Zaslal: po červen 25, 2012 12:00 am Předmět: bulka v podbřišku
Ahoj,
před chvíli jsem si nahmatala "v podbřišku" - navnitř od kyčle - bulku. Možná jsem jí tam měla i dříve,ale vždy nějak zmizela. Je hodně tuhá, asi 2x1cm.
Nevíte, co by to mohlo být? jako první mě napadla akorát rakovina vaječníku, popř. kýla (ale nevím, jestli to není na kýlu moc vysoko)
Na druhé straně nic podobného nemám. Problémy žádné nyní též nemám.
V úterý si skočím k obvoďákovi,nebo mám jít raději na gyndu?
Díky za každou radu!
Inko v šoku.
zachovej klid a rozvahu , připomnělas mi moji kamarádku, která si takhle nahmatala taky tvdou bulku v břiše. Nakonec se zjistilo, že si nahmatává výběžek bederního obratle - tak byla hubená
Registrace: 19.7. 2007 Příspěvky: 1070 Bydliště: Brno
Zaslal: po červen 25, 2012 12:50 am Předmět:
ahoj, tipla bych uzlinu v třísle. Může se zvětšit při oslabení organismu, po námaze....pokud chceš uklidnit, zajdi k obvodní dr.
Přeju, ať to nic není.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: po červen 25, 2012 6:21 am Předmět:
Pokud je v třísle a je tuhá a nebolestivá (více, může být citlivá na zmáčkutí), pak je to uzlina - ukazuje nejspíš na nějakou infekci. Pokud je tuhá a velmi bolestivá, pak je to uskřinutá kýla. Pokud je zamáčkutelná a nebolestivá, pak je to též kýla, ale je v klidu.
Každopádně, i v případě nebolestivosti by se vyplatilo to nechat okouknout lékařem, v případě bolestivosti sypat hned.
Já jsem měla takovou uzlinu. Řekla bych, že pokud je 2x1 cm, tak to může být v okolí infekce, která není nijak závažná, mně vznikla z blízkého beďaru . Pokud si nějaký najdeš na zadku nebo v ochlupení, tak je to ono
Registrace: 27.11. 2008 Příspěvky: 897 Bydliště: Praha 8 - Čimice
Zaslal: po červen 25, 2012 7:28 pm Předmět:
Inko, nejsi po císaři? já něco takovýho právě z toho důvodu mám - gyndař říkal že je to ruplej steh obrostlej svalovinou a že mám cvičit šikmý břišáky a ono to časem zmizí.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.