Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Zkouška odborné způsobilosti matrikáře
· 2 vyšetření prsu VZP
· 3 Homeopatická poradna Modrý had (Naja)
· 4 elektrické houpátko pro miminko
· 5 Rada ohledně svatebních šatů
· 6 PPM na dvojky či jedno?
· 7 kterou pračku AEG na 7 kg?
· 8 Prsa paní Žolíkové
· 9 Dělá vám to Seznam.cz taky?
· 10 Ukončení povinného ručení

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 pro missorku
·  2 2006 - listopad
·  3 Prsa paní Žolíkové
·  4 Prsa paní Žolíkové
·  5 Prsa paní Žolíkové
·  6 Prosincova miminka 2009
·  7 vyšetření prsu VZP
·  8 Prsa paní Žolíkové
·  9 Prsa paní Žolíkové
·  10 Nechápu...
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

HA v patnácti
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Pubertu měli zakázat
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 10:47 pm    Předmět: HA v patnácti Citovat

Ahjoj holky,

možná řeším něco, co mi nepřísluší, možná to ani řešit nejde, ale už mě to několik dní trápí, tak si jdu pro radu - je -li.

Synovec (18) si našel holku. Tvrdil, že jí je 16, ale to holce bude až někdy koncem roku. Tedy asi ne že by v tom byl takový rozdíl. Její maminka na ní udeřila a zjistila, že spolu spí, prý vždy používají kondom. Maminka pravila, že nevidí jinou možnost, než ji vzít ke gynekologovi a nechat jí předepsat antikoncepci. Na jednu stranu ji chápu - je to děsivá představa, že by otěhotněla, a rozhodně kvituju, že se nevydala cestou nějakých marných zákazů, nicméně mi to vůči té holčině přijde hrozně nefér. O HA si nemyslím nic dobrého obecně, ale pro tak mladý organismus mi to přijde děsivé. Nemáte někdo představu, jestli existuje nějaká jiná alternativa, která by zajistila větší bezpečí a holce nepomršila hormony?

Říkám si taky, co si z toho vezme ten kluk. Holka na něj kouká jak na svatej obrázek, že by mi HA zamlčela nepadá v úvahu. Zvykne si, že ej to starost holky a hodí všechno za hlavu? Celé se mi to vůbec nelíbí, jsem na něj docela naštvaná (to on samozřejmě neví) a přemýšlím, jestli se s tím dá vůbec něco dělat. Chjo.

Případně díky za reakce.

Inko V.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Monika
Krafařka
Krafařka

Registrace: 13.10. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 11:02 pm    Předmět: Citovat

obávám se, že toho spolehlivého moc na výběr není. Ale jako matka dvou kluků si myslím, že určitě kondom ano (kvůli nemocem) no a v tomto věku je opravdu těhotenství problém a ne radost, takže ta hormonálka je pro tuto dobu asi vcelku dobré řešení. (poradit se, aby to bylo co možná nejšetrnější....) Že by se ve vztahu vrátili o krok zpět s tím asi počítat nejde.
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 11:15 pm    Předmět: Citovat

Proboha a proč jim do toho kecat ? Holka asi bude mít svého gynekologa, který jí poradí šetrnou antiko. Kluk kvůli tomu nutně nemusí mít pocit, že je to jen její režie (znám dvě, které vysadily antikoncepci aniž by o tom měl chlap tucha - aby bylo mimino, pro které se ona rozhodla a on pak byl postaven před hotovou věc), takže pokud je on zodpovědný, stejně ten kondom přichází do úvahy.
Já sama jsem zahájila sexuální život v 15ti, mému nynějšímu muži bylo tehdy 18. Zcela samozřejmě jsem zašla na gyndu pro HA a on měl zcela samozřejmě vždy u sebe kondomy. NIKDO mi -nám do toho nekecal, obzvlášť ne nějaká teta Kulivočko .
Makytka
Howgh
Howgh

Registrace: 9.1. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 11:17 pm    Předmět: Citovat

brala jsem HA od 15 do cca 25 - ze zdravotních důvodů. Můj gynekolog si myslel, že to vyřeší hormonální nerovnováhu...

Mám uvedené v dokumentaci, když jsem přišla o první dítě v 16 tt, že možný důvod je dlouhodobé užívání HA či nespecifický stres (miminko bylo zcela v pořádku, genetika ok, nebyl důvod pro to, aby zemřelo) V rozpacích
Makytka
Howgh
Howgh

Registrace: 9.1. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 11:21 pm    Předmět: Citovat

a teda vůbec nevím, co poradím jednou svým dcerám...

vidím to na výchovu k sexuální zodpovědnosti - aby začaly se sexem tehdy, až budou schopny unést jeho případné následky...
Hamina
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 23, 2012 11:34 pm    Předmět: Citovat

Moje dcera ma taky HA od 15, vicemene kvuli problemum s menzes. Jak do toho prisel kluk, bylo jasne, ze v tom bude pokracovat. A aby se pan necitil jaksi mimo den, prispival vzdy polovinou na HA.

H.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 8:23 am    Předmět: Citovat

Se svým manželem jsem od 16ti (je nám 28). Pro antikoncepci jsem si šla sama, nevěděl to on ani máma. Pak jsem to řekla oběma, on mi chtěl na polovinu přispívat, ale dohodli jsme se, že budeme používat i kondomy a nikdy neměl problém. Taky je kupoval jen on a měl je u sebe. Prostě je to jen o tom, jak je ten kluk odpovědný a myslím si, že se na tom spíš podílí spíš předchozí výchova.
Carsa
Drbna
Drbna

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 8:28 am    Předmět: Citovat

Velmi doporučuji tenhle článek:
http://ona.idnes.cz/antikoncepce-pro-mladistve-je-zverstvo-tvrdi-gynekolozka-pad-/spolecnost.aspx?c=A110810_143328_spolecnost_jup
Jagaga
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 1.11. 2011

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 8:45 am    Předmět: Citovat

Představa těhotenství v tomto věku je sice šílená, ale dávat holce hormony v tomto věku je ještě šílenější.
Zvolila bych dvojitou ochranu Pharmatex a kondom.
Klarkan
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 8:46 am    Předmět: Citovat

Já bych se HA vyvarovala, nemyslím si o ní nic dobrého, cpát ji už do takhle mladého organismu.

Doporučila bych kombinaci kondomu a spermicidních krémů. Myslím, že toto už je ochrana dostatečná.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 8:52 am    Předmět: Citovat

Nikdy bych dceři ( holce mých kluků..) nedovolila HA v tak nízkém věku, je to šílený. To těhotenství je snad lepší. Ano , společensky je to faux pas, holka si " podělá život" atd atd. Ale lepší jak si zničit zdraví na celý život, zadělat si na vážné problémy s otěhotněním, donošením budoucího chtěného dítěte. Ha má " moc" zničit zdraví ženy nevratně ( plus přes odpadní vody ničí zdraví ostatních, ale to už je jiná písnička).

Alternativy jsou barierové antikoncepce-kondom , femcap nebo v kombinaci se spermicidy v plodných dnech.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 9:00 am    Předmět: Citovat

Pokud holka tvrdí, že používají kondomy, tak bych je brala za velmi zodpovědné a místo placení HA bych ji přispěla na latex a k tomu spermicidní krém.

HA bych takhle mladé (teda ani starší, ale... ;)) rozhodně nepořizovala. Viz výše, vše už bylo řečeno.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Naja
Howgh
Howgh

Registrace: 29.10. 2006

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 9:19 am    Předmět: Citovat

Souhlasím s výše uvedeným. V tomhle věku (ostatně i v každém jiném Mrk ) bych byla pro kondom v kombinaci se spermicidem.

Jinak ten článek, co odkazuje Carsa, myslím hovoří za vše.

Diskuze Alternativní léčba

Homeopatická poradna Modrý had - PRAHA; Facebook
Trixl
Howgh
Howgh

Registrace: 6.4. 2007

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 9:36 am    Předmět: Citovat

Inko ale ty s tím asi těžko něco můžeš dělat, když holčina není tvoje příbuzná a i kdyby to byla neteř, tak stejně máš jen poradní hlas.
Za mě taky a mám 4 holky, že kondom + pharmatex je dobré řešení, lepší jak ha.

Ha na srovnání hormonů ... blud katastrofální.
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 9:38 am    Předmět: Citovat

Anální sex - nejlepší antikoncepce. srdicko
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Pubertu měli zakázat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Přejít na stránku
Strana 1 z 6
Přidat do záložek

Přejít na: