Zaslal: so červen 23, 2012 10:47 pm Předmět: HA v patnácti
Ahjoj holky,
možná řeším něco, co mi nepřísluší, možná to ani řešit nejde, ale už mě to několik dní trápí, tak si jdu pro radu - je -li.
Synovec (18) si našel holku. Tvrdil, že jí je 16, ale to holce bude až někdy koncem roku. Tedy asi ne že by v tom byl takový rozdíl. Její maminka na ní udeřila a zjistila, že spolu spí, prý vždy používají kondom. Maminka pravila, že nevidí jinou možnost, než ji vzít ke gynekologovi a nechat jí předepsat antikoncepci. Na jednu stranu ji chápu - je to děsivá představa, že by otěhotněla, a rozhodně kvituju, že se nevydala cestou nějakých marných zákazů, nicméně mi to vůči té holčině přijde hrozně nefér. O HA si nemyslím nic dobrého obecně, ale pro tak mladý organismus mi to přijde děsivé. Nemáte někdo představu, jestli existuje nějaká jiná alternativa, která by zajistila větší bezpečí a holce nepomršila hormony?
Říkám si taky, co si z toho vezme ten kluk. Holka na něj kouká jak na svatej obrázek, že by mi HA zamlčela nepadá v úvahu. Zvykne si, že ej to starost holky a hodí všechno za hlavu? Celé se mi to vůbec nelíbí, jsem na něj docela naštvaná (to on samozřejmě neví) a přemýšlím, jestli se s tím dá vůbec něco dělat. Chjo.
Registrace: 13.10. 2006 Příspěvky: 849 Bydliště: Brno
Zaslal: so červen 23, 2012 11:02 pm Předmět:
obávám se, že toho spolehlivého moc na výběr není. Ale jako matka dvou kluků si myslím, že určitě kondom ano (kvůli nemocem) no a v tomto věku je opravdu těhotenství problém a ne radost, takže ta hormonálka je pro tuto dobu asi vcelku dobré řešení. (poradit se, aby to bylo co možná nejšetrnější....) Že by se ve vztahu vrátili o krok zpět s tím asi počítat nejde.
Proboha a proč jim do toho kecat ? Holka asi bude mít svého gynekologa, který jí poradí šetrnou antiko. Kluk kvůli tomu nutně nemusí mít pocit, že je to jen její režie (znám dvě, které vysadily antikoncepci aniž by o tom měl chlap tucha - aby bylo mimino, pro které se ona rozhodla a on pak byl postaven před hotovou věc), takže pokud je on zodpovědný, stejně ten kondom přichází do úvahy.
Já sama jsem zahájila sexuální život v 15ti, mému nynějšímu muži bylo tehdy 18. Zcela samozřejmě jsem zašla na gyndu pro HA a on měl zcela samozřejmě vždy u sebe kondomy. NIKDO mi -nám do toho nekecal, obzvlášť ne nějaká teta .
Registrace: 9.1. 2007 Příspěvky: 5142 Bydliště: Praha 4
Zaslal: so červen 23, 2012 11:17 pm Předmět:
brala jsem HA od 15 do cca 25 - ze zdravotních důvodů. Můj gynekolog si myslel, že to vyřeší hormonální nerovnováhu...
Mám uvedené v dokumentaci, když jsem přišla o první dítě v 16 tt, že možný důvod je dlouhodobé užívání HA či nespecifický stres (miminko bylo zcela v pořádku, genetika ok, nebyl důvod pro to, aby zemřelo)
Moje dcera ma taky HA od 15, vicemene kvuli problemum s menzes. Jak do toho prisel kluk, bylo jasne, ze v tom bude pokracovat. A aby se pan necitil jaksi mimo den, prispival vzdy polovinou na HA.
Se svým manželem jsem od 16ti (je nám 28). Pro antikoncepci jsem si šla sama, nevěděl to on ani máma. Pak jsem to řekla oběma, on mi chtěl na polovinu přispívat, ale dohodli jsme se, že budeme používat i kondomy a nikdy neměl problém. Taky je kupoval jen on a měl je u sebe. Prostě je to jen o tom, jak je ten kluk odpovědný a myslím si, že se na tom spíš podílí spíš předchozí výchova.
Představa těhotenství v tomto věku je sice šílená, ale dávat holce hormony v tomto věku je ještě šílenější.
Zvolila bych dvojitou ochranu Pharmatex a kondom.
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12814 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: ne červen 24, 2012 8:52 am Předmět:
Nikdy bych dceři ( holce mých kluků..) nedovolila HA v tak nízkém věku, je to šílený. To těhotenství je snad lepší. Ano , společensky je to faux pas, holka si " podělá život" atd atd. Ale lepší jak si zničit zdraví na celý život, zadělat si na vážné problémy s otěhotněním, donošením budoucího chtěného dítěte. Ha má " moc" zničit zdraví ženy nevratně ( plus přes odpadní vody ničí zdraví ostatních, ale to už je jiná písnička).
Alternativy jsou barierové antikoncepce-kondom , femcap nebo v kombinaci se spermicidy v plodných dnech.
Inko ale ty s tím asi těžko něco můžeš dělat, když holčina není tvoje příbuzná a i kdyby to byla neteř, tak stejně máš jen poradní hlas.
Za mě taky a mám 4 holky, že kondom + pharmatex je dobré řešení, lepší jak ha.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.