Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Perníková chaloupka
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Zánět močových cest c/a svědění.
· 2 Diskusní večer: "Nerušit! Rodím" - Zúčastnil se ně
· 3 Co všechno "při dětech" zvládáte?
· 4 ZŠ Rašínova Brno - integrace dítěte s PAS
· 5 Očkování novorozence
· 6 Prodám růžové Crocs crocband II.5
· 7 Čtení z ruky batolete
· 8 Neplacené volno - může zaměstnavatel dát bez mého souhlasu?
· 9 alimenty exekučně, jak na to
· 10 Zkouška odborné způsobilosti matrikáře

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 vyšetření prsu VZP
·  2 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  3 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  4 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  5 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  6 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  7 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  8 vyšetření prsu VZP
·  9 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  10 Co všechno "při dětech" zvládáte?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Plastová x dřevěná okna
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Volný čas s dětmi - výlety, kroužky, mateřská centra
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Piki
Pískle

Registrace: 3.7. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 3:10 pm    Předmět: Plastová x dřevěná okna Citovat

Holky,
omlouvám se předem za tuto diskuzi, která nevím, jak moc sem zapadá, ale mě to prostě nedá spát a mám pocit, že tady se ví všechno Veselý

Budeme dělat jedno nové okno a já mám dilema, jestli jít do plastu nebo dřeva. Bydlíme v RD, všude dřevo...ale okna jsou špatná a postupně se budou měnit asi všechna. příbuzní tvrdí, že plast s dekorem dřeva je super.
Je ten plast opravdu lepší? Přijde mi to super na údržbu....u toho dřeva se bojím, že by to časem zase shnilo Smutný
*
A taky nevím, podle čeho vybrat správnou firmu...Rozeslala jsem nějaké poptávky, ale čím se mám řídit? Já těm profilům vůbec nerozumím....Smutný Třeba aluplast je o několik tisíc levnější než ty německé výrobky....ale když se podívám na to okno, tak prostě až takový rozdíl nevidím...
*
Jsme z HK. Doporučili byste mi někoho s kým máte dobrou zkušenost? A ještě jedna otázka - neproděláme na tom, když to okno budeme dělat teď v sezoně? Třeba Macek nabízí 40% slevu i teď, ale na podzim to bude asi lepší, ne?

Díky za odpovědi
Piki
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ratta
Kecka
Kecka

Registrace: 2.4. 2012

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 3:37 pm    Předmět: Citovat

Plast není lepší, šmejd můžeš mít jak z plastu, ta ze dřeva. Pokud je dobrý dodavatel, tak za mně dřevo. Ale je to věc vkusu. A oboje má své výhody a nevýhody.
Maryjenka
Krafařka
Krafařka

Registrace: 2.2. 2011

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 5:07 pm    Předmět: Citovat

Jaký máte dům? Z čeho? Jak vypadá?
K tomu bych taky přihlížela...

Dřevo je dřevo, dýchá a staré domy se dřevem se tolik nepotí jako s plastem.
Navíc teda plastové okno v dekoru dřeva mi příjde jako hnus...(můj osobní názor).

Za mě jedině dřevo, do starého baráku (soudě dle zničených starých dřevěných oken...) prostě lepší!
Lachtanicka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 30.6. 2011

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 5:27 pm    Předmět: Citovat

Dřevěné okno vyžaduje péči, je potřeba ho co pár let repasovat, natírat - pak by ale mělo bez problémů vydržet několik desetiletí. U okna plastového tahle péče odpadá, ale za cca dvacet let se plast prostě rozpadne a bude nutné vyměnit okna za nová.
Plus to zmiňované větrání - plastové okno narozdíl od dřevěného nedýchá, takže v zimě sice zadrží víc tepla, ale nesmí se zapomenout často větrat, jinak hned začnou bujet všelijaké plísně.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Piki
Pískle

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 5:56 pm    Předmět: Citovat

Holky,
moc děkuji za názory.
Mně se taky líbí víc to dřevo, ale je to o dost dražší a navíc mě děsí ta údržba. Skoro všichni z rodiny mají ten plast a chválí si to.....i když větrat musí o sto šest....to jo. Nahlodali jste mě....už se pídím i po eurooknech, ať mám srovnání...
*
Ratto - naprosto souhlasím, že šmejd se dá udělat z jakéhokoliv materiálu. proto jsem se přišla poradit a zjistit zkušenosti. Když firma udělá šmejd, předpokládám, že to vyreklamuji.....možná naivně, ale fakt bych se bránila Veselý Spíš jsem chtěla slyšet osobní zkušenosti někoho, kdo měnil...
*
Maryjenko - Dům zase tak starý nemáme, ale byl tady použit nejlevnější materiál na všechno, tak to moc nevydrželo. Postaven byl v 94tém, ale dlouho tady nikdo nebydlel a nestaral se a teď se to všechno ukazuje Kulivočko Je to okraj Hradce.....plasťáky tady mají téměř všichni, takže bysme zase tak nevyčnívali. Já teda na dálku dřevěné okno od plastu nepoznám.
*
Lachtaničko - fakt myslíš, že ten plast se za 20let rozpadne? Další investici do oken v rámci svého života už bych fakt nedala...
*
Piki
Lachtanicka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 30.6. 2011

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 6:04 pm    Předmět: Citovat

Z praxe to nevím, neboť nikdo z okolí nemá plastová okna tak dlouho... Veselý
Ale slyšela jsem to z více zdrojů.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Josefka
Howgh
Howgh

Registrace: 29.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 6:24 pm    Předmět: Citovat

Plasťáky jsem nechtěla ale myslela jsem si, že to prostě jen moje rozežranost, že by udělaly stejnou službu za polovinu cenu u plastové. Ovšem poslední dobou na palstová okna slyším víc kritiky, než bych čekala. Dokonce: jak se kroutí a nakonec těsní méně, než původní stará. Asi lidi začli šetřit a dávají levnější (lehčí) a to pak člověk aby se v tom oboru nejdřív vyučil, než si vybere.

Je to jak tu píšou holky: materiál je věc vkusu, dřevo je přírodní ale zaplatíš víc. JInak můžeš na nekvalitu narazit u obou materiálů.
Pajik
Krafařka
Krafařka

Registrace: 21.9. 2008

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 6:28 pm    Předmět: Citovat

Ahoj my máme nová dřevěná ve starém domě. Mě se plastová okna na starých domech prostě nelíbí a bože nedej když je vidět zvenku dekor rádobydřevo a zevnítř bílý plast.
Ano dřevěné okno chce péči, ale když vidím naše okna a sousedů plastová ten rozdíl je pro mě markantní. My k oknům dostali nějaký prostředek na rám, kterým je máme jednou za dva roky ošetřit, lak který máme prý vydrží hodně, nevím máme je chvilku.
Když jsme doma okna řešili, chlap chtěl plasťáky já chtěla dřevo, náš projektant i stavitel se shodli na tom, že pro starý dům je dřevo lepší neměnila bych.
Lasicka
Howgh
Howgh

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 6:43 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

myslím, že argument, že dřevěná okna dýchají je poněkud zcestný. Jak euráče, tak plasťáky dobře těsní, proto se musí víc větrat - stará okna větrala i zavřená Veselý My postupně vyměňujeme stará kastlová za euráče, u Macka a nemůžeme si je vynachválit. Perfektní jednání, slušné ceny, okna pěkně vypadají. A to, že se občas musí udržovat - a co se na domě nemusí? Plast mi přijde o.k. jen do novostaveb. Ale to je na každém, jaký má vkus.
Piki
Pískle

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 7:25 pm    Předmět: Citovat

Tak i manža řekl, že chce eurookna Veselý

Lasičko - prosím tě, nevíš, jestli je výhodnější zadat si to okno u Macka ještě teď do konce června nebo spíš přes léto? On mi poslala nabídku s 40% slevou.....ale jen do konce června.
O prázdninách nevím, jak to je. Předpokládám, že na podzim to bude nejlevnější, ale vzhledem k tomu, že tu díru pro okno budeme teprve vybourávat, tak si nemůžeme lajsnout, že tady budeme týden mrznout Kulivočko
Tak řeším jestli teď nebo přes prázky Veselý

Díky moc vše za příspěvky
Piki
Lenka_
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 7:49 pm    Předmět: Citovat

Tak my mame plast s dekorem dreva na 40 let starem baraku a nemenila bych. Mame je 8 let a zatim bez jedine chyby a za sebe bych nemenila.

Co jsem si v okoli vsimla, tak bile plastove okna zvenku casem zloutnou nebo sednou nebo proste meni barvu.

U vnitrni strany jsem byla upozornena, ze pry pokud maji dekor dreva a v mistnosti nejsou zaclony, tak se musi k oknum ladit nabytek. Nevim, neresila jsem to, mame je zevnitr bile a me se to libi.

Puvodni okna jsme natirali nekolikrat a uprimne mame na baraku tolik prace, ze udrzby drevenych oken jsme se rada vzdala. (Zrovna tak jsem rada vymenila starou rovnou strechu za sikmou a od te doby neresim natirani strechy).

Ale ber to tak, ze bydlime v baraku, ktery uz 5 let rekonstruujeme a je k nemu velka zahrada, na ktere je spoustu prace, oba dva jsme pres tyden do vecera v praci a tak nejak chci v zivote zazit i jine veci nez je prace na a okolo baraku.
Hasmandka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 8:03 pm    Předmět: Citovat

Jak už se psalo výše, plast nebo dřevo má svá specifika, ale co se kvality týká tak obojí je srovnatelné.

Podle čeho je třeba se rozhodovat, je tzv. součinitel prostupu tepla U. Ale pozor, musí to být součinitel prostupu Uw, čili hodnota vztahující se k celému oknu, nikoliv jen např. k zasklení! Ug je součinitel zasklení, který bývá lepší a proto jej spousta dodavatelů uvádí. Ale rám s ne příliš dobrými teplně technickými vlastnostmi, může součinitel celého okna hodně pokazit. Čím menší hodnota Uw, tím lepší.
Současná platná norma má požadované hodnoty Uw 1,5. Doporučená hodnota (lepší) dle ČSN Uw je 1,2, ale stává se už jakýmsi standardem. Já osobně bych do horších oken, než se součinitelem 1,2 nešla. Nebo ještě lépe, volila bych okna s trojskly, kde se součinitel Uw pohybuje v rozmezí cca 1,0 - 0,7 (možná i 0,68) (spodní hodnota je pro pasivní domy).
Čili pokud nevíte, dle čeho vybrat, tak Uw je základní objektivní hodnota k posouzení tepelně technických vlastností oken.

U plastových oken rozhodně vyžadovat barevnou stálost po celou dobu jejich živtnosti!

Co se týká "dýchání" domu, tak jednak se tohle hodně přeceňuje a ve spojení s okny je to holý nesmysl. Stará okna jsou netěsná a k výměně vzduchu, ale také k velkým ztrátám tepla, dochází právě díky netěsnostem. Nová okna jsou těsná, k infiltraci nedochází a proto je třeba se naučit větrat, jinak hrozí vznik plísní. Platí pro plastová, hliníková či dřevěná okna stejně.

"Dýchání" domu jako takového bych chápala spíše jako schopnost konstrukcí pohltit vnitřní vlhkost, odvést ji ven, či zase ji zpět vydat do prostoru. Takto "dýchat" může i zděná stavba celá zateplená polystyrenem. Důležitá, pro eliminaci možných rizik - plísně apod, je přitom jednak povrchová teplota konstrukcí případně, kde v konstrukci se nachází rosný bod. Ale to už by bylo na dlouhou diskusi o zateplování, kterých je na internetu nepočítaně. ;)

Naposledy upravil Hasmandka dne po červen 25, 2012 10:53 pm, celkově upraveno 2 krát.
Lasicka
Howgh
Howgh

Registrace: 2.10. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 9:07 pm    Předmět: Citovat

Nechte si vypracovat nabidky u vice firem. Nam se vzdy vyplatil Macek. Zadny otvory nebourejte. Az budou okna hotova, prijedou Vam zadarmo stara vybourat a nova osadit. Zednik pak po par dnech orizne tesnici penu a zapravi pripadne diry v omitce. L.
Hasmandka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 11:07 pm    Předmět: Citovat

Ještě zpětně dočítám příspěvky v diskusi:

Lachtanicka napsal:

Plus to zmiňované větrání - plastové okno narozdíl od dřevěného nedýchá, takže v zimě sice zadrží víc tepla, ale nesmí se zapomenout často větrat, jinak hned začnou bujet všelijaké plísně.

Co si představit pod pojmem, že okno nebo objekt dýchá? Pokud schopnost odvětrat/pohltit vzdušnou vlhkost, tak logicky plastové nebo dřevěné okno jsou na tom úplně stejně. Ano, nesmí se zapomínat větrat, což spousta lidí, ve snaze výměnou oken maximalizovat úspory za vytápění, nedělá. Větrat do průvanu 2 - 3x denně na 10 - 15 minut.

Lachtanicka napsal:

Nesmysl. Tepelně technické vlastnosti oken záleží především na mnou výše zmiňovaném součiniteli prostupu tepla Uw okna, nikoliv na volbě matriálu rámu. Dřevěné okno se součinitelem Uw = 0,95 má lepší izolační a tepelně technické vlastnosti než např. plastové okno s Uw = 1,4. A naopak.
Tebilly
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 26.2. 2009

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:06 am    Předmět: Citovat

Ahoj, muz ma firmu na montaz oken. Nejvice ted montuje plast. Hodne lidi si dava dekor dreva. Me osobne se plast tolik nelibi.

Mame drevo, merantu a trojsklo. Zminka, ze je okna potreba pretirat po x letech atd.. neni pravda. K oknum dostavas peci, jednou za rok, pri myti oken, vlhkym hadrikem s peci pretres ramy, nic vic Veselý
Navic, drevo je x desitek let proverene.

Plast - proveren neni, nevis, zda se ti neprohne, nezezloutne atd..
Samozrejme, jsou vyrobci plastovych oken, kteri umi, a kteri ne. I mezi plastovyma oknama nejdes zmetky. Je kupa takovych vyrobcu. Nezatracovala bych ani polska okna Veselý Treba Veka, majitele, zamestnanci.. jsou Cesi, akorat kvuli danim? jsou za hranicema Veselý
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Volný čas s dětmi - výlety, kroužky, mateřská centra Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: