trapas
· 5 PLenčin páteční trapas
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Šaty pro družičku
· 2 Karlovarsko
· 3 Stara verze Skype
· 4 První česká paterčata
· 5 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
· 6 Jak opravdu zlikvidovat vši?
· 7 Likvidace černiska
· 8 Změna příjmení - soudně
· 9 Shanim kucharku...
· 10 Lily Lolo - hromádka Brno

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Šaty pro družičku
·  2 První česká paterčata
·  3 Dobrooběd s "předváděčkou" Flexi8 v Brně
·  4 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  5 září 2013
·  6 První česká paterčata
·  7 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  8 Jak opravdu zlikvidovat vši?
·  9 Šaty pro družičku
·  10 VŠIVÁČKY Z UK - hromadná objednávka
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

A jak je to u Vás ve družině .....
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Školák
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 7:48 pm    Předmět: A jak je to u Vás ve družině ..... Citovat

Dobry den, neda mi to proste nezeptat se, nepostežovat si, neulevit si. chodíme do první třídy a do družiny, vše je Ok.,ale stalo se mi, že jsem přišla dítko vyzvednout a p. družinářka nikde, škola otevřená, šatna otevřená, jedna maminka již čekající v klidu až si své dítko bude moci vyzvednout..... Deti byli v pořádku , malovaly si sami atd... Za chvily družinářka přiběhla , když už jsme byly v šatně, s jakousi vymluvou, no nedalo mi to ji neříct, že se mi to nelíbí aby nechavala deti samotné co kdyby dite zmizelo .atd.... Dle ní to byla moje reakce nepřiměřená a přehnana - to by se nikdy nemohlo stát aby deti sami odešly.... a dnes byla při vyzvedávání k nám docela odtažitá.... Tak si říkám, jestli jsme neměla mlčet vyzvednout dítě a hotovo. Zajímalo by mě jak je to u vás a jakou mají vlastně zodpovědnost, jestli je to jenom jakysi dozor, nebo za deti plně zodpovídají....
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mamamila
ZLATÁ MAMAMILA

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 7:55 pm    Předmět: Citovat

U nás otevřeno není. Když jsou děti venku družinářky nejdou ani na zachod(teda když jsou dvě tak jo, jedna sama je tam nenecha) Když jsou venku musí je dost hlídat protože na školní dvůr se dá vlezt ze dvou stran, takže hlídají aby se dovíraly vrata a nebylo rožklebeno všude.
Když jsou vevnitř a necháva otevřene vchodové dveře (třeba když je dusno a leje) tak je hlídají.
Když zavřeno tak si myslim že na wc si dojde, nebo čaj si jde uvařít
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mirkat
Howgh
Howgh

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 7:55 pm    Předmět: Citovat

Občas se mi to taky stalo - pančelka na WC, či odběhla něco vyřídit do jiné třídy... Nikdy jsem ale holku neodvedla, vždy jsem čekala na ni... A nahlásila, že odvádím - čímž reaguji na to, že už jste byly v šatně...
Lenka_
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 7:58 pm    Předmět: Citovat

Nechci ji obhajovat, ale jaky mela duvod ke sve nepritomnosti. Tezko nekoho odsuzovat jen tak.

Pokud doopravdy nemela jinou moznost a musela na chvili odejit, detem to bylo oznameno a byli v klidu, tak bych to neresila.
Prece jenom tem detem uz je sedm roku a chvilku sami vydrzi.
U nas v druzine treba neni zachod, a druzinarka na nej proste obcas odejit musi. V takovem pripade jsou deti take chvilku bez dozoru.

Pokud nemela doopravdovy duvod, tak je to o necem jinem.

Beru to ze sveho pohledu, muj prvak do druziny nechodi, po vyucovani si sbali veci, jde do satny a prijde sama domu. Bydlime par metru od skoly.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Porrima
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 20.8. 2010

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 7:58 pm    Předmět: Citovat

U nás je občas problém se dozvonit (mají 2 třídy, nebo jsou na zahradě). Škola je vždy zamčena. Družinářka chodí ke dveřím i dítětem a hned dveře zamyká.
Jindriska
Treperenda
Treperenda

Registrace: 24.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 8:06 pm    Předmět: Citovat

U nás funguje následovně:
1) vchod do školy (družiny) zamčený, u vchodu paní školnice, která kontroluje s kým dítě odchází (děti se vyvolávají přes zvonek, zvoní se na konkrétní učitelku)
2) pokud jed učitelka n wc dozoruje druhá (družinové třídy jsou propojené dveřmi, takže žádný velký problém, navíc by neprošly přes školnici, která se od dveří nehne nebo ji na pár minut střídá pomocný školník).
3) pokud školnice vyzvedávajícího nezná kontroluje se přes učitelku, která (v případě, že nevyzvedává rodič či prarodič, musí mít papír, že dotyčný vyzvednout může).
Nikdy jsem nezažila, že by děti nevěděly, kde je učitelka nebo učitelka, kde jsou děti. Nejsem extrémně problémová, ale tohle bych řešila. Jinak - nejsme žádná soukromá, placená škola, ale obyč státní a spousta věcí jde vyřešit, zavést a provozovat i tak... asistenty ve třdách počínaje, dobrým ohlídáním dětí v družině konče... Asi je to hodně o vedení, na "našem" řediteli je vidět, že svojí profesí žije a výsledky jsou prostě vidět.
V tomhle případě bych na situaci upozornila a nijak extrémně vstřícná nebyla, tady jde o bezpečnost dětí a řešení by mělo být rychlé.
Jindra

www.z-kultury-i-nekultury.blogspot.com
Vezda
Kecka
Kecka

Registrace: 6.8. 2010

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:10 pm    Předmět: Citovat

U nás - když družinářka někam odběhne nebo potřebuje někde něco úpořešit, pověří 2 děti ze třídy, aby "hlídali", takže tyto hlídky pouští zvonkem dovnitř a pak referují, kdo odešel. Mmch o přestávce děti ve třídě taky nikdo nehlídá a připadá mi to normální.
Trixl
Howgh
Howgh

Registrace: 6.4. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:16 pm    Předmět: Citovat

A to já bych se jí zastala.
Nevidím nic co bys měla řešit, na co si stěžovat. A když jsi viděla, že ta maminka čeká na pančelku, aby viděla s kým dítě odchází, proč si vezmeš dítě a mizíš ? Docela se divím, že neprotestovala pančelka.
Juzi
Pískle

Registrace: 7.11. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:17 pm    Předmět: Citovat

Aha, dekuji za názory, snad jsem tedy mela pravdu... Nase družinářka prý byla za paní uč. a pro brýle..... Nevím, ale hlída je od cca 12 do 16, to jsou pouze čtyři hodiny, chápu , že je nebude vodit na zachod, ale mela by být s nimi a vedet kde jsou, jinak u nás je skola cca od 14 hodin už otevřená, šatny zavřené (měli by být), a dle ditete se stava často, že družinářka si nekam musí odbehnout a jsou sami. Což se mi právě vůbec nelíbí ale asi to zatím nechám, budou prázdniny a pak se uvidí. jinak ditě jsem neodvedla jen tak našli jsme druhou družinářku ve vedlejší třídě a té jsme to nahlásily (ale už tohle mě naštvalo.....).,Dekuji Vám za názory.
Peggy
Drbna
Drbna

Registrace: 13.2. 2008

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:19 pm    Předmět: Citovat

U nás je to jak v trezoru. Všechno je zamčený. Děti jsou buď uvnitř nebo na zahradě. Když jsou uvnitř, musím se zvonkem ohlásit, Lucka pak jde do šatny sama a otevře mi bzučákem, dveře se zase zabouchnou. Tohle všechno vzniklo s tím případem, jak ta ženská vnikla do tý jídelny a ohrožovala tu holčičku. Od tý doby se to všechno takhle zpřísnilo, ale aspoň člověk nemá strach.
Juzi
Pískle

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:26 pm    Předmět: Citovat

Peggy napsal:
U nás je to jak v trezoru. Všechno je zamčený. Děti jsou buď uvnitř nebo na zahradě. Když jsou uvnitř, musím se zvonkem ohlásit, Lucka pak jde do šatny sama a otevře mi bzučákem, dveře se zase zabouchnou. Tohle všechno vzniklo s tím případem, jak ta ženská vnikla do tý jídelny a ohrožovala tu holčičku. Od tý doby se to všechno takhle zpřísnilo, ale aspoň člověk nemá strach.

Přesně , muže se stát cokoliv, ditě může vyběhnout za kamáradem ven, nebo uklouznout atd.... štve mě ta lehkomyslnost, samozřejmě, že je nebudou hlídat na 100%, ale jsou to jenom prvnáci.
Peggy
Drbna
Drbna

Registrace: 13.2. 2008

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:34 pm    Předmět: Citovat

Já jsem napřed taky ňafala, že za ní do šatny nemůžu, protože ta naše pápěra všechny ty krámy neunese Vychechtaný , ale to by člověk nevěřil, jak se rychle osamostatnila, když musela Veselý .
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:37 pm    Předmět: Citovat

U nás je to vůbec výživný. Ráno můžeme děti vodit po čtvrt hodině, když se člověk o minutu zpozdí, má smůlu a musí čekat do dalšího příchodu družinářky. Odpoledne je možno dítě vyzvednout pro změnu po půl hodině. Takže mám pocit, že tady je hlídají až moc....
Juzi
Pískle

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:49 pm    Předmět: Citovat

Takhle po čtvrthodině by to ráno mělo bý i u nás, ale není, dveře jsou otevřené a jedna družinářka hlídá a pak v 8 hod. zamkne, což není špatné. Jo a v ranní družině je spíš družinářka náhodou ikdyž je to ranní družina.
Aterka
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 8.3. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 10:35 pm    Předmět: Citovat

Juzi napsal:
Takhle po čtvrthodině by to ráno mělo bý i u nás, ale není, dveře jsou otevřené a jedna družinářka hlídá a pak v 8 hod. zamkne, což není špatné. Jo a v ranní družině je spíš družinářka náhodou ikdyž je to ranní družina.

Proč si teda nestěžuješ přímo jim nebo v ředielně?

Dle dítěte je často pryč... co to je konkrétně? Kolikrát a na jak dlouho? Umí to upřesnit? Nebo to jsou chvilky, kdy jde na WC, vyřídit nějaký telefon apod.?

Já této diskuzi moc nerozumím, o co ti jde?

Ty si vezmeš dítě a prchneš, to měl bý jako naschvál? Fakt nechápu...

POkud si myslíš, že je to skutečně problém, že družinářka se nestará o tvoje dítě dostatečně, tak s tím něco udělej, stěžuj si na patřičném místě.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Školák Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: